fbpx

Kako javlja N1 U ZET-ovim autobusima i tramvajima od prvog dana sljedećeg mjeseca ponovno će se moći kupiti vozne karte po nižim cijenama. Trenutno je dostupna samo ona od 15 kuna.

Kod vozača će se od veljače moći kupiti karte po cijeni od šest i deset kuna, a one najjeftinije, od četiri kune, i dalje će biti moguće kupiti samo na kioscima.

-Karte se trenutačno izrađuju jer će biti drukčije od ovih koje se mogu kupiti izvan vozila i na njima će pisati “kupljena kod vozača- kaže predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET, Anto Jelić.

Više pročitajte OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, simbolično je jutros vožnjom autobusom pustio u promet produženu autobusnu liniju 276 Kvaternikov trg – Dumovec.

-Ostalo nam je još da uvedemo autobusnu liniju od Donjeg Dumovca do Ivera, odnosno Sesvetskog Kraljevca, što ćemo napraviti u roku tjedan dana- rekao je gradonačelnik Bandić objasnivši kako je puštanje ove autobusne linije na tragu one politike da javni prijevoz bude svima jednako dostupan.

Branko Frančević, predsjednik Mjesnog odbora Dumovec zahvalio je sugrađanima na strpljenju, rekavši da se ovime zaokružuje jedan krug povezanosti i mobilnosti ljudi do grada i natrag.
-Za koji dan ovo okretište povezat će se novom autobusnom linijom s okretištem u Sesvetskom Kraljevcu, tako da će stanovnici ovog djela Dumovca biti povezani s Kvaternikovim trgom i Sesvetskim Kraljevcem, što znači brži dolazak do radnih mjesta, a djeci će olakšati dolazak do svojih škola- kazao je Frančević.

Objavljeno u Grad Zagreb

Jedan od većih problema na području Općine Rugvica je javni prijevoz. Upravo zbog toga, pojedinci su za vrijeme kampanje za lokalne izbore 2017. godine na sav glas obećavali rješavanje toga problema uvođenjem ZET-a. Kako bi se spomenuti problem riješio u što kraćem roku i sam načelnik Mato Čičak oformio je odbor za dovođenje ZET-a na čijem je čelu Robert Kostić, koji je izabran za predsjednika spomenutog odbora. No, nažalost, Kostić od osnivanja odbora u kojem su uz njega Željko Vojković, Danijel Šošić, Šimo Bilić i Stipo Rašić nije sazvao niti jednu sjednicu.

-Povjerenstvo je do 15. prosinca, a najkasnije do izglasavanja proračuna trebalo u pisanoj formi usuglasiti s predstavnicima Grada Zagreba i ZET povezivanje Općine Rugvica i Grada Zagreba na pravno prihvatljiv način- kazao je načelnik Mato Čičak napomenuvši kako je povjerenstvo za pregovore imalo i budžet od 2 milijuna kuna, što je predviđeno i općinskim proračunom.

-Iz Općine Rugvice do šireg centra Zagreba moraju prometovati najmanje dvije autobusne linije čije se polazišne točke nalaze u Ježevu i Oborovu, te autobusi trebaju stati na svim autobusnim stajalištima kao i do sada, no moguća su i blaga odstupanja. Na području Grada Zagreba, autobusi moraju stati na minimalno tri autobusna stajališta. Prva vožnja iz Grada Zagreba i Rugvice mora biti prije šest, a posljednja ne prije 23 sata- napomenuo je Čičak.

Iako je prozvani Kostić za vrijeme izbora bio veliki zagovornik dovođenja ZET-a za 400- tinjak tisuća kuna, na načelnikovu odluku o povjerenstvu se oglušio, pokazavši tako brigu za svoje mještane, a u krajnjoj liniji i glasače.

-Tu odluku o osnivanju povjerenstva za dovođenje ZET-a ja ne prihvaćam, jer ja ne znam kad sam rekao da želim biti predsjednik povjerenstva. Na ovakav način ja to ne prihvaćam i ovo povjerenstvo smatram ne važećim- pokušao je svoj nerad u povjerenstvu opravdati Kostić, koji je ovakvim načinom bacio ljagu na sve svoje birače, koji su njemu i stranci dali povjerenje za ulazak u Općinsko vijeće.

-Dao sam vam priliku da pokažete da ste zlatna ribica i da će te ljudima ostvariti želju dovođenja ZET-a na područje Općine Rugvice. To nisam tražio radi sebe i Općine kao pravnog subjekta, već zbog svih mještana kojima ste slali letke da će te biti zlatna ribica i da će te dovesti ZET- napomenuo je Čičak, odgovorivši na prozivku vijećnika Kostića s posljednje sjednice Općinskog vijeća.

Na ovaj način načelnik Čičak, pružio je Općinskoj organizaciji BM 365- Stranke rada i solidarnosti kao i njezinom predsjedniku Robertu Kostiću šansu da dokažu kako za vrijeme kampanje nisu pričali neistine, no izgleda kako je dovođenje ZET-a bio tek jeftini politički spin, kojim su zavarali birače, koji su im dali povjerenje.

Objavljeno u Rugvica

Adventska ponuda Zagrebačkog električnog tramvaja ove je godine dodatno obogaćena novim, specijaliziranim elektro vozilima. Zahvaljujući električnom pogonu, riječ je o krajnje tihom i potpuno ekološki prihvatljivom obliku prijevoza- e city tour vozilima

E-city tour vozila polaze iz Kurelčeve ulice kod Europskog trga te voze kružnom trasom koja obuhvaća najljepše dijelove središta Zagreba, Lenucijevu potkovu, odnosno relaciju preko Zrinjevca pa sve do Glavnog kolodvora. Vozila mogu prevesti do pet putnika, prometovat će svakodnevno od 10 do 13,30 sati s polascima svakih 30 minuta. Cijena vožnje iznosi 20 kuna, karte se mogu kupiti kod vozača.

Uvid u trasu i ostale detalje možete vidjeti OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb

Sukladno najavi, početak druge faze radova, odnosno zatvaranje rotora Remetinec počinje u nedjelju, 16. prosinca, u 9 sati te će 19 autobusnih linija koje uobičajeno prometuju rotorom biti preusmjerene na novoizgrađene privremene prometnice.

Posebna regulacija prometa bit će na snazi do kraja siječnja 2020.godine, za kada se predviđa puštanje u promet novoizgrađenog rotora.

Objavljeno u Grad Zagreb

Na prvu vožnju sutra kreće Veseli božićni tramvaj, koji će svakodnevno prolaziti zagrebačkim ulicama i razveseljavati sve, a posebice najmlađe sugrađane sve do 6. siječnja. Sve one koji se odluče sudjelovati u polusatnoj bajkovitoj vožnji s Djedom Božićnjakom i njegovim društvom očekuje pregršt zabave, smijeha i, naravno, prigodni pokloni.

Tramvaj će voziti radnim danom od 16 do 19 sati, a polasci će se ostvarivati svakih 30 minuta. U dane vikenda tramvaj vozi od 10 do 14 sati i od 16 do 19 sati. Karte za vožnju mogu se kupiti na polaznom stajalištu na uglu Praške i Trga bana Josipa Jelačića, po cijeni od 25 kuna.

Na Božić i Novu Godinu, Veseli božićni tramvaj neće voziti, na Badnjak i Staru godinu vožnje će završavati u 14 sati, dok će 26. prosinca radno vrijeme biti kao vikendom.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 29 Studeni 2018 16:28

Advent donosi i besplatan prijevoz vikendom

Grad Zagreb već tri godine zaredom nosi titulu najbolje europske adventske destinacije, a raznolik i bogat program događanja i ove će godine privući Zagrepčane i brojne goste grada. Kako bi se osigurao pravi doživljaj zimske bajke, svakog vikenda tijekom Adventa u Zagrebu, od subote, 1. prosinca pa sve do nedjelje, 6. siječnja 2019. godine, Zagrebački električni tramvaj besplatno će prevoziti putnike.

Javni gradski prijevoz tramvajima i autobusima bit će besplatan na području grada Zagreba, odnosno na području I. tarifne zone, u dane vikenda, točnije petkom od 12 sati do nedjelje u ponoć.

Zbog uobičajeno veće potražnje, posjetitelje će u adventskom razdoblju, svakodnevno sve do ponoći, prevoziti i zagrebačka Stara dama – uspinjača.

Objavljeno u Grad Zagreb

Veseli božićni tramvaj krenut će u subotu, 1. prosinca na prvu ovogodišnju vožnju. Sve do 6. siječnja iduće godine, najveseliji tramvaj svakodnevno će prolaziti zagrebačkim ulicama i razveseljavati sve, a posebice naše najmlađe sugrađane. Dugogodišnja ZET-ova priredba uključuje vožnju turističkim tramvajem kroz gradsko središte, a sve one koji se odluče sudjelovati u polusatnoj bajkovitoj vožnji s Djedom Božićnjakom i njegovim društvom očekuje pregršt zabave, smijeha i, naravno, prigodni pokloni.

Polazna stanica Veselog božićnog tramvaja je na uglu Praške i Trga bana Josipa Jelačića, a vozi preko Trga bana Josipa Jelačića, Ilicom do Ulice Republike Austrije te Jukićevom i Mihanovićevom preko Zrinjevca do polazne stanice u Praškoj. Tramvaj će voziti radnim danom od 15 do 19 sati, a polasci će se ostvarivati svakih 30 minuta. U dane vikenda tramvaj vozi od 9 do 14 sati i od 15 do 19 sati.

Karte će se moći kupiti na polaznom stajalištu po cijeni od 25 kuna. Na Božić i Novu Godinu, Veseli božićni tramvaj neće voziti, na Badnjak i Staru godinu vožnje će završavati u 14 sati, dok će 26. prosinca radno vrijeme biti kao vikendom.

Objavljeno u Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, i voditeljica ZET-a Ljuba Žgela predstavili su danas nova vozila ZET-a i projekt besplatnog interneta u vozilima javnog gradskog prijevoza. Naime, ZET kao javni prijevoznik aktivno sudjeluje u turističkoj ponudi grada Zagreba i to vožnjama turističkim cabrio autobusima, ali i izvanrednim vožnjama za skupine, kao što su vrtići, škole, udruge, klubovi. Kako bi se takve usluge mogle obavljati još kvalitetnije, ZET je vozni park obnovio s dva nova turistička autobusa od kojih je jedan mini autobus.

-Obzirom da smo zadnjih godina pobrali sve turističke lovorike koje smo mogli, od toga da smo tri puta proglašeni za najbolju božićnu destinaciju pa sve do ovogodišnje nagrade HTZ-a za najbolju turističku destinaciju red je da uložimo nešto novo u turističku ponudu- rekao je gradonačelnik Bandić.

Novost u turističkoj ponudi je i 12 novih atraktivnih elektro vozila za prijevoz putnika, s pet sjedećih mjesta. Zahvaljujući električnom pogonu, riječ je o krajnje tihom i potpuno ekološki prihvatljivom obliku prijevoza. Nova vozila prvenstveno će poslužiti za prijevoz turista središtem grada, a uz već spomenutu turističku ponudu cabrio autobusima i turističkim vlakićem, navedena vozila će gostima grada pružiti jedinstven doživljaj obilaska gradskih znamenitosti.

-Rute će biti utvrđene oko Zrinjevca i Gornjeg rada, a polazit će svakih 15 minuta- napomenula je direktorica Žgela.

Također s ciljem pružanja čim kvalitetnije usluge korisnicima, nastavljen je projekt opremanja ZET-ovih vozila uređajima za bežični pristup internetskoj mreži. Od sutra, će tako bežični internet biti dostupan u 60 tramvaja i 58 autobusa, a s obzirom da je plan navedenu uslugu uvesti u 142 niskopodna tramvaja i 213 autobusa, implementacija sustava za bežični internet u ostala vozila se nastavlja i njen završetak se očekuje u prvoj polovici 2019. godine.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 25 Listopad 2018 14:10

Renato Petek: Jesmo li sigurni u vozilima ZET-a?

Gradski zastupnik Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska!- Progresivni savez na danas održanoj konferenciji osvrnuo se na neadekvatno održavanje ZET-ovih autobusa, ali i na sve ostale probleme vezane uz ZET.

-U posjedu sam jednog uzorka, popisa izmijenjene 64 gume na 17 autobusa. Nadalje, imam i fotografije guma navedenih autobusa po garažnim brojevima, 2, 4 ili 6 mjeseci poslije navodne izmjene oštećenih guma. Zaključujem da se promjena guma nije dogodila jer kilometraža na njima dokazuje da autobusi u prosjeku mjesečno prolaze oko 4000 do 5000 km, a takve gume mogu prijeći od 80.000 do 100.000 km. Nije moguće da one nekoliko mjeseci poslije izgledaju tako stare i oštećene! Ovdje se ne radi samo o financijskoj šteti, već je najveći problem što autobusi s takvim gumama izlaze na cestu i time ugrožavaju sigurnost svih u autobusu, a i oko njega! Ne želim širiti paniku, no ako se nije djelovalo, ovo je potrebno hitno provjeriti, a odgovorne drastično kazniti, jer ovo je direktna ugroza života ljudi!- rekao je Petek.

Osvrnuo se Petek i na „ukletu“ liniju 268 koja povezuje Zagreb s Velikom Goricom, ali i na nefunkcionalne linije (227, 225, 215, 107), o čemu su mu se kaže požali brojni putnici, ali i na novootvorenu liniju 290 koja, kreće s Kvaternikova trga i prometuje preko Domovinskog mosta i Zračne luke sve do Velike Gorice.

-Zanima me je li točna informacija da navedena linija nema dozvolu, tj. suglasnost? Ako je to istina, kako je moguće da su je otvorili gradonačelnici Zagreba i Velike Gorice, Bandić i Barišić?- upitao je zastupnik Renato Petek.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 15

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti