fbpx

Petak, 08 Veljača 2019 15:33

Plivački klub Gorica započeo s radom

Na novootvorenom Gradskom bazenu u Velikoj Gorici s radom je ovoga tjedna započeo Plivački klub Gorica, koji osnovan prošle godine s ciljem promicanja plivanja. Domagoj Zajec oko sebe je okupio iskusnu plivačku ekipu s kojom vjeruje kako će u Velikoj Gorici ostvariti ciljeve i planove koji su si zadali.

-Dosta djece nam se odazvalo i to nas veseli. Naša je želja da djeci i svim sudionicima na njima blizak i zanimljiv način približimo plivanje kao jednu od najzdravijih tjelesnih aktivnosti, koja se može naučiti već od najranije dobi- kaže predsjednik Plivačkog kluba Gorica Domagoj Zajec.

Treninzi na Gradskom bazenu u Velikoj Gorici održavaju se svakodnevno u 18 ili 19 sati, kada im se mogu pridružiti svi zainteresirani članovi.

-Naša je želja između ostaloga da stvorimo i zdrave navike za bavljenje sportom u budućnosti, jer plivanje je vještina koja se može provoditi cijeloga života za unaprjeđenje zdravlja, smanjenje stresa, dok je kod djece plivanje jako važno zbog motoričkog razvoja- istaknuo je Zajec.

Uz plivačku sportsku školu koja traje četiri godine, Plivački klub Gorica nudi plivačko usavršavanje kroz teen i senior program, ljetnu školu plivanja koja će biti namijenjena plivačima i neplivačima kao priprema za ljetne praznike, a klupska je želja i razvijanje natjecateljskog plivanja.

Objavljeno u Sport
Subota, 09 Lipanj 2018 05:44

Sve je spremno za 33. Zlatnog medvjeda

Ove subote i nedjelje, na 50 metarskom bazenu BK Svetice u Zagrebu, održava se tradicionalni plivački miting, 33. po redu „Zlatni medvjed“ kojeg organizira Plivački klub Medveščak. Jedno od najvećih plivačkih natjecanja u Hrvatskoj, koje uživa dugogodišnju podršku Grada Zagreba te se ujedno svrstava i među najbolje plivačke mitinge u ovom dijelu Europe, ponovno će na jednom mjestu okupiti brojne domaće i strane entuzijaste i zaljubljenike u plivanje.

Početak natjecanja je danas u 9 sati, a finala zajedno sa svečanim otvorenjem na rasporedu su od 17 sati. Natjecanje će u 17 sati otvoriti pokrovitelj, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Drugog dana natjecanja početak je također u 9 sati, a finala će se održati od 17 sati.

„Zlatni medvjed“ Plivački klub Medveščak organizira od 1986. godine, a tijekom godina postao je zaštitni znak kako kluba, tako i grada Zagreba te zagrebačkog plivanja općenito. Natjecanje svake godine okuplja najveća imena hrvatskog i svjetskog plivanja pa će tako i ove godine snagu odmjeriti više od 250 plivača u ukupno 32 discipline. Plivački klub Medveščak predstavit će 34 natjecatelja, od kojih posebno valja istaknuti mlade nade – plivače Nikolu Obrovca, Nikolu Miljenića i Kristiana Komlenića te plivačice Luciju Šulentu i Klaru Bošnjak.

Njima će ovo natjecanje poslužiti kao kontrolna točka za predstojeća velika prvenstva – Obrovac i Miljenić u nastupit će u kolovozu na Europskom seniorskom prvenstvu u Glasgowu, dok će u srpnju na Europskom juniorskom prvenstvu u Helsinkiju formu pokazati Bošnjak i Šulenta, koju u listopadu uz navedeno čeka i nastup na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu.

Plivački klub Medveščak stoga poziva sve ljubitelje plivanja i zagrebačkog sporta, da tijekom dva dana natjecanja s tribina pruže podršku natjecateljima na ovom sportskom spektaklu.

 

Objavljeno u Sport
Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 14:23

33. Zlatni medvjed stiže na Svetice

Tradicionalni plivački miting, 33. po redu „Zlatni medvjed“ kojeg organizira Plivački klub Medveščak održava se u subotu i nedjelju 9. i 10. lipnja na 50 metarskom bazenu BK Svetice u Zagrebu. Riječ je o natjecanju kojeg Plivački klub Medveščak organizira od 1986. godine te koje je tijekom godina postao zaštitni znak kako kluba, tako i grada Zagreba te zagrebačkog plivanja općenito. Natjecanje se od 2016. održava na novoizgrađenom bazenskom kompleksu Svetice, a svake godine okuplja najveća imena hrvatskog, ali i svjetskog plivanja pa će tako i ove godine okupiti ukupno više od 400 domaćih i stranih plivača.

Nakon dva dana natjecanja organizatori će tri prvoplasirana natjecatelja opće kategorije u svim disciplinama nagraditi medaljama; najbolji rezultat u ženskoj i muškoj konkurenciji po tablicama HPS-a dobit će plaketu „Zlatni medvjed“, dok će natjecatelji s najvećim zbrojem bodova dva rezultata, prema tablicama HPS-a, finalnih utrka prvog i drugog dana natjecanja, biti nagrađeni s novčanom nagradom od 800 EUR (prvoplasirani), 500 EUR (drugoplasirani), 400 EUR (trećeplasirani), 200 EUR (četvrtoplasirani) i novčanom nagradom od 100 EUR (petoplasirani).

Jedno od najvećih plivačkih natjecanja u Hrvatskoj, koje se ujedno svrstava i među najbolje plivačke mitinge u ovom dijelu Europe, ponovno će tako na jednom mjestu okupiti brojne domaće i strane entuzijaste i zaljubljenike u plivanje. Plivački klub Medveščak poziva sve zainteresirane na bazen Svetice, početak natjecanja je u subotu u 9 sati, a finala zajedno sa svečanim otvorenjem na rasporedu su od 17 sati. Drugog dana natjecanja početak natjecanja je također u 9 sati, a finala će se održati od 17 sati.

Prvo natjecanje održano je 1986. godine, s 14 zemalja sudionica (Velika Britanija, Italija, Poljska, Rumunjska,…) te više od stotinu natjecatelja, a kao svojevrsna pripremna priredba za Univerzijadu koja je u Zagrebu održana 1987. godine. Tada su otkrivene velike mogućnosti unapređenja plivačkog sporta, a iste je godine priredba uvrštena u kalendar Europske plivačke federacije u kojem se nalazi do današnjih dana. Od natjecateljske sezone 2014./2015. miting je uključen u HPS GRAND PRIX natjecanje.

Posebno treba istaknuti kako su na „Zlatnom medvjedu“ dosad plivale najveće svjetske zvijezde, poput olimpijskih pobjednika Aleksandra Popova, Jane Kločkove, Larsa Frolandera, Agnes Kovacz, Garyja Halla, Natalie Coughlin, Jasona Lezaka i Ryka Neetlinga, ali i domaće kao što su Gordan Kožulj, Miloš Milošević, Duje Draganja, Vanja Rogulj, Sanja Jovanović, Alexei Puninski, Marko Strahija, Tomislav Karlo. Uz njih je na „Zlatnom medvjedu“ nastupilo i mnoštvo svjetskih i europskih prvaka i rekordera, osvajača olimpijskih, svjetskih i europskih medalja.

Objavljeno u Sport

Plivački klub Medveščak 14. travnja 2018. godine s početkom u 15.00 sati na Zimskom plivalištu Mladost organizira prvo plivačko natjecanje pod nazivom Medek!

Na natjecanju će sudjelovati početnici - plivačice 2009. i 2010. godište te plivače 2008. i 2009. godište. Očekuje se sudjelovanje više od 300 natjecatelja, a svaki natjecatelj imat će pravo nastupa u četiri discipline. Uz to plivat će se i utrka 4 x 50 m slobodno, koja će na ponos svih članova PK Medveščak biti humanitarnog karaktera i to za pomoć SOS Dječjem selu Hrvatska!

Podsjetimo, PK Medveščak se dosad u suradnji s partnerima - putničkom agencijom BTravel i Termama Sveti Martin na Muri, uključio u organizaciju prošlogodišnjeg Programa oporavka 30 SOS mama iz dva SOS Dječja sela – Lekenik i Ladimirevci, a tijekom klupskog natjecanja Mali medo u prosincu prošle godine postavljen je štand SOS Dječjeg sela Hrvatska na kojem su se svi zainteresirani posjetitelji mogli informirati i pomoći u radu SOS Dječjeg sela, koje već 25 godina skrbi za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, osiguravajući im brižan dom i odrastanje u obiteljskom okruženju.

I ovaj put PK Medveščak odlučio je nastaviti dosadašnju dobru suradnju i pomoći humanitarnom štafetom. Naime, Udruga SOS Dječje selo Hrvatska pruža obiteljski tip skrbi za 240 djece i mladih bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi. Djeca odrastaju u SOS Dječjim selima, a o njima skrbe SOS mame u kojima pronalaze svu pažnju i ljubav koju trebaju. U skladu sa svojom vizijom Plivački klub Medveščak prepoznao je potrebe SOS mama i odlučio ponovno pomoći upravo njima i pružiti im opuštajući anti-stres vikend, koji će im pomoći da se barem na jedan vikend odmaknu od svakodnevice i zasluženo opuste.

Štafeta kojom će se prikupljati sredstva, sastoji se od jedne punoljetne osobe i tri maloljetne osobe neovisno o spolu i dobi, a pravo nastupa imat će svi natjecatelji, treneri te roditelji. Startnina za štafetu je dobrovoljna, ovisno o mogućnostima Kluba ili prijavitelja štafete.

Svi sudionici natjecanja, kao i gledatelji, pozivani su da glasnom podrškom s tribina budu potpora malim natjecateljima, kao i da se i ove godine zaustave na štandu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska te novčanom donacijom pomognu djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti