FOTO: Svečanom sjednicom Općinskog vijeća završili Dani Općine Jakovlje

Bogatim petodnevnim program Općina Jakovlje proslavila je četvrt stoljeća od kako ima status općine, a ujedno je proslavljen i Dan hrvatskih branitelja. Završna svečanost manifestacije kojom su bili zadovoljni svi mještani Općine bila je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su odazvao veliki broj uzvanika iz susjednih i prijateljskih općina koje su predvodili gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, načelnik Rugvica i saborski zastupnik Mato Čičak, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak te predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Zavidni rezultati za deset mjeseci rada

O onome što je učinjeno u proteklom desetomjesečnom razdoblju u kojem su preuzeli obnašanje vlasti u Općini Jakovlje govorila je načelnica Sanja Borovec.

-U ovom periodu imamo dosta uspješnih projekata koje smo proveli, koji su u postupku, ali i koje pripremamo za natječaje. Završili smo kompletno unutarnje uređenje zgrade primarne zdravstvene zaštite, postavili smo zelene otoke te ih na području općine ima pet. Zgradu općine prijavili smo na projekt energetske obnove, pripremamo dokumentaciju za zgradu koju koristi Nogometni klub Dinamo. Uskoro kreće i semaforizacija raskrižja Stubičke ceste, Jakovljanske i Topličke ulice za što smo potpisali ugovor s ministarstvom. Veseli nas da smo uoči Dana Općine počeli s asfaltiranjem nerazvrstanih cesta. To nam je veliki problem, ali i prioritet kojem smo se posvetili- rekla je načelnica Borovec najavivši pritom i neke nove projekte. 

-Imamo gotove projekte za izgradnju nogostupa, projekt za sanaciju mosta što je jako bitno za sve šumoposjednike. Prijavili smo na natječaj i rekonstrukciju krovišta na mrtvačnici u Kraljevom Vrhu, a planu nam je i rekonstrukcija javne rasvjete gdje ćemo zamijeniti 833 svjetiljke onim štednim. Na javnoj nabavi nam je i izgradnja reciklažnog dvorišta u Kraljevom Vrhu, a ono što veseli sve nas je to što će tijekom svibnja započeti izgradnja vodoopskrbne mreže na području cijelog Kraljevog Vrha- o budućim projektima će načelnica Sanja Borovec.

Riječi pohvale sa svih strana

Za vrijeme svečane sjednice svatko od govornika imao je samo riječi pohvale za rad načelnice i njezine ekipe koja je kako smo mogli čuti vrlo aktivna, što su između ostalog istaknuli načelnik općine Bistra Krešo Gulić te gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

-Usuđujem se reći kako sve općine zaprešićkog kraja imaju dobru suradnju. Vaša je ekipa punim jedrima krenula prema naprijed. To je vrijeme novih izazova, vrijeme novaca Europske unije, ali i ogromnih obaveza po pitanju tih tema- kazao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. 

Rad načelnice Sanje Borovec pohvalio je i Mato Čičak, koji vjeruje kako će sadašnja ekipa realizirati sve ono projekte koje si je zadala.

-Ponosan sam na svoju kolegicu Sanju Borovec što je u proteklih deset mjeseci uspjela napraviti puno toga. Vi ovdje radite odlično, završavate projekte koje je započela bivša načelnica, radite nove projekte tako da sam sretan što sam tu ponovno nakon deset mjeseci i što vas mogu pohvaliti- istaknuo je saborski zastupnik i načelnik općine Rugvica Mato Čičak.

U ostvarenju budućih projekata Općina i u buduće može računati i na pomoć Zagrebačke županije. 

-Raduje me činjenica što je nastavljen kontinuitet vlasti između one ranije i sadašnje, jer obje su načelnice žene, na čemu čestitam svim Jakovljanima i Jakovljankama. Svima nam ovdje želje su iste; svim stanovnicima osigurati udoban dom. To pred nas stavlja novo vrijeme koje je ispred nas, a u tom novom vremenu imat će te partnere- rekao je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, a što je potvrdila i zamjenica župana Nadica Žužak.

-Dosadašnja dugogodišnja suradnja bila je zadovoljavajuća po svim pitanja, a vjerujem da će tako biti i u buduće, jer naša su vam vrata otvorena – poručila je zamjenica župana.

Uoči svečane sjednice u središnjem parku u Jakovlju položeni su vijenci, a također okupljeni gosti mogli su razgledati izložbu ratnih fotografija koju je postavila Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata čiju okosnicu čine pripadnici Zagorske bojne i Dragovoljačke satnije „Ban Josip Jelačić“.