fbpx

Četvrtak, 11 Listopad 2018 10:31

Sve je spremno za jedan od najstarijih hrvatskih maratona

Napisao/la Redakcija

Zagrebački atletski savez nastavlja dugogodišnju tradiciju organizacije najpoznatijeg i jednog od najstarijih hrvatskih maratona, Zagrebačkog maratona, koji će svoje 27. izdanje doživjeti 14. listopada sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića. Dan ranije, u subotu, 13. listopada sa startom u 10 sati na Trgu će se održati Dječje utrke, od predškolske dobi do četvrtog razreda osnovne škole.

Svi maratonci i polumaratonci koji završe utrku dobit će unikatnu finišersku medalju specijalno dizajniranu za ovu prigodu na kojoj se tradicionalno na poleđini nalazi znamenitost grada Zagreba uz kratki opis. Ovogodišnja medalja ima kao centralni motiv Zagrebačku katedralu, uz stihove Tonija Leskovara “Serbus dragi Zagreb moj”, a na naličju medalje je Kula Lotrščak uz prigodni tekstualni opis te je ujedno i centralni motiv vizualnog identiteta 27. Zagrebačkog maratona. Novost ovogodišnjeg zagrebačkog maratona je da će i sudionici utrke građana dobiti medalju te će svi sudionici dobiti startni paket s trkačkom majicom s logom utrke te niz korisnih stvari za svakog trkača.

Uz naše vjerne rekreativce i one koji će to tek postati ovaj maraton svakako će obilježiti i rekordan broj sudionika iz cijelog svijeta. Bilježimo prijavljene trkače iz čak 50 zemalja. Ukupan broj prijavljenih na utrkama maraton i polumaraton je 3 000 te na utrci građana nešto preko 1 000 uključujući i sudjelovanje škola iz Hrvatske.

Ujedno, u ove dane na Trgu bana Josipa Jelačića tradicionalno će se održati martonski expo u sklopu kojeg će naši sugrađani I sportaši moći razgledati i kupiti proizvode naših partnera po promotivnim cijenama. Jedan veliki novitet 27. Zagrebačkog maratona je suradnja s Hrvatskom glazbenom mladeži, u sklopu koje je osmišljen i glazbeni program na trasi maratona s četiri mlada hrvatska benda koji će trkače i sugrađane zabavljati na dan utrke. Trkači i navijači na trasi, u nedjelju će tako moći uživati u veseloj atmosferi na dva punkta u gradu; na Kvaternikovom trgu i okretištu Dubrava s bendovima: Home Conflict, Antonio Perina, Nibru, te Koordinatori.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti