Subota, 13 Listopad 2018 20:14

Zaprešić Open okupio stotinjak boraca

Proslavi Dana Grada Zaprešića priključio se i Kyokushin karate klub “BUDO RYU – ŠKOLA RATNIKA” Zaprešić, koji su organizirali međunarodni Kyokushin karate turnir u borbama i katama za limače, kadete, juniore i seniore “Zaprešić Open 2018.“ Pod organizacijom odbora za kyokushin karate Hrvatskog karate saveza domaćin je bio Kyokushin karate klub “BUDO RYU – ŠKOLA RATNIKA” Zaprešić u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Zaprešiću.

Na turniru je sudjelovalo devet klubova i borilo se gotovo stotinjak boraca koji su pokazali iznimnu srčanost i kvalitetu. Pokrovitelji turnira bili su Zajednica športskih udruga grada i Turistička zajednica grada Zaprešića. 

 

 

 

 

Objavljeno u Sport

U zagrebačkoj Gradskoj upravi, gradonačelnik Milan Bandić primio je danas karatiste Zagrebačkog karate saveza: Anu Mariju Bujas Čelan i Ivana Kvesića koji su na nedavno održanom Europskom seniorskom prvenstvu u Novom Sadu osvojili medalje. Ivan Kvesić osvojio je srebrnu, a Ana Marija Bujas Čelan brončanu medalju.

-Hvala Vam na svemu, uz Vašu podršku i našu ustrajnost moguće je ostvariti krajnji cilj a to je plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.- rekao je 21-godišnji Ivan Kvesić.

Čestitajući im na osvajanju odličja i promociji Hrvatske, gradonačelnik je naglasio da vrhunski sportaši od Grada uvijek mogu očekivati podršku.

Objavljeno u Sport

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić primio je i prigodno nagradio Anu Lenard, karatisticu Karate kluba Samobor i hrvatsku reprezentativku, povodom osvajanja brončane medalje u ekipnoj kategoriji na ovogodišnjem 53. seniorskom prvenstvu Europe održanom od 10. do 13. svibnja u Novom Sadu.

Svoje dojmove s Europskog prvenstva na kojem je nastupilo 532 sportaša iz 52 zemlje sažela je i Ana Lenard istaknuvši da je ovo svakako bio najjači europski turnir do sada.

-Otkad je karate postao olimpijski sport osjetno je jača konkurencija i sve se više kvalitetnih karatistica prijavljuje na turnire. Moj idući sportski cilj je medalja sa Svjetskog prvenstva, ona mi nedostaje da zaokružim sportsku karijeru- rekla je Ana Lenard.

Inače, Ana Lenard jedna je od najtrofejnijih sportašica mlađe generacije s područja Zagrebačke županije, a zahvaljujući svojim sjajnim rezultatima i postignućima u više je navrata proglašavana najboljom sportašicom Zagrebačke županije. Čestitavši Ani na osvojenoj bronci župan Kožić istaknuo je da Županija kontinuirano prati i podržava sportaše i općenito sportsku zajednicu na svom području.

-Zagrebačka županija doprinosi uspjehu svojih sportaša prvenstveno kroz županijsku Zajednicu sportskih udruga i saveza za koju je ove godine osigurano 6,8 milijuna kuna te kroz izgradnju sportskih objekata čime im se pruža adekvatan prostor za treniranje- rekao je Kožić.

Prijemu su nazočili i Anin trener Davor Mrzak, ispred Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije predsjednik Vladimir Bregović i Boris Makarun te ispred UO za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu pročelnica Mirela Katalenac.

Objavljeno u Sport
Ponedjeljak, 21 Svibanj 2018 05:50

Enes Garibović pobjednik Croatia Cupa

U športskoj dvorani Trnsko, održano je 27. izdanje međunarodnog karate turnira Croatia Cup 2018. – Super 8. Na turniru je sudjelovalo osam vrhunskih svjetskih karatista, među kojima  i najbolji hrvatski borci Anđelo Kvesić i Enes Garibović.

Upravo su se Garibović i Kvesić sastali u finalu, a sudačkim pregalsavanjem pobjedu je odnio član Karate kluba Varaždin Enes Garibović. Osim pobjede nad Kvesićem, garibović je u "plavoj skupini" svladao i Uroša Mijalkovića, Ahmeda El Masrya, Aykana Mamayeva. 

Treće mjesto na ovogodišnjem turniru osvojio je Ahmed El Masry. 

 

Objavljeno u Sport

Na 53. seniorskom Prvenstvu Europe u karateu, na kojem su nastupile 532 sportašice i sportaša iz 52 države, a koje je održano u Novom Sadu od 10. do 13. svibnja, ženska ekipa u borbama u sastavu Ana Lenard, Marina Barac, Ana Marija Bujas Čelan i Alessandra Hasani ostvarila je još jedan veliki rezultat osvojivši brončano odličje.

Do te toliko željene medalje hrvatske karatistice došle su pobjedom u repasažnom susretu protiv Bugarske, koju su svladale već u prve dvije borbe u kojima su uspješne bile Marina Barac i Ana Lenard, tako da se nije ni morao raditi meč na trećoj ploči.

Ovom velikom sportskom rezultatu članica Karate kluba Samobor Ana Lenard dala je velik doprinos i tako u svoju bogatu riznicu sportskih trofeja dodala još jednu europsku medalju.

Objavljeno u Sport

Načelnik i zamjenik Općine Dubrava, Tomislav Okroša i Ante Grizelj primili su danas u općinskoj vijećnici mlade dubravske karatiste, članove Karate kluba Mladost i njihovog dugogodišnjeg trenera Tina Ferka. Pod njegovim vodstvom od malih nogu treniraju Nelly Džanić, braća Valentino i Domagoj Jagar, Dario i David Kovačić, Teo Crnogaj i Fran Prižmić koji su redoviti osvajači medalja na prvenstvima Hrvatske, ali i europskim i svjetskim natjecanjima.

-Prepoznajemo njihov trud i rad, stoga će im Općina Dubrava kupiti kompletnu opremu za natjecanja, te za tri najuspješnija natjecatelja podmiriti troškove Svjetskog kupa koji će se održati u Umagu- poručilo je općinsko vodstvo.

A da se sportu u Općini Dubrava pridaje velika pažnja potvrđuje i podatak kako su u ovogodišnjem proračunu osigurano 290 tisuća kuna, što je povećanje od 20 posto u odnosu na 2017. godinu.

Objavljeno u Sport
Subota, 10 Ožujak 2018 20:03

Sveta Nedelja ugostila 15. Kup Domenice

U dvorani Osnovne škole Vladimira Deščaka održano je danas jubilarno petnaesto izdanje međunarodnog kyokushin karate turnira „Kup Domenice". Na turniru je ukupno sudjelovalo 290 natjecatelja iz 49 klubova iz čak 14 europskih zemalja. U Svetu Nedelju stigli su tako natjecatelji iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Estonije, Italije, Mađarske, Njemačke, Poljske, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španjolske, Ukrajine te naravno iz Hrvatske.

Ovaj turnir bez prestanka se održava od 2004. godine, i svakom godinom podiže ljestvicu na višu razinu. Čast da ga otvori ove godine pripala je gradonačelniku Dariju Zurovcu.

-Čestitam svima zaslužnima za vrhunsku organizaciju koja je iz godine u godinu sve bolja. Grad Sveta Nedelja kao generalni pokrovitelj turnira uz Zagrebačku županiju, uvijek će rado pružiti podršku i doprinijeti organizaciji ovog sjajnog međunarodnog turnira- istaknuo je gradonačelnik Zurovec.

Objavljeno u Sport

U nedjelju je u organizaciji Karate kluba Mladost i Hrvatskog karate saveza u sportskoj dvorani Žeravinec jedan od najstarijih karate turnira na ovim prostorima, međunarodni Kup Mladosti. Jubilarno trideseto izdanje ovog turnira okupilo je 560 natjecatelja iz 61 kluba iz Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

-Zadovoljni smo odazivom i kvalitetom borbi i kata. Kad smo 1986. krenuli s ovim natjecanjem imali smo pedesetak natjecatelja, a sada smo došli na gotovo 600. To je velika tradicija, ali i promocija našeg Ivanić- Grada u tom sportskom segmentu- rekao je predsjednik Karate kluba Mladost Krešimir Golubić koji nije krio zadovoljstvo održanim turnirom.

Natjecanje je službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj koji je i sam sportski djelatnik Tomislav Cuvaj.

-560 prijavljenih natjecatelja je respektabilna brojka što potvrđuje i puna dvorana. Sport je dobitak za sve i nek djeca samo nastave tako, jer u sportu se može uspjeti- poručio je prilikom otvorenja zamjenik gradonačelnika.

Pred punim tribinama, Mladostaši su na domaćem terenu osvojili 4 zlata, 4 srebra i čak 15 brončanih odličja. (FOTO: Zoran Ožetski)

Objavljeno u Sport
Ponedjeljak, 12 Veljača 2018 15:10

Ana Lenard brončana na turniru u Guadalajari

Samoborska karatistica i ovog se puta pobrinula za sjajne vijesti s natjecanja Svjetske karate federacije u Guadalajari, gdje je na turniri Serije A koji se boduju za poredak na svjetskoj rang listi osvojila treće mjesto. 

Ana Lenard na ovom je turniru po prvi puta nastupila u kategoriji do 68 kilograma te se odmah uspjela popeti na pobjedničko postolje osvojivši na kraju brončano odličje u konkurenciji od 62 natjecateljice. Na putu do postolja Lenardova je ostvarila pet pobjeda i jedan tijesan poraz od Debatty iz Belgije koja je kasnije izborila finale.

Inače, na turniru u Guadalajari nastupilo je preko 1300 natjecatelja iz 82 države cijelog svijeta.

Objavljeno u Sport
Ponedjeljak, 05 Veljača 2018 12:32

Ines Grdenić brončana na Europskom prvenstvu

Na Europskom prvenstvu u karateu u koje se održalo u Sočiju u Rusiji, članica Karate kluba Velika Gorica Ines Grdenić osvojila je brončanu medalju u konkurenciji mlađih seniorki do 50 kilograma. 

Nakon što je bila slobodna u prvom kolu, u drugom je s 3:0 svladala Claver Logan iz Škotske. U borbi s Nadom El Attar iz Nizozemske nije bilo bodova, a sudačkim preglasavanjem dalje je prošla Ines Grdenić koju je u polufinalu porazila Španjolka Nadia Morales Gomez. No, u repasažu Ines s minimalnih 1:0 pobjeđuje Makedonku Draganu Magovsku za novu medalju s najvećih karate smotri.

Ines Grdenić već godinama je neprikosnovena u velikogoričkom sportu gdje je od strane Zajednice športskih udruga već u pet navrata bila proglašena najboljom sportašicom Velike Gorice. Izgleda kako će se njena dominacija nastaviti i dalje. Podloga za to je tu, brončana medalja s Europskog prvenstva.

Inače, uz ovu broncu Ines Grdenić, hrvatski su predstavnici osvojili još dva odličja; Jelena Pehar je bila srebrna kod juniorki do 53 kilograma, dok je Sadea Bećirović u kategoriji juniorki do 59 kilograma bila brončana.

Objavljeno u Sport
Stranica 1 od 2

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti