Turopoljskim putevima i Vukomeričkim goricama pedaliralo 400-tinjak biciklista

Kada su se prije sedam godina upustili u organizaciju prve biciklijade u Velikoj Gorici, ekipa Zdravog duha nije niti sanjala da će biti zamašnjak za pokretanje brojnih biciklističkih evenata na širem području grada. Velika Gorica tako danas ima nekoliko biciklijada, a Tour de Tur koji je bio pokretač cijele priče jučer je doživio svoje sedmo izdanje.

Lijep je dan na ulice izvukao mnoge bicikliste, kako profesionalce tako i rekreativce koji su odlučili provesti nedjelju na svježem zraku. S polazišne točke kod Muzeja Turopolja u natjecateljski dio Tour de Tura krenulo je 400- tinjak biciklista koji su se još jednom provezli znanim putevima, te pitomim brežuljcima Vukomeričkih gorica.

-Kroz sve ove godine stekli smo prepoznatljivost i van i van granica Zagreba i Zagrebačke županije pa su nam došli i biciklisti iz Vukovara ili Slovenije- kazao je ispred organizatora Udruge Zdrav duh, Saša Lisec.

Koncept utrka nije mijenjan; najkraća utrka namijenjena rekreativnoj vožnji je Tourist gdje je ciljem prvi prošao Danijel Dikšić, šumsku stazu, XC najbrže je odvozio Silvije Tomac, dok je najzahtjevniju Pro Turist stazu najbrže otpedalirao Ivan Bratić iz Biciklističkog kluba Dinamo.

Uoči starta natjecateljskih ulica održan je i tradicionalni defile gradskim ulicama, kojem su se odazvali brojni Goričani.