fbpx
Ponedjeljak, 08 Listopad 2018 11:31

Kuglači Zaprešića pobjednici Svjetskog kupa

Na domaćem terenu, pred najvjernijim navijačima, Kuglački klub Zaprešić osvojio je titulu svjetskog prvaka pobijedivši njemački SKV Rot-Weiß Zerbst rezultatom 6:2 u finalnom susretu Svjetskog kupa čiji je domaćin bio upravo Zaprešić. Trideseto izdanje, ovog najprestižnijeg kuglačkog klupskog natjecanja završilo je tako na najljepši mogući način, jer Zaprešićani su se popeli na najviše postolje, a zlatne medalje oko vrata ostvarenje su sna kojeg je Kuglački klub Zaprešić snivao godinama.

Što se točno dogodilo u finalu nije mogao vjerovati najbolji igrač završnog turnira, Luka Bolanča, koji je odličnom igrom i rezultatom od 705 srušenih čunjeva ostvario i novi rekord kuglane.

Zaprešić se pokazao kao izvrstan domaćin ovakvih velikih sportskih priredbi, pa će se vrlo brzo na kuglani održati još jedno, ovoga puta europsko natjecanje, a to je Liga prvaka.

Objavljeno u Sport
Srijeda, 03 Listopad 2018 14:55

Zaprešić domaćin Svjetskog kupa u kuglanju

Zahvaljujući sjajnim rezultatima Kuglačkog kluba Zaprešić, Zaprešiću je pripala čast biti domaćinom jubilarnog 30. Svjetskog ekipnog kupa u kuglanju. Ovo veliko sportsko natjecanje, koje okuplja svjetsku kuglačku elitu, službeno je otvorio gradonačelnik Željko Turk.

-Dugogodišnji trud i rad naših kuglača nagrađen je ove godine novom kuglanom koja tek treba zaživjeti punim plućima. Vjerujem da će ovo natjecanje potaknuti mnoge na bavljenje kuglanjem jer se kroz sport najbolje povezuju zemlje i ljudi- rekao je gradonačelnik te članovima 25 ekipa poželio ugodan boravak u gradu.

Dobrodošlicu na novu zaprešićku kuglanu gostima je poželio i Nikola Funda, predsjednik Kuglačkog kluba Zaprešić koji je zahvalio rukovodstvu NBC-a na dodjeli organizacije Svjetskog kupa. Pozvao je, naravno, i sve sugrađane da dođu na kuglanu podrže Zaprešićane u postizanju što boljeg rezultata.

Izgradnjom najmodernije kuglane, kao i domaćinstvom Svjetskog kupa, Zaprešić se upisao na kuglačku kartu Europe.

-Želja nam je da ova priredba motivira mlade da se u budućnosti počnu baviti kuglanjem, da se nakon vrhunskih nastupa što više rekreativaca okuša u svojim kuglačkim vještinama te da se kuglanje predstavi kao dinamičan i atraktivan sport za sve- istaknuo je predsjednik Kuglačkog saveza Zagrebačke županije, Lovro Benčević.

Objavljeno u Sport

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti