TRAJU PRIPREME ZA BUČIJADU: Marko Šepat kum ovogodišnje manifestacije, očekuje se više od 160 izlagača

Bučijada u Ivanić-Gradu popularni je vjesnik jeseni, a ove godine održava se po 18. put i svojim posjetiteljima je priredila uistinu bogati program

Luka Stanzl/PIXSELL

Bučijada u Ivanić-Gradu popularni je vjesnik jeseni, a ove godine održava se po 18. put i svojim posjetiteljima je priredila uistinu bogati program. Bučnice i ostale delicije od buče, škrlet moslavačkih vinara, craft pivo od buče, razni koncerti, predstave i radionice očekuju sve posjetitelje ove godine, od 30. rujna do 2. listopada. Kao i prijašnjih godina, grad će biti uljepšan s atraktivnim dekoracijama od buča po kojima je ova manifestacija poznata.

Turistička zajednica Ivanić-Grada i ove se godine potrudila složiti program za sve uzraste, s najboljim proizvodima i običajima koje ovaj dio Posavine i Moslavine nudi. Uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Hrvatske turističke zajednice svoje će proizvode i usluge predstaviti više od 160 izlagača na 13 lokacija.

Svečano otvaranje 18. Bučijade održat će se u subotu 1. listopada u 11 sati na glavnoj pozornici na Trgu Vladimira Nazora. Večer prije samog otvaranja, u petak u 20 sati, na glavnoj pozornici očekuje nas koncert grupe Detour. U subotu će na istoj lokaciji u isto vrijeme zapjevati Gibonni, a u nedjelju u 18 sati Đani Stipaničev i Renata Sabljak.

Glavna zvijezda Bučijade svake je godine pomno odabrani kum ili kuma. Ovoga puta tu će prestižnu titulu ponijeti sportski novinar Marko Šepat.

U Prezentacijskom centru na tržnici Maznica možete razgledati izložbu o bučama. Isprobajte vožnju buča kočijom pored Vatrogasnog doma, te posjetite izložbe i radionice u Muzeju Ivanić-Grada i Pučkom otvorenom učilištu. Cijeli program 18. Bučijade možete pogledati OVDJE.