fbpx

Zajednica športskih udruga Grada Dugog Sela sinoć je u Gradskoj sportskoj dvorani proglasila najbolje sportaše i sportske kolektive za 2018. godinu. Kako je istaknuo dopredsjednik Zajednice športskih udruga Željko Melić na ovom proglašenju vidjeli su se najznačajniji rezultati, koje su u velikoj mjeri postigli odreda sve mladi sportaši, kojima bi ova priznanja trebala biti motivacija za daljnji još uspješniji rad.

-Zahvala svima što pomažu razvoj sporta u ovim teškim vremenima, no posebna zahvala ide roditeljima koji su uvijek tu i pomažu u realizaciji svih programa. Ponosni smo i sretni što se iz godine u godinu naši sportaši pozivaju u reprezentativne selekcije, čime naš grad postaje i grad sporta što treba pozdraviti, ali i podržati- istaknuo je dopredsjednik Željko Melić.

Gradonačelnik Nenad Panian poručio je kako će Grad uvijek biti uz svoje mlade i svoju djecu, jer upravo zbog njih se sve i radi.

-Ponosan sam na vaše uspjehe, a kada vas vidim na cesti znam da ste sigurni, jer ste u rukama svojih trenera koji brinu o vama, a vi se brinete da slavu Dugog Sela ponesete diljem Hrvatske, pa čak i svijeta- rekao je gradonačelnik Nenad Panian.

Treću godinu za redom najbolja sportašica i sportaš su rukometašica Mara Budić i stolnotenisač Luka Martinek, dok su ekipna priznanja u ženskoj konkurenciji ponijele rukometašice Dugog Sela ’55 te stolnotenisači Dugog Sela, dok su u muškoj konkurenciji bez premca najboljima proglašeni stolnotenisači Dugog Sela.

Najuspješniji treneri u prošloj godini su; Matej Mišković (MRK Dugo Selo), Nikola Banjeglav (Kyokushin karate klub Dugo Selo) i Željko Murat (STŠK Dugo Selo), dok je priznanje za zaslužnog sportskog djelatnika primio Gordan Jurinčić (STŠK Dugo Selo).

Čak 34 mlada sportaša proglašena su nadama godine, a priznanja su primili i najbolje ekipe i pojedinci u podmlatku.

-Ova priznanja odraz su zadovoljstva, ali nas ujedno obvezuju na još kvalitetniji i uspješniji rad u klubovima- u ime svih nagrađenih kazala je Mara Budić.

Fotogaleriju s proglašenja najboljih u dugoselskom sportu možete pogledati OVDJE.

Objavljeno u Sport
Ponedjeljak, 19 Veljača 2018 13:55

Dugoselci su ponosni na svoje sportaše

-Koliko često sam na svečanostima dodjela nagrada najboljima, turnirima i sličnim okupljanjima sportaša mogu reći kako je Dugo Selo kao grad prebogat sportom, jer smo uostalom grad mladih ljudi- rekao je na priredbi proglašenja najboljih dugoselskih sportaša gradonačelnik Nenad Panian.

Lepeza sporta izuzetno je velika i raznolika, a rezultati sportaša iz godine u godinu sve su bolji.

-Izuzetno sam zadovoljan s cjelokupnim dugoselskim sportom, jer postižu se izuzetni rezultati. Rukometašice i stolnotenisači nam igraju Prvu ligu, a naši rukometaši u kadetskom uzrastu drugu godinu uzastopce prvaci su Hrvatske- o rezultatima će predsjednik Zajednice sportskih udruga Branko Deronja.

Grad Dugo Selo za sportske udruge kroz Zajednicu sportskih udruga izdvaja 2,2 milijuna kuna, dok se određena sredstva izdvajaju i kroz druge sportske djelatnosti.

-Grad nas prati sukladno svojim financijskim mogućnostima, vjerujem da će tako biti i dalje. Mogu samo pohvali Grad, jer naši se sportaši jedini voze na utakmice, tako da 11 autobusa svake subote kreće prema sportskim odredištima na kojima igraju naši sportaši- istaknuo je predsjednik Deronja.

Naravno, značajna se sredstva ulažu i u sportsku infrastrukturu. Lani su primjerice poboljšani uvjeti Nogometnog kluba Dugo Selo, a veliki planovi po tom se pitanju najavljuju i za ovu 2018. godinu.

-Za ovu godinu u planu nam je preuređenje svlačionica Nogometnog kluba Ostrna koje su u katastrofalnom stanju. Ta investicija vrijedna je oko 2,5 milijuna kuna. Predstoji nam planiranje i ostalih sportskih objekata, trenutno nam je na stolu atletski stadion u Puhovu koji će i tom dijelu grada malo podići sportski rejting. Naravno, u planu nam je i biciklistička staza te staza kroz šumu. Stalno ćemo nešto raditi na dodavanju novih sadržaja u skladu s mogućnostima Grada- o daljnjim ulaganjima u sport će gradonačelnik Panian.

Tradicija sporta u Dugom Selu izuzetno je velika, pa će tako Nogometni klub Dugo Selo koji se natječe u 3. HNL- Zapad ove godine proslaviti 95 obljetnicu, ali i punih dvadeset godina od senzacionalne pobjede na zagrebačkom Croatijom (današnji Dinamo) u Kupu Hrvatske.

Objavljeno u Dugo Selo

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti