DOBRO POTEGNUO PA NALETIO NA PLAVCE: U Zelini zaustavljen s 3,8 promila

Zagrebačka policija zabilježila je tijekom proteklog vikenda 640 prometna prekršaja, od čega 35 slučajeva vožnje u alkoholiziranom stanju, 417 prekršaja nepropisne brzine, 41 nekorištenje sigurnosnog pojasa i 26 prekršaja nepropisne uporabe mobitela

Zagrebačka policija zabilježila je tijekom proteklog vikenda 640 prometna prekršaja, od čega 35 slučajeva vožnje u alkoholiziranom stanju, 417 prekršaja nepropisne brzine, 41 nekorištenje sigurnosnog pojasa i 26 prekršaja nepropisne uporabe mobitela.

U preventivno represivnoj akciji pojačanog nadzora vozila i vozača na području PU zagrebačke zabilježeno je i šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, od čega četiri pod zabranom.

Najveća zabilježena koncentracija alkohola kod vozača je izmjerena u nedjelju kod 54-godišnjaka koji je zaustavljen u Svetom Ivanu Zelini, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 3,8 promila alkohola.

Prilikom provođenja akcije, jedna osoba je odvedena na triježnjenje, a sedam osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Kod 13 vozača je utvrđena koncentracija alkohola veća od 1,5 promila, a zbog vožnje u pijanom stanju evidentirana su dva mlada vozača, precizirala je zagrebačka policija.

Tijekom provedbe akcije testirane su tri osobe na drogu, a u sva tri slučaja test je bio negativan.