fbpx

Donaciju vrijednu gotovo 46 tisuća kuna kojom je uređeno igralište „Sportski park Zelenjak“ u Ivanić-Gradu dm je jutros predao gradonačelniku Javoru Bojanu Lešu. dm-ova donacija stiže kao poklon građanima Ivanić-Grada povodom otvorenja prve dm prodavaonice u njihovom gradu, a djecu na novouređenom igralištu čekaju nove sprave i mnogo zabave na otvorenom.

Prva dm-ova prodavaonica u Ivanić-Gradu svoja je vrata kupcima otvorila 22. studenog na adresi Trg Vladimira Nazora 10, a posjetitelje je na dan otvorenja dočekalo mnoštvo aktivnosti i popusta. Posebno iznenađenje priredio je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš koji je na sat vremena preuzeo ulogu dm-ovog prodavača. Naplaćujući proizvode, gradonačelnik je u blagajnu „spremio“ 45 868 kuna koje je dm zatim donirao Gradu za uređenje dječjeg igrališta.

-Naši sugrađani jedva su dočekali otvorenje prvog dm-a u Ivanić Gradu. Osim nove popularne destinacije za kupovinu, dobili smo i vrijednog člana zajednice čemu svjedoči i donacija dm-a kojom smo uredili Sportski park Zelenjak. Ovim putem se još jednom zahvaljujem dm-u na potpori i inicijativi- kazao je gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš.

-Otvorenje nove prodavaonice u Ivanić-Gradu omogućava nam da raznoliku i bogatu ponudu približimo još većem broju ljudi, ali nam pruža i priliku da još više raširimo dm-ovu filozofiju koja čovjeka i brigu za zajednicu stavlja na prvo mjesto. Baš zato smo donacijom odlučili podržati uređenje sportskog parka kako bi stanovnici Ivanić-Grada kroz rekreaciju i sport obogatili svoju zajednicu. Hvala gradonačelniku Javoru Bojanu Lešu i svim građanima na potpori- naglasila je Blaženka Vuić, područna menadžerica dm-a.

Inače, ivanićgradski dm prostire se na 315 kvadratnih metara prodajnog prostora u kojemu kupci sada mogu birati između više od 12.184 proizvoda, poput onih za njegu lica i tijela, održavanje kućanstva i mnogih drugih.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš sudjelovao je u akciji prikupljanja sredstava za opremanje dječjeg igrališta Zelenjak. Gradonačelnik je prvih sat vremena od otvaranja novog trgovačkog centra radio kao blagajnik te se trudio prodati što više, jer sav prihod od prometa koji je napravio, dodatno uvećan, DM će donirati gradu za opremanje novog dječjeg igrališta.

Ivanić-Grad sustavno radi na podizanju kvalitete života svojih građana, a pri tom posebna briga posvećena je upravo najmlađima! Stoga je u sklopu radova potpunog preuređenja Sportskog parka Zelenjak, predviđena i izgradnja jedinstvenog dječjeg igrališta po uzoru na velike europske gradove.

Zona dječjeg igrališta bit će opremljena novim spravama za igru koje su sačinjene od dinamičkih sprava kao što su ljuljačke, klackalice, vrtuljak, poligon s preprekama koji će djecu poticati na igru i natjecateljski duh. Bit će postavljena i mala žičara za dvoje te vanjski četvrtasti trampolin u razini tla. Zonu s novim spravama za igru okružuje brijeg koji je opremljen toboganima i skrivenim tunelima za provlačenje, dok će u zimskim mjesecima biti idealno mjesto za sanjkanje.

Videoprilog s otvorenja DM-a u Ivanić-Gradu možete pogledati OVDJE.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Boja Leš primio je danas poduzetnike i poljoprivrednike koji su ostvarili pravo na bespovratne potpore za poticanje razvoja poduzetništva te za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi. Ovo je druga godina u kojoj je Grad osigurao bespovratna sredstva za poduzetnike i poljoprivrednike, a pravo na subvenciju ove je godine iskoristilo devet poduzetnika i jedan poljoprivrednik.

-Dodijelili smo nekih 180 tisuća kuna, a natječaj je otvoren do 1. prosinca te ovom prilikom pozivam sve one koji to nisu učinili da se prijave, jer sredstava na stavkama još uvijek ima- kazao je gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš.

Među poduzetnicima koji su ostvarili pravo na subvenciju bio je i Jozo Malekinušić, koji je vlasnik građevinske tvrtke.

-Mogli smo dobiti 50 posto nepovratnih sredstava. Svaka potpora je dobro došla, a ja sam ovu iskoristio za kupnju novog električnog materijala koji mi je potreban u svakodnevnom poslu- otkrio nam Jozo Malekinušić.

Na natječaj za subvenciju za poljoprivrednike javio se tek jedan vlasnik OPG-a, Vladimir Klasan koji je subvenciju iskoristio za kupnju tri junice.

-Iznos je simboličan, no svaka je pomoć dobra- kazao je Vladimir Klasan, koji je ostvario potporu u iznosu od 5 tisuća kuna.

Kad je u pitanju iskorištenost sredstava za poduzetnike ona su na nekih 60 posto, dok je za poljoprivrednike na raspolaganju ostalo još nekih 200 tisuća kuna, zbog čega je gradonačelnik Leš pozvao sve još jednom da iskoriste sredstva koja su im na raspolaganju.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Započela je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže u ulici Antuna Gustava Matoša u Ivanić-Gradu, gdje su radove obišli gradonačelnik Javor Bojan Leš i direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten. Osim izrade nove vodovodne i kanalizacijske mreže radovi uključuju rekonstrukciju prometnice u širini od 5,5 metara te izradu pješačke staze i javne rasvjete. Ukupna vrijednost investicije je oko 3,6 milijuna kuna, od čega 70 posto financira Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije, dok je ostatak sredstava osigurao Ivanić-Grad.

-Ono što će ostati nakon toga je uređenje nogostupa i javan rasvjete. Što se tiče prvog dijela, planirani rok završetka radova je do svibnja sljedeće godine, dok bi se ovisno o sredstvima nogostup i javna rasvjeta završili na jesen 2019. ili u proljeće 2020. godine- kazao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten istaknuo je kako su ovi radovi nastavak izgradnje vodoopskrbne mreže i kanalizacijske mreže na području grada, koji nisu obuhvaćeni Aglomeracijom.

Po završetku radova u Matoševoj, radovi se nastavljaju rekonstrukcijom Šarampovske i Cvjetne ulice. 

 

 

Objavljeno u Ivanić-Grad

Prije desetak dana Visoka škola u Ivanić- Gradu i službeno je otvorila svoja vrata. Četrdeset studenata prve generacije s veseljem je dočekalo taj dan kako bi sjeli u klupe i započeli sa školovanjem za fizioterapeuta.

-Uvijek me zanimao rad s pacijentima, a otvaranje škole u Ivanić- Gradu bio je presudan da sam se odlučila na ovo. Za sada je sve super. Profesori su nam susretljivi i pomažu nam u svemu- ispričala nam je studentica Visoke škole Ivanić- Grad Lana Grgić.

Prvu generaciju studenta čini 20 redovnih i isto toliko izvanrednih studenata i svi su kapaciteti popunjeni.

-Trenutno smo pod mentorstvom Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara. Neki njihovi profesori nositelji su naših stručnih predmeta, dok su naši sunositelji, do onog trenutka dok se ne odvojimo i ne započnemo svoju priču. Zasigurno ćemo nakon dvije godine kada krene u samostalnu priču i mijenjati program, jer Ministarstvo nam omogućava promjenu u nekih 20 posto. Ideje za to postoje, a ja vjerujem da će to biti na opće zadovoljstvo sviju- ispričao je dekan Visoke škole Ivanić- Grad Mile Marinčić.

Projekt Visoke škole koji je Grad započeo provoditi prije tri godine pokrenuo je jedan novi oblik razvoja Grada, jer Ivanić- Grad je ovime dobio nove mlade ljude u svoj sredini, koji su samim time i novi potencijal grada.

-Ovime smo dobili jedan novi sadržaj i jednu sasvim novu dimenziju. Mogućnost razvoja našeg grada u tom je pogledu velika. Nećemo stati na ovome, jer smo u pregovorima sa Županijom za dio đačkog doma u Ivanić- Gradu, gdje nam je plan pretvoriti ga u studentski i osigurati smještaj u idućim godinama za dvjestotinjak studenata- rekao je prilikom posjeta Visokoj školi gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Za osiguravanje potrebitih uvjeta Ivanić- Grad je u uređenje prostora u kojima se trenutno nalazi Visoka škola uložio oko četiri milijuna kuna u prethodne dvije godine, a za sljedeću je godinu najavljeno uređenje još jedne zgrade s četiri predavaone za što je u proračunu osigurano 1,2 milijuna kuna. Time ćemo u potpunosti postići da može odslužiti prvu, drugu i treću godinu studija fizikalne terapije. 

 

 

 

Objavljeno u Ivanić-Grad

Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada, Javor Bojan Leš u prostorijama Gradske uprave primio je Anu Malec, srebrnu članicu hrvatske rukometne reprezentacije na pijesku s Olimpijskih igara mladih održanih početkom ovoga mjeseca u Argentini. Ana, inače igračica Ženskog rukometnog kluba Ivanić, bila je dio ekipe koja je u Buenos Airesu stigla sve do finala i tako postigla povijesni uspjeh u sportu koji se po prvi puta našao na Olimpijskim igrama.

Gradonačelnik je Ani Malec uručio prigodnu zahvalnicu te joj pritom čestitao i zahvalio na promociji Ivanić-Grada na svjetskoj razini.

Objavljeno u Sport

U Ivanić- Gradu, danas i sutra održava se 14. Bučijada, koja je privukla brojne OPG-ove, kao i posjetitelje koji su tijekom cijelog dana mogli uživati u delicijama od buča. Bučijada je najznačajnija manifestacija u Ivanić- Gradu, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj izlagača, ali i posjetitelja, jer ovo je manifestacija koja objedinjuje kako proizvodnju, tako i turistički potencijal ovoga kraja.

-Ne možemo biti nezadovoljni načinom na koji se ova manifestacija razvija- sa zadovoljstvom će gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš koji je istaknuo kako je u gradu osnovana i Udruga proizvođača bučinog ulja.

-Ono se već nalazi na inozemnom tržištu, a prošle godine prve su količine izvezene i u Ameriku. To je poticaj u razvoju poljoprivredne proizvodnje, a naročito u proizvodnji buča- otkrio je gradonačelnik.

Bučijada u Ivanić- Gradu tijekom svih ovih godina izrasla je u jednu od najprepoznatljivijih manifestacija Zagrebačke županije.

-Ovogodišnja manifestacija nadmašit će sve što je bilo do sada. To znači da je kvalitetna organizacija koja privlači sve više posjetitelja kroz programe koji se nude- istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.
Svečanom otvorenju manifestacije odazvali su se između ostaloga i brojni drugi uzvanici predvođeni izaslanikom premijera Andreja Plenkovića Draženom Bošnjakovićem, izaslanikom predsjednika Hrvatskog Sabora Matom Čičkom, te izaslanikom predsjednice Matom Granićem.

Kako je danas bilo u Ivanić- Gradu pogledajte u VIDEU

 

 

 

 

 

 

Objavljeno u Ivanić-Grad

Reprezentacije Hrvatske i Turske do 19 godina jučer su u Sigetu na Nogometnom centru Stjepan Spajić odigrale prvu prijateljsku utakmicu. Uspješniji su bili mladi Vatreni koji su slavili s 2:1, a ove dvije reprezentacije ponovno će se susresti sutra u Ivanić- Gradu na Sportskom parku Zelenjak.

Povijesni je to dolazak jedne nacionalne nogometne vrste u Ivani- Grad, zbog čega se posljednjih dana užurbano radilo na dodatnom ušminkavanju Zelenjaka, na koji će izabrane vrste istrčati u 15,30 sati.

-Posljednjih godina značajna sredstva uložili smo upravo u sportske terene i objekte. Zelenjak je naš briljant, a sljedeće godine ispod novoizgrađenih tribina završit ćemo i svlačionice. Ova utakmica jako puno nam znači, jer njome ćemo dodatno ispromovirati nogomet u našem kraju. Naša škola nogometa jako dobro se razvija, a naši klinci igraju najelitnije lige gdje postižu sjajne rezultate, tako da je budućnost nogometa, ali i ostalih sportova svijetla. Gostovanje ovih reprezentacija definitivno će djecu potaknuti da još žešće prionu poslu, te da možda i netko od njih postane reprezentativcem Hrvatske u budućnosti - kazao je gradonačelnik Ivanić- Grada, Javor Bojan Leš.

Ivanić- Grad se definitivno proteklih godina pozicionirao kao grad sporta, jer svoj mir ovdje su već pronašle muška rukometna te ženska košarkaška reprezentacija.

-Mi smo Ivanić- Grad ponudili i kao mjesto za izgradnju kampa nogometne reprezentacije. Ovdje su sve naše reprezentacije dobro došle, jer mi stvaramo infrastrukturu i uvjete za to. Blizina Zagreba, kao i lječilište Naftalan daje nam prednost u odnosu na neke druge lokacije. Na nama je da iskoristimo te prednosti te da u budućnosti postane centar sporta u kojem se mogu pripremati i najbolje momčadi- zaključio je gradonačelnik Leš.

Objavljeno u Sport
Petak, 05 Listopad 2018 21:25

FOTO: Ivanić- Grad dobio modernu kuglanu

Zaprešić je ovih dana centar svjetskog kuglanja, budući da je Kuglački klub Zaprešić domaćin Svjetskog kupa. No, jedno lijepo kuglačko druženje danas je održano u Ivanić- Gradu gdje je na Sportskom parku Zelenjak otvorena obnovljena suvremena kuglana.

Do realizacije ovog hvalevrijednog projekta došlo je zahvaljujući suradnji i dogovoru Ivanić- Grada upravo sa Zaprešićem, gdje je proljetos otvoreno jedno od najmodernijih kuglačkih zdanja, dok su staze s kuglane podno Interova stadiona preseljene u Ivanić- Grad, čime su tamošnji kuglači dobili kvalitetnije uvjete za rad, ali i odigravanje prvenstvenih utakmica.

-Konačno smo dobili jedan lijepi novi objekt za bavljenje ovim lijepim i zdravim sportom. Sada ćemo napokon moći pokrenuti i rad s djecom- tek kratko je rekao ispred Kuglačkog kluba Zanatlija, Zdravko Serdar.

Kuglanje u Ivanić- Gradu ima dugu tradiciju, pa je tako u nekim prijašnjim vremenima u gradu djelovalo nekoliko klubova, da bi danas opstao jedino Kuglački klub Zanatlija, koji se natječe u Drugoj ligi.

-Kuglanje je nekada bilo jedan od najrazvijenijih sportova, no vremenom se to izgubilo. Kuglana je polako otišla u zaborav te je bila zapuštena, no uspjeli smo je staviti u pogon, a zahvaljujući Zaprešiću koji je dobio domaćinstvo Svjetskog kupa, uspjeli smo uz veliku podršku kolege Željka Turka naći rješenje da taj zaprešićki mehanizam zaživi u novom sjaju u našem Gradu- kazao je gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš.

Na ovaj način stvorena je trajna poveznica između Ivanić- Grada i Zaprešića čiji se čelni čovjek, Željko Turk zajedno sa svojim suradnicima Damirom Benčevićem i Darijom Baćom odazvao pozivu otvorenja.

-Ja ne vidim nikakvu razliku s onom kuglanom u Zaprešiću, pa čestitam svima vama koji ste ovaj prostor ovako dobro uredili. Vjerujem kako će te na novoj kuglani postizati i bolje rezultate- poručio je gradonačelnik Zaprešića, Željko Turk.

Čast da otvore novu kuglanu pripala je upravo Javoru Bojanu Lešu i Željku Turku koji su bacili prve kugle. Uspješnijim se tom prilikom pokazao gradonačelnik Ivanić- Grada Javor Bojan Leš.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Ivanić- Gradu se smiješi međunarodna nogometna utakmica između mladih reprezentacija Hrvatske i Turske koja bi se u listopadu trebala odigrati na Sportskom parku Zelenjak.

-Zamolila bih gradonačelnika da nas izvijesti o najavljenom nogometnom susretu reprezentacija Hrvatske i Turske koji bi se trebao odigrati u listopadu- zamolila je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Ivanić- Grada vijećnica Sanda Špoljarić Carević.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš potvrdio je kako se Gradu pruža velika šansa da se ta utakmica odigra upravo u Ivanić- Gradu, s time da bi reprezentacija Turske tri dana boravila u Ivanić- Gradu.

-To je u kontekstu razvoja sporta značajno i smatram to velikim plusom. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj aktivnosti i nadam se da je to samo jedan poticaj da završimo započete projekte te da naše kapacitete koji su vezani uz sport dovedemo u stanje da mogu prihvatiti takve manifestacije. Naš stadion još uvijek nije završen, to je u planu za iduću godinu i vjerujem kako je ova utakmica pravi poticaj za nastavak ulaganja. Također, trebamo razmišljati u smjeru da naše sportske kapacitete ponudimo za pripreme reprezentacija i klubova kako bismo u skorije vrijeme postali Grad u kojem će boraviti sve više sportaša- kazao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Objavljeno u Ivanić-Grad
Stranica 1 od 3

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti