fbpx

Ponedjeljak, 11 Veljača 2019 15:26

Karate kup Mladosti okupio 567 natjecatelja

Jedno od najstarijih karate natjecanja u Hrvatskoj je međunarodni karate kup Mladosti, koji je jučer po 31. puta održan u Sportskoj dvorani Žeravinec uz sudjelovanje 567 natjecatelja iz 61 kluba iz Hrvatske, Slovačke, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Natjecanje je održano u katama i borbama za uzrast od 6 do 15 godina.

-Karate klub Mladost jedan je od brendova Ivanić-Grada; uz naša tri crna zlata – naftu, Naftalan i bučino ulje – sport je četvrti brend po kojem je Grad poznat. Karate je zahtjevna tehnička disciplina koja razvija sve ekstremitete i motoričke vještine, a 2020. godine karate će biti službeni sport Olimpijskih igara. Zahvaljujem se svim sponzorima i onima koji su pomogli u organizaciji natjecanja; Gradu Ivanić-Gradu, Zagrebačkoj županiji, Gradskoj zajednici sportskih klubova Ivanić-Grad, kao i velikoj pomoći članova Karate kluba Mladost i njihovih roditelja- rekao je Krešimir Golubić, predsjednik Karate kluba Mladost.

Ovogodišnji turnir otvorio je gradonačelnik Javor Bojan Leš, koji je tom prilikom istaknuo kako sport zauzima važno mjesto u svakodnevnom životu grada.

-Ponosan sam što imamo u našem gradu takav klub – Karate klub Mladost koji opstaje već generacijama, a dokaz toga je i ovaj turnir koji traje već 31 godinu. Naravno, za Ivanić Grad, koji se želi pozicionirati kao grad sporta i grad mladih izuzetno je važno da imamo jedan ovakav međunarodni turnir; da okupljamo ovoliko mladih, ovoliko djece. Grad je dosad pomagao i pomaže u sportu i u financijskom dijelu i proračunski; ove godine je više novaca izdvojeno za sport nego prethodne godine- kazao je gradonačelnik. 

 

 

 

 

 

 Zoran Ožetski

Objavljeno u Sport

Načelnik i zamjenik Općine Dubrava, Tomislav Okroša i Ante Grizelj primili su danas u općinskoj vijećnici mlade dubravske karatiste, članove Karate kluba Mladost i njihovog dugogodišnjeg trenera Tina Ferka. Pod njegovim vodstvom od malih nogu treniraju Nelly Džanić, braća Valentino i Domagoj Jagar, Dario i David Kovačić, Teo Crnogaj i Fran Prižmić koji su redoviti osvajači medalja na prvenstvima Hrvatske, ali i europskim i svjetskim natjecanjima.

-Prepoznajemo njihov trud i rad, stoga će im Općina Dubrava kupiti kompletnu opremu za natjecanja, te za tri najuspješnija natjecatelja podmiriti troškove Svjetskog kupa koji će se održati u Umagu- poručilo je općinsko vodstvo.

A da se sportu u Općini Dubrava pridaje velika pažnja potvrđuje i podatak kako su u ovogodišnjem proračunu osigurano 290 tisuća kuna, što je povećanje od 20 posto u odnosu na 2017. godinu.

Objavljeno u Sport

U nedjelju je u organizaciji Karate kluba Mladost i Hrvatskog karate saveza u sportskoj dvorani Žeravinec jedan od najstarijih karate turnira na ovim prostorima, međunarodni Kup Mladosti. Jubilarno trideseto izdanje ovog turnira okupilo je 560 natjecatelja iz 61 kluba iz Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

-Zadovoljni smo odazivom i kvalitetom borbi i kata. Kad smo 1986. krenuli s ovim natjecanjem imali smo pedesetak natjecatelja, a sada smo došli na gotovo 600. To je velika tradicija, ali i promocija našeg Ivanić- Grada u tom sportskom segmentu- rekao je predsjednik Karate kluba Mladost Krešimir Golubić koji nije krio zadovoljstvo održanim turnirom.

Natjecanje je službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj koji je i sam sportski djelatnik Tomislav Cuvaj.

-560 prijavljenih natjecatelja je respektabilna brojka što potvrđuje i puna dvorana. Sport je dobitak za sve i nek djeca samo nastave tako, jer u sportu se može uspjeti- poručio je prilikom otvorenja zamjenik gradonačelnika.

Pred punim tribinama, Mladostaši su na domaćem terenu osvojili 4 zlata, 4 srebra i čak 15 brončanih odličja. (FOTO: Zoran Ožetski)

Objavljeno u Sport

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti