Za vikend je u Lukavcu održano Finale Kupa Hrvatske u streljaštvu- disciplina trap uz sudjelovanje najboljih hrvatskih strijelaca koje su predvodili olimpijski pobjednici iz Londona i Rio de Janeira Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović.

Nakon subotnje tri serije, u nedjelju su strijelci otpucali još dvije serije nakon kojih je bilo poznato koja šestorica veličanstvenih ulaze u finale, gdje su najbolje „glinenjake“ gađali Giovani Cernogoraz koji je s 46 pogodaka došao do naslova najboljeg potvrdivši kako je pred Europsko prvenstvo u dobroj formi.

-Zadovoljan sam, jer sam dobro ušao u natjecanje s dvije 25, no onda je u posljednjoj seriji započelo nevrijeme koje je utjecalo na nešto lošiju seriju. Budući da je ovo bilo posljednje natjecanje uoči Europskog prvenstva moram biti zadovoljan, potrebno je još poraditi na nekim sitnicama- rekao nam je Giovanni Cernogoraz kojeg uz Europsko prvenstvo, očekuje i Svjetsko prvenstvo.

Uz Cernogorza, naslovom najbolje okitila se i članica Streljačkog kluba Plemenitaš Una Sedmak.

-Pobjeda mi nije toliko bitna, jer krajnjim rezultatom nisam zadovoljna. Budući da dobro radim i treniram, nadam se da će u budućnosti rezultati biti još bolji- kazala je Una Sedmak.

Uz seniore i žene, na natjecanju su sudjelovali i juniori kod kojih je najbolji bio Josip Pavošević, dok su temeljem rezultata ostvarenih kroz četiri kola Kupa naslov u ekipnoj konkurenciji ponijeli strijelci velikogoričkoga Gorda.

Zadovoljan natjecanjem koje je održano na novim strojevima, koji su bili jedan od uvjeta za ovo domaćinstvo bio je i Željko Vađić.

-Zadovoljstvo je imati nove strojeve i organizirati ovakvo natjecanje. Grad i sportska Zajednica to su prepoznali te sada opet možemo organizirati najveća natjecanja. Vjerujem kako se možemo nadati da i u budućnosti organiziramo ovakva natjecanja na našem strelištu u Lukavcu- rekla je legenda turopoljskog, ali i hrvatskoga streljaštva Željko Vađić.

Kako je bilo na natjecanju u Lukavcu pogledajte u našoj GALERIJI.

REZULTATI
SENIORI: 1. Giovanni Cernogoraz, 2. Radovan Abramović, 3. Ante Glasnović, 4. Josip Glasnović, 5. Eni Jugovac, 6. Kristijan Kancelar
ŽENE: 1. Una Sedmak, 2. Ana Baban, 3. Natali Banko, 4. Sara Marija Gmižić
JUNIORI: 1. Josip Pavošević, 2. Matija Kečkeš, 3. Matej Vukoić, 4. Matija Vlašiček
EKIPNO: 1. SD Gord, 2. SK Novi Zagreb, 3. SK Gusar Novigrad

Objavljeno u Sport
Subota, 30 Lipanj 2018 20:14

Najbolji hrvatski strijelci bore za Kup

Na streljani u Lukavcu uz domaćinstvo Streljačkog kluba Turopolje, jutros je započelo finale Kupa Hrvatske u disciplini trap. Završno natjecanje temeljem rezultata postignutih na četiri kola Kupa izborila su 24 seniora, šest žena te isto toliko juniora.

Prvog dana natjecanja strijelci su odradili tri seriji od 75 meta. Najbolji rezultat ostvarila su braća Glasnović, Josip i Ante koji su pogodila 74 „glinenjaka“. U stopu ih prati Saša Sedmak sa 73 pogotka. Pred strijelcima su sutra još dvije serije nakon kojih će se znati kojih šest strijelaca ulazi u finale koje je na rasporedu od 14,30 sati.

Današnjem otvorenje svojim su prisustvom uveličali predsjednik Gradskog vijeća Grada Velike Gorice Neven Karas, te predsjednik i tajnik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić i Davor Štuban, koji su značajnim financijskim sredstvima omogućili nabavku novih mašina za streljanu, koje su klubu iz Lukavca i omogućile da kremu hrvatskog streljaštva ponovno dovedu u Turopolje.

Objavljeno u Sport
Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 14:00

Streljana u Lukavcu dobila nove strojeve

Streljana Grm u Lukavcu napokon ima nove strojeve za izbacivanje meta, tzv. glinenih golubova. Nakon gotovo trideset godina zahvaljujući Zajednici športskih udruga Grada Velike Gorice zamijenjene su stare i dotrajale mašine. Ukupna vrijednost ove investicije bila je oko 150 tisuća kuna, a većinu sredstva osigurala je krovna gorička sportska organizacija, a svoj obol dat će i Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

Dolazak novih mašina ponajviše je obradovao legendu turopoljskog streljaštva, Željka Vađića kojem će sada odgajanje budućih generacija mladih strijelaca, a u klubu ih trenutno ima nekoliko biti dodatno olakšano. Kaže kako će za njega, ali i za ostale strijelce ovo poticaj da i dalje postižu rezultate kao i do sada. A oni su bili sjajni, što streljaštvo s pravom čini najtrofejnijim sportom u Turopolju.

Novi strojevi, njih 15 postavljeni su u rov, a u izvedeno stanje uvjerilo se i vodstvo Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice predvođeno predsjednikom Goran Kovačićem, tajnikom Davorom Štubanom i članom Etičkog odbora Jadrankom Perlićem. Iako je Vađić imao pripremljenu i pušku da se ekipa okuša u gađanju glinenjaka, nitko od prisutnih nije se ovom prilikom htio upustiti u to. Kažu bit će već prilike i za to.

Tko zna, možda prilikom službenog otvorenja za vrijeme Finala Kupa Hrvatske kada će u Lukavec pristići svi najbolji hrvatski strijelci predvođeni braćom Glasnović, Cernogorzem, Germinom i ostalima koji će se za titulu najboljeg boriti 30. lipnja i 1. srpnja.

Objavljeno u Sport

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti