fbpx

Sedamnaestu godinu za redom Taekwondo klub Rugvica u Vrbovcu je organizirao međunarodno natjecanje M-2, koje je kroz sve ove godine izraslo u respektabilan i priznat turnir na koji se svi rado vraćaju. Potvrdila je to i ova godina, jer na natjecanju sudjeluje više od 400 natjecatelja iz šest zemalja, jer sudionici turnira uz hrvatske natjecatelji su i oni iz Slovenije, Slovačke, Mađarska, Njemačka te Bosna i Hercegovina.

-Izuzetno nam je drago što je iz Mađarske došlo čak 47 natjecatelja podijeljenih u pet ekipa. Odreda su to sve ekipe koje su i prije dolazile tu s manje natjecatelja. Njihov povratak dokaz je da smo dobri domaćini, jer svi se rado vraćaju i odazivaju na naš turnir- rekao je predsjednik Taekwondo kluba Rugvica Darko Hrdan, koji je izrazio zadovoljstvo još jednim turnirom, koji je organiziran uz svesrdnu pomoć Općine Rugvica, Zagrebačke županije te Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Taekwondo klub Rugvica tijekom svih ovih godina isprofilirao se u jednu zdravu i kvalitetnu sredinu, čiji natjecatelji postižu brojne uspjehe na međunarodnoj i domaćoj sceni. Iako je u međuvremenu došlo do smjene generacija, brojni mladi naraštaji razlog su optimizma za budućnost.

-Naše je da skupljamo djecu i radimo s njima, jer kako kaže uzrečica jedno dijete više u dvorani, jedno je dijete manje na ulici- zaključio je Hrdan.

Objavljeno u Sport

Taekwondu klubu Rugvica po drugi je puta pripala čast da ugosti državno prvenstvo seniora i seniorki koje je održano u sportskoj dvorani Osnovne škole Rugvica. Na jučer održanom prvenstvu nastupila su 123 natjecatelja iz 43 kluba. Jednom riječju u Rugvici je nastupila sva krema HR taekwondoa među kojima su bili i brojni osvajači europskih i svjetskim medalja.

-Za malu sredinu kao što smo mi to je izuzetni događaj, jer ovdje će biti prikazane borbe na najvišoj razini, tako da je nama čast ugostiti najbolje hrvatske borce- rekao je predsjednik Taekwondo kluba Rugvica Darko Hrdan.

Čast da otvori ovogodišnje prvenstvo pripala je općinskom načelniku i saborskom zastupniku Mati Čičku koji je između ostalog svim natjecateljima zaželio mnogo uspjeha.

-Naš klub svojim radom i rezultatima prepoznatljiv je i šire od granica naše županije. Sve ovo lijepo izgleda i vjerojatno je svima motiv isti da pobijede i budu što bolji- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Taekwondo na području Zagrebačke županije posljednjih godina bilježi znatnu ekspanziju, jer od početna četiri kluba danas je narastao na 17 klubova, koji vrlo uspješno razvijaju ovaj sport, te postižu zavidne rezultate na svim razinama.

-Mi smo zadovoljni onime što je napravljeno od formiranja Saveza na županijskoj razini, jer danas smo došli do jedne široke baze koja se iz dana u dan razvija i širi, te iz tog aspekta imamo i sve kvalitetnije borce, tako da je budućnost ovog sporta na području Zagrebačke županije zavidna- ispričao nam je predsjednik županijskog taekwondo Saveza Boris Makarun.

Objavljeno u Sport

Taekwondo klub Rugvica već šesnaest godina s uspjehom organizira međunarodni turnir M-2 koji je i ove godine okupio ponajbolje hrvatske, ali i klubove iz okruženja. Gotovo petsto natjecatelja i dupkom puno dvorana II. Osnovne škole u Vrbovcu dokaz su kako je ovaj turnir priznat i cijenjen. 

-Mi se držimo toga standarda i kada to pomnožite dobije se lijepa brojka boraca koji su prošli kroz turnir. Zašto nam se natjecatelji rado vraćaju, e to bi trebalo njih pitati. Izgleda da smo dobri domaćini- ispričao nam je predsjednik Taekwondo kluba Rugvica Darko Hrdan.

Natjecanje se održava u konkurenciji kadeta, juniora i seniora, dok se najmlađi natječu u kicku. Posebno zanimljivo bit će u juniorskoj konkurenciji, budući da je ovaj turnir jedan od kvalifikacijskih za reprezentaciju Hrvatske. Uz natjecatelje iz Hrvatske, sudionici ove godine dolazi i iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Slovačke, Rumunjske i Mađarske.

Već od ranih jutarnjih sati na tatamijima su se odvijale zanimljive i neizvjesne borbe. Atraktivnih udaraca nije nedostajalo, a puno sreće natjecateljima su između ostalog došli zaželjeti Mirela Katalenac ispred Zagrebačke županije, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, te načelnik Općine Rugvica Mato Čičak.

-Oni su jedni od boljih promotora naše općine čiji članovi postižu sjajne rezultate na nivou Hrvatske, ali i izvan naših granica. Ponosni smo i sretni što ih imamo, a puno dvorana dokaz je koliko ovaj klub dobro radi- rekao je načelnik Općine Mato Čičak.

Taekwondo klub Rugvica djeluje već 21 godinu, a u rad je uključeno stotinjak djece iza kojih su dobri rezultati. Prepoznao je to i Taekwondo savez Hrvatske koji je klubu omogućio da 24. ožujka u dvorani u Rugvici ugostiti seniorsko Prvenstvo Hrvatske.

Objavljeno u Sport

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti