Srijeda, 08 Kolovoz 2018 15:24

Rudari započeli s pripremama za novu sezonu

Nakon ljetne stanke rukometaši Rudara započeli su s pripremama za novu sezonu i natjecanje u Premijer ligi. Igrački kadar koji je lani osvojio naslov prvaka u Prvoj ligi i ulazak u Premijer ligu ostao je nepromijenjen, a dva nova lica u Rudama su Mario Mustapić i Fran Čurić.

Na prvoj prozivci trener Štibohar na raspolaganju je imao sve igrače na koje računa u narednoj sezoni izuzev Mateja Štajnklera i Tomislava Brnasa koji će se uz odobrenje trenera pripremama priključiti od 13. kolovoza. Cjelokupne pripreme „Rudari“ će obaviti u svojoj dvorani u kojoj imaju sve potrebne uvjete, a tijekom sedam tjedana zahtjevnih priprema ukupno će odraditi 32 treninga i odigrati 9 utakmica kako bi se što bolje pripremili za start prvenstva kada u prvom kolu na svom parketu dočekuju Dubravu.

Za narednu sezonu pred ekipu nije stavljen rezultatski imperativ, ali bi za cjelokupni pogon Rukometnog kluba Rudar odlična stvar bila da se u godini kada klub proslavlja 60-tu obljetnicu postojanja zadrži premijerligaški status.

Objavljeno u Sport

Povodom osvajanja naslova prvaka Prve lige i ulaska u Premijer ligu igrače i vodstvo Rukometnog kluba Rudar primio je i čestitao im na uspjehu i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak, uz kojeg su prijemu nazočili i njegova zamjenica Sanja Horvat Iveković, predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, Marija Kižlin te vodstvo Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić i Marijana Radek.

-Čestitam vam na ovom velikom uspjehu. To je vaš uspjeh, nikoga drugoga, uspjeh je to vašeg trenera i vaših obitelji i nadam se da ćete nastaviti i u budućnosti svijetliti obraz Ruda, svih vas, a onda i cijelog Samobora. Mi smo tu za sve što vam treba, u skladu s našim mogućnostima, a vi nastavite tako i dalje- naglasio je Beljak koji je posebno istaknuo sportski duh i zajedništvo svih igrača.

Upravo to, kao i široka baza igrača poniklih upravo u klubu najveća su snaga kluba, koji se nakon ispadanja iz najvišeg rukometnog ranga ekspresno vratio u hrvatsku rukometnu elitu.

-Cilj nam je zadržati status premijerligaša. Sezona će biti izazovna, ali se nadamo da ćemo opstati u Premijer ligi- rekao je trener Hrvoje Štibohar.

Budući da i mlađe klupske kategorije postižu sjajne rezultate, za budućnost rukometa u Rudama ne treba se brinuti, jer politika Ruda je ulaganje u mlade, što svake sezone iznova donosi sjajne rezultate.

Objavljeno u Sport

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti