fbpx

U vikendu za nama odigrano je osmo izdanje Zimskog humanitarnog malonogometnog turnira Žeravinec 2019., na kojem je i ovog puta nastupilo maksimalnih 30 momčadi, koje su u dva dana odigrale 46 utakmica. Sredstva prikupljena na turniru donirat će se Caritasu župe Svetog Petra.

-Jedna od novosti je ta da ćemo od iduće godine povećati nagradni fond, jer u ovo zimsko vrijeme održava se veliki broj turnira, pa zbog konkurentnosti moramo napraviti kaj potez- kazao je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj, kojeg ispred organizatora Športskog kluba Otok raduje to što za turnir i dalje vlada veliki interes.

-Nama je na prvom mjestu onaj humanitarni dio turnira i to nas krasi sve ove godine- s ponosom će Cuvaj.

U konkurenciji 30 momčadi naslov najboljih ove godine osvojio je Eko blic koji je u finalu s 2:1 svladao Hotel Sport, dok je u susretu za treće mjesto CB Dana s 3:2 bila uspješnija od Vide i prijatelja. 

 

 

 Zoran Ožetski

Objavljeno u Sport
Ponedjeljak, 11 Lipanj 2018 10:28

FOTO: Održan susret generacija MRK Ivanić

Po prvi puta u svoj 64-godišnjoj povijesti MRK Ivanić na jednom je mjestu okupio sve generacije igrača koji su nosili dres kluba kroz povijest. Bila je ovo prilika da se stari suigrači podruže nakon godina zajedničkog igranja, a kroz kratku izložbu svi su se još jednom mogli prisjetiti svojih igračkih dana.

-Drago mi je što su se odazvale sve generacije igrača. Svi su bili oduševljeni i zadovoljni što su se ponovno okupili. Upravo zbog toga, želja nam je da ovo postane tradicija- rekao je dopredsjednik kluba Tomislav Cuvaj.

Susretu se odazvalo stotinjak igrača, koji su formirali šest ekipa koje su odigrale revijalni turnir koji je pokazao kako u veteranima još uvijek ima „dinamita“, sportskog srca i želje, što su svi na parketu na koji je istrčao i gradonačelnik Javor Bojan Leš i pokazali.

Objavljeno u Sport

Skupštini Muškog rukometnog kluba između ostalih nazočio je i zamjenik gradonačelnika Ivanić- Grada Tomislav Cuvaj, koji je bio u dvojakoj ulozi, budući da je on i dopredsjednik kluba. Na intenzivnije uključivanje u rad kluba nagovorili su ga kaže prijatelji kojima je trebala pomoć, što je on i prihvatio budući da se klub našao u određenim poteškoćama.

-Dali smo si truda i uspjeli smo većinu toga i odraditi. Klub je sada konsolidiran, a uspjeli smo povećati i broj djece što je meni najbitnije. Seniori su nam u Prvoj ligi, no najbitnije je da su to sve odreda naša djeca iz Ivanića koja nose taj seniorski dres čime se mi ponosimo. Dugoročni cilj nam je da ta djeca koja treniraju tu u Ivaniću da kasnije mogu igrati u respektabilnom rangu- ispričao nam je dopredsjednik kluba Tomislav Cuvaj.

Ivanić- Grad iz godine u godinu značajna sredstva ulaže u sportsku infrastrukturu, što u posljednje vrijeme u Grad privlači sve više reprezentativnih selekcija, jer nakon rukometaša, Ivanić- Grad su kao svoju bazu izabrali i hrvatski košarkaši, ali i košarkašice.

-Ivanić- Grad je definitno grad sporta. Mi smo postali dom rukometne i košarkaške reprezentacije i time se ponosimo. Mi sustavno ulažemo u sport, jer to su odreda mladi ljudi, a oni su budućnost i tu niti jedna kuna nije krivo i uzaludno potrošena- istaknuo je Cuvaj koji se posebno dotaknuo Sportskog parka Zelenjak koji bi kroz mjesec dana treba zasjati u punom sjaju.

-Tamo će se pojaviti niz novih sadržaja vezanih uz sport od odbojke i rukometa na pijesku, pa do badmintona i stolnog tenisa. Mi u gradu pokušavamo zastupiti sve vrste sporta, a ekskluziva koju vam mogu reći je da su nam se javili dečki koji bi osnovali ragbi klub. Mi kao Grad tu inicijativu podržavamo, jer čim se pojavi inicijativa da se netko želi baviti sportom mi to objeručke prihvaćamo i pomažemo koliko je to u našim mogućnostima- za kraj razgovora će Tomislav Cuvaj.

Objavljeno u Intervju

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti