Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 14:00

Streljana u Lukavcu dobila nove strojeve

Streljana Grm u Lukavcu napokon ima nove strojeve za izbacivanje meta, tzv. glinenih golubova. Nakon gotovo trideset godina zahvaljujući Zajednici športskih udruga Grada Velike Gorice zamijenjene su stare i dotrajale mašine. Ukupna vrijednost ove investicije bila je oko 150 tisuća kuna, a većinu sredstva osigurala je krovna gorička sportska organizacija, a svoj obol dat će i Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

Dolazak novih mašina ponajviše je obradovao legendu turopoljskog streljaštva, Željka Vađića kojem će sada odgajanje budućih generacija mladih strijelaca, a u klubu ih trenutno ima nekoliko biti dodatno olakšano. Kaže kako će za njega, ali i za ostale strijelce ovo poticaj da i dalje postižu rezultate kao i do sada. A oni su bili sjajni, što streljaštvo s pravom čini najtrofejnijim sportom u Turopolju.

Novi strojevi, njih 15 postavljeni su u rov, a u izvedeno stanje uvjerilo se i vodstvo Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice predvođeno predsjednikom Goran Kovačićem, tajnikom Davorom Štubanom i članom Etičkog odbora Jadrankom Perlićem. Iako je Vađić imao pripremljenu i pušku da se ekipa okuša u gađanju glinenjaka, nitko od prisutnih nije se ovom prilikom htio upustiti u to. Kažu bit će već prilike i za to.

Tko zna, možda prilikom službenog otvorenja za vrijeme Finala Kupa Hrvatske kada će u Lukavec pristići svi najbolji hrvatski strijelci predvođeni braćom Glasnović, Cernogorzem, Germinom i ostalima koji će se za titulu najboljeg boriti 30. lipnja i 1. srpnja.

Objavljeno u Sport

U prostoru Hotela Garden Hill, Zajednica športskih udruga sinoć je sa svojim članicama potpisala Ugovore o namjenskom trošenju sredstava. Nakon što je prije nepunih dvadesetak dana usvojen Prijedlog javnih potreba u športu za 2018. godinu u iznosu od 8,5 milijuna kuna sinoć su potpisani ugovori s više od 40-ak članica.

Također, Zajednica je okupljene predstavnike klubova upoznala s novitetom- besplatnim zajedničkim knjigovodstvom za sve udruge koje je povjereno servisu Liber vlasnika Ranka Dobrića, koji je klubovima koji se odluče na prelazak obećao privatnost. Za ovu svrhu Zajednica je u svom proračunu osigurala 120 tisuća kuna.

Nazočnima se uz predsjednika i tajnika Zajednice športskih udruga, Gorana Kovačića i Davora Štubana, obratio i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec koji je još jednom istaknuo kako gorički sport iz godinu u godinu napreduje sve više.

Objavljeno u Sport

Na drugoj sjednici Skupštine Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice jednoglasnom odlukom u punopravno članstvo Zajednice primljen je najmlađi odbojkaški kolektiv u Velikoj Gorici, HOK Gorica. O njihovu prijemu u punopravno članstvo raspravljalo se i na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora, koji je bio suglasan glede toga.

-HOK Gorica ispunjava sve uvjete da ih se primi u punopravno članstvo, jer pratili smo njihov rad u posljednje tri godine. Vjerujem, kako će oni to svojim radom u budućnosti i opravdati- rekao je predsjednik Zajednice športskih udruga Goran Kovačić nakon čega je Skupština jednoglasno prihvatila ovu odluku.

Skupština je bila jednoglasna i kod usvajanja izvješća o radu i financijskog izvješća za 2017. godinu, ali i kod usvajanja izvješća Nadzornog i Etičkog odbora. Također, jednoglasno je usvojen i Prijedlog javnih potreba u športu za 2018. godinu u iznosu od 8,5 milijuna kuna, što je za pola milijuna kuna više nego prošle godine.

-Svaka kuna uložena u sport Gradu se deseterostruku vraća. I prije se ulagalo u sport, no mi smo učinili korak naprijed što se vidi i po stvaranju infrastrukturnih uvjeta koji su omogući vrhunske rezultate svim našim sportašima- zaključio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Objavljeno u Sport

Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice proglasila je u četvrtak na tradicionalnoj večeri goričkog sporta održanoj u Pučkom otvorenom učilištu najbolje sportaše i kolektive u 2017. godini. Nagrade najboljima uručene su u 12 kategorija, pa su se tako među nagrađenima našla čak 34 laureata. 

Najbolji od najboljih su karatistica Ines Grdenić (KK Velika Gorica) koja je po peti puta proglašena najboljom sportašicom, dok je Marko Germin (SD Gord) najbolji sportaš Velike Gorice. Najbolja momčad je HRK Gorica koja je jesenas premijerno zaigrala u EHF Kupu, dok su šahistice Poleta najbolja ekipa.

Nagrada za životno djelo pripala je županijskoj nogometnoj instituciji Željku Mihalju kojem je prestižnu nagradu uručio gradonačelnik Dražen Barišić.

Osim ovih nagrada proglašeni su i najbolji sportaši s invaliditetom (Mirjana Lučić, Velimir Šandor), najbolji trener (Goran Živković), djelatnici godine kao i nade godine, a za 25 godina predanog rada u sportu Anti Mariću, Vladimiru Stepaniću i Branku Kauriću uručene su zlatne plakete. Priznanja su također uručena i udrugama za posebna dostignuća i promidžbu goričkog sporta.

Objavljeno u Sport

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti