fbpx

Član Taekwondo kluba Zaprešić, Marin Hlad petu godinu za redom primio je priznanje Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije za najboljeg mladog sportaša do 15 godina. Prošla godina za petnaestogodišnjeg Marina još jednom je bila uspješna, a na isti je način otvorio i 2019. godinu u kojoj je već izborio nastup na Europskom prvenstvu nakon što je s Hrvatskim juniorskim poomsae teamom osvojio treće mjesto na 2nd President’s Cup European Region Poomsae u Sindelfingen u Njemačkoj.

-Zadovoljan sam uspjesima koje sam postigao, što potvrđuje i ova nagrada. Iza mene je i nastup na Svjetskom prvenstvu, gdje sam bio među petnaest najboljih. Tu su i brojne medalje koje su mi sve drage- rekao nam je Marin koji se nada kako će ova godina biti još i bolja.

-Nadam se da ću sa svoji timom izboriti i nastup na Svjetskom prvenstvu, a što se tiče Europskog prvenstva nadam se dobrom plasmanu. Tko zna možda opet dobijem i ovu nagradu- nastavio je Marin koji je nedavno na jakom međunarodnom turniru u Francuskoj sa svojim timom zauzeo drugo mjesto- o planovima će Marin koji uz sve sportske obaveze obavlja i one školske u Sportskoj gimnaziji u Zagrebu.

Mladome Marinu Hladu na svim postignutim uspjesima čestitala je i načelnica Sanja Borovec.

-Vrlo smo ponosni na našeg Marina koji je ponos naše općine i cijeloga kraja- istaknula je načelnica, koja je ponosna i na rezultate koje postiže Dinamo Jakovlje.

Objavljeno u Sport

Mladi taekwondoist iz Jakovlja, Marin Hlad, osvojio je na 2nd President’s Cup European Region Poomsae u Sindelfingen u Njemačkoj sjajno treće mjesto i certifikat za nastup na 14. Europskom poomsae prvenstvu koje će se održati ove godine.

Marin je član Taekwondo kluba Zaprešić, a u Njemačkoj se za ovaj vrijedan rezultat izborio između 471 natjecatelja iz 22 zemlje kao član Hrvatskog juniorskog poomsae teama, kojeg su uz njega još činili Niko Zoričić (TKD Maksimir) i Mislav Pečko (TKD Ban Keglević).

 

 

Objavljeno u Sport

Osim što je iznjedrio neka od ponajboljih imena u ovom sportu, Taekwondo klub Zaprešić već dugi niz godina okuplja i u rad uključuje rekreativce, ali i osobe s posebnim potrebama. Organizacijom raznih aktivnosti, poput crossfita, izleta, pješačenja na Sljeme, ljetnih i zimskih kampova na Mrežnici i u Zaprešiću, a koje nisu strogo vezane uz određeni sport, privukli su značajan broj zainteresiranih koji je u kontinuiranom porastu. Stoga su inicijativom TKD kluba osnovana dva nova – Parataekwondo klub Gigant i Klub sportske rekreacije Ban Jelačić.

Oba kluba imaju za cilj potaknuti ljude na rekreaciju i omogućiti je svima, bez ograničenja.

-Osnivanjem ovih dvaju klubova nastavljamo raditi sve što smo radili i dosad, ali sada će to biti u službenom obliku i većem obujmu, kako bismo se svakoj skupini mogli bolje i kvalitetnije posvetiti-rekao je jedan od inicijatora, tajnik TKD Zaprešić, Viktor Romančuk.

Za predsjednika kluba Gigant izabran je Slobodan Poturica, kluba Ban Jelačić Nikola Leskovar, obojica treneri TKD kluba Zaprešić, a namjera im je pridružiti se i Zajednici sportskih udruga grada Zaprešića.

Objavljeno u Sport

Nakon što je prošle godine nastupio na Europskom prvenstvu u taekwondou u tehnici, četrnaesto godišnji Marin Hlad za dvadesetak dana putuje na Svjetsko prvenstvo u Taipei koji će najbolje svjetske taekwondoiste ugostiti od 15. do 18. studenoga. Marin će kao i na Europskom prvenstvu nastupiti u taekwondo tehnici (borba s nevidljivim protivnikom, op.a).

Marin Hlad inače dolazi iz Općine Jakovlje koja je itekako ponosna na njegov uspjeh koji je ostvario kao član TKD Zaprešić s kojim osvaja brojna odličja na svim najjačim turnirima u zemlji i inozemstvu. Marin je do sada šest puta bio prvak Zagrebačke županije te pet puta prvak Hrvatske, a rezultate je uvijek znala prepoznata i Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije koja ga je pet puta proglasila nadom Zagrebačke županije.

Četrnaestogodišnji Hlad prva je osoba iz Općine Jakovlje, u povijesti, koja će nastupati na Svjetskom prvenstvu, a takvo priznanje vjerujemo da će mu biti samo motivacija za još bolji i predaniji rad. Marinu kojem će ovo biti debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu možemo zaželjeti tek puno sreće i dobar plasman.

Objavljeno u Sport

Taekwondo klub Zaprešić organizirao je turnir pod nazivom Susret prijateljstva na kojem je u dvorani ŠRC Zaprešić okupio mlade taekwondoiste iz četiri kluba Zaprešića i okolice. Zajednička nit im je odlična suradnja, razmjena trenera te napredak mladih taekwondoista.

Turnir je održan u povodu Jelačićevih dana, a domaćinima je poslužio kao lagano zagrijavanje za veliki turnir koji slijedi idućeg vikenda. Zanimljivost turnira bila je da su se borbe održavale ekipno, odnosno, svaka ekipa je dala pet boraca u pet minuta, a bodovi svih zajedno su odlučili pobjednika.

Na kraju je Mladost iz Luke pobijedila Sutlu iz Šenkovca u finalnoj borbi, dok su dva treća mjesta podijelili Plamen iz Pušće i domaći Zaprešić. 

 

Objavljeno u Sport

U organizaciji Hrvatskog Taekwondo saveza, u nedjelju 21. listopada u sportskoj dvorani Srednje škole ban Josip Jelačić u Zaprešiću održava se otvoreno, međunarodno, prvenstvo Hrvatske u formama. Domaćin je TKD Zaprešić, a natjecat će se 400 majstora iz Hrvatske i šest zemalja Europe.

Natjecanje počinje u 10 sati, a ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

Objavljeno u Sport

Sportska dvorana u Sutinskim vrelima ugostila je u subotu dvanaesto izdanje „Plemenitog taekwondo turnira“ u organizaciji Taekwondo kluba Zaprešić. Ove godine na turniru su se prikupljala sredstva za sedamnaestogodišnjeg Marka Debelića za čije je liječenje prikupljeno 10 200 kuna.

-Osim po sjajnoj organiziranost ovaj turnir pokazuje i onu drugu stranu društvene dobrote, jer na ovaj način učimo djecu na pomoć drugima- istaknuo je ispred organizatora Viktor Romančuk. 

Turnir je okupio 600 stotina mladih natjecatelja iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Kosova te Hrvatske. Svečanom otvorenju turnira uz brojne sportske prijatelje Taekwondo kluba Zaprešić odazvali su se između ostalog i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk te predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

-Ovo je najveći turnir, no ne po broju natjecatelja i gledatelja u dvorani, nego zbog svoje humanitarne crte. Taekwondo klub Zaprešić napravio je iskorak pokazujući ljudskost, odnosno da im je stalo da ljudi. Na ovaj način oni djecu uče upravo tome, a to je najveća vrijednost ovog turnira- rekao je Mikuljan. 

Taekwondo se kao sport u zaprešićkom kraju njeguje od 1979. godine, a TKD Zaprešić danas ima oko 200 članova koji postižu sjajne rezultate i na međunarodnoj razini.

-Uz kvantitetu imamo i kvalitetu, a najvažnije od svega je sjajno ozračje koje vlada u klubu- zaključio je za kraj Romančuk.

Objavljeno u Sport

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti