fbpx

Petak, 08 Veljača 2019 15:33

Plivački klub Gorica započeo s radom

Na novootvorenom Gradskom bazenu u Velikoj Gorici s radom je ovoga tjedna započeo Plivački klub Gorica, koji osnovan prošle godine s ciljem promicanja plivanja. Domagoj Zajec oko sebe je okupio iskusnu plivačku ekipu s kojom vjeruje kako će u Velikoj Gorici ostvariti ciljeve i planove koji su si zadali.

-Dosta djece nam se odazvalo i to nas veseli. Naša je želja da djeci i svim sudionicima na njima blizak i zanimljiv način približimo plivanje kao jednu od najzdravijih tjelesnih aktivnosti, koja se može naučiti već od najranije dobi- kaže predsjednik Plivačkog kluba Gorica Domagoj Zajec.

Treninzi na Gradskom bazenu u Velikoj Gorici održavaju se svakodnevno u 18 ili 19 sati, kada im se mogu pridružiti svi zainteresirani članovi.

-Naša je želja između ostaloga da stvorimo i zdrave navike za bavljenje sportom u budućnosti, jer plivanje je vještina koja se može provoditi cijeloga života za unaprjeđenje zdravlja, smanjenje stresa, dok je kod djece plivanje jako važno zbog motoričkog razvoja- istaknuo je Zajec.

Uz plivačku sportsku školu koja traje četiri godine, Plivački klub Gorica nudi plivačko usavršavanje kroz teen i senior program, ljetnu školu plivanja koja će biti namijenjena plivačima i neplivačima kao priprema za ljetne praznike, a klupska je želja i razvijanje natjecateljskog plivanja.

Objavljeno u Sport

Gradski bazen Velika Gorica, koji je svečano otvoren sredinom prosinca kreće s organizacijom šest plivačkih programa. Kako nas je obavijestilo vodstvo bazena riječ je o sljedećim programima; bebe ribe za djecu od 1 do 5 godina, bebe vidre za djecu od 3 do 5 godina, mala škola plivanja za djecu od 5 do 12 godina, tečaj učenja plivanja za djecu od 5 do 12 godina, usavršavanje plivanja za plivače do 15 godina te korektivno vježbanje za umirovljenike.

Programi kreću 4. veljače, a upisi se vrše na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Sve dodatne informacije o programima mogu se pogledati na web stranici i na telefon 098/9050435.

Objavljeno u Velika Gorica

Prije desetak dana gorički bazen i službeno je otvorio svoja vrata. Do kraja godine kupanje je u potpunosti besplatno za cjelokupno građanstvo, dok od 1. siječnja na snagu stupa cjenik prema kojem je dnevna karta u iznosu od 20 kuna za odrasle te za djecu 10 kuna za vrijeme radnih dana, dok je ta cijena u vrijeme vikenda i blagdana uvećana za pet kuna.

Također, moguće je kupiti i mjesečnu ulaznicu od 250 kuna za odrasle, te 150 kuna za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom. Cijena tromjesečne karte za odrasle je 600 kuna, a za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom 350 kuna.

Za vrijeme nadolazećih blagdana bazen će sutra raditi od 8 do 12 sati, kao i na staru godinu, dok na Štefanje radi od 9 do 19 sati. U ostalim danima bazen radi prema rasporedu; radne dane od 6-22, te vikende od 9-19 sati.

Inače, sve osobe s dugom kosom moraju imati plivačku kapu za vodu, a svi moraju imati prikladne kupaće kostime.

Objavljeno u Velika Gorica

Ono što se u Velikoj Gorici čekalo gotovo tri desetljeća danas je napokon ugledalo svjetlo dana. Gradski zatvoreni bazen otvorio je svoja vrata, čast da ga otvori pripala je predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

-Veliko mi je zadovoljstvo biti među vama na otvorenju ovog objekta za koji vjerujem da će vam donijeti puno lijepih trenutaka. Zahvaljujući ovoj investiciji Velikogoričani više neće morati ići na zagrebačke bazene. Ovime svojoj djeci omogućujete bolji i pravilniji razvoj, a omogućujete i razvoj vodenih sportova- kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Ukupna vrijednost investicije, čije je izgradnja trajala 19 mjeseci bila je 39,5 milijuna kuna i u potpunosti je financirana iz gradskog proračuna.

-Sada imamo dva zatvorena bazena i u očekivanju smo izgradnje vanjskog bazena. Velika Gorica ovime nije dobila samo bazenski kompleks, nego je to školsko- rekreativni bazen koji će služiti našim sugrađanima, djeci, ali i sportašima, jer vodeni sportovi od sada se mogu konzumirati i u Velikoj Gorici- istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Uz sinkronizirane plivačice koje su svojim nastupima uveličale svečano otvorenje, čast da prvi uskoče u vodu imali su gorički osnovnoškolci, dok za sve posjetitelje bazen svoja vrata otvara sutra od 6 sati.

Objavljeno u Velika Gorica

Velikogorički gradski bazen sljedećeg utorka, 11. prosinca i službeno će otvoriti svoja vrata. Projekt koji se u Velikoj Gorici s nestrpljenjem čekao u posljednjih trideset godina, konačno je realiziran.

-Hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu i podržavali ga. Velikogoričanima zahvaljujem na strpljenju- kazao je gradonačelnik Dražen Barišić najavivši i povoljnije cijene karate u prvih mjesec dana.

-Nakon svečanog otvaranja, bazeni će biti otvoreni i za građane. Prvih tjedana i mjeseci moći će ih koristiti po povoljnijim uvjetima- poručio je gradonačelnik.

Objavljeno u Velika Gorica

Radovi na Gradskom bazenu ušli su u završnu fazu. Danas je započelo punjenje velikog bazena vodom, što bi trebalo potrajati do subote. Završni je to čin radova i priprema za skorašnje otvaranje. Kako bi do toga i došlo potrebno je odraditi tehničke preglede kako bi se potvrdilo da je Gradski bazen spreman za otvorenje.

-Ima tu još dosta tehničkih pretpostavki koje treba zadovoljiti. Samo otvorenje očekujemo krajem mjeseca, do kada treba napraviti sva potrebna testiranja, jer tu je potrebno uspostaviti kemijske i druge procese oko kvalitete vode. Želimo našim sugrađanima osigurati najsigurnije okolnosti kako bi mogli uživati u vodenim sportovima- kazao je prilikom današnjeg obilaska bazena gradonačelnik Dražen Barišić.

Inače, Grad Velika Gorica uz dva zatvorena bazena na ljeto sljedeće godine planirati krenuti i u izgradnju velikog olimpijskog bazena, čime bi bila zaokružena cijela slika toga kompleksa smještenog uz Srednju školu. 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno u Velika Gorica
Subota, 30 Prosinac 2017 15:05

Velika Gorica do svibnja dobiva bazen

Radovi na izgradnji gradskog bazena u Velikoj Gorici u visokoj su fazi izgrađenosti. Napravljeni su svi vanjski građevinski radovi. Dio unutarnjih radova je započet, postavljena su postrojenja, a sada slijede radovi na keramici i detaljnom unutarnjem uređenju.

Bazen bi trebao biti u potpunosti završen u svibnju, a njegovo korištenje predviđeno je već u lipnju. Napravljena je i priprema za spajanje vanjskih bazena koji će biti izgrađeni u drugoj fazi.

-Zadovoljan sam napredovanjem radova, ali sam nezadovoljan činjenicom da nam zaostaje projekt izgradnje pristupne ceste. Naime, Zagrebačka županija još uvijek nije na dnevni red Skupštine stavila odluku o darivanju, mada je sve pripremljeno i na tome radimo već godinu dana. Zato ovim putem pozivam na konstruktivnost i ubrzanje tog procesa, jer mislim da projekt od 40 milijuna kuna, koliko je vrijedan projekt izgradnje cijelog bazena, ne bi smio doći u pitanje zbog pristupne ceste - zaključio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Objavljeno u Velika Gorica

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti