FOTO: Sportska dvorana u Bedenici gotova početkom nove školske godine

Riječ je o drugoj fazi projekta izgradnje bedeničke škole, vrijednoj 18,7 milijuna kuna

U tijeku je izgradnja sportske dvorane uz Osnovnu školu Bedenica koja će se prostirati na otprilike 1 500 kvadratnih metara. Riječ je o projektu vrijednom 18,7 milijuna kuna koje su u potpunosti osigurane iz proračuna Zagrebačke županije.

Dvorana bi trebala biti gotovo s početkom sljedeće školske godine, a stanje na terenu danas je obišao i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

– Prije tri godine otvarali smo školu, a izgradnjom dvorane dobit ćemo jedan kvalitetni kompleks. Također, ovo je primjer kako i koliko županija ulaže u obrazovanje, posebno u malim općinama, napomenuo je župan te izrazio nadu da će se ovakvim projektima Zagrebačka županija uspješno uhvatiti u koštac sa zdravstvenim problemima mladih poput manjka tjelesne aktivnosti i povećanja razine pretilosti.

Zamjenik načelnika Općine Ivan Bukovec objasnio je kako je ovo druga faza izgradnje škole u Bedenici koju trenutno pohađa 157 djece.

– Naši će učenici tom dvoranom imati jednake uvjete za odgoj, obrazovanje, bavljenje sportom i slobodnim aktivnostima, kao i sva djeca u gradovima Zagrebačke županije.

Ravnatelj Krunoslav Ujlaki poručio je kako je ovo ostvarenje sna te se osvrnuo na značaj ovakvog objekta za školu i okruženje.

– Prije svega važna je za razvoj sporta, ne samo školskog sporta, nego i za sport cijele ove i susjednih općina. Mislim da je u općini ovo najveći kapitalni objekt, ali da općini zapravo znači život.