Sportske novosti Grada Zagreba i ZG županije
Nedjelja, 31 Prosinac 2017 15:11

U Vrbovcu jednoglasno za proračun

U svim sredinama Zagrebačke županije u drugoj polovici prosinca izglasani su proračuni za 2018. godinu. Vrlo zanimljiv i nesvakidašnji slučaj dogodio se u Vrbovcu gdje su vladajući, ali i vijećnici opozicije jednoglasno podržali proračun gradonačelnika Denisa Kralja. 

U svom uvodnom izlaganju Kralj je istaknuo kako proračun donosi brojne novine na mnogim područjima. Za poduzetnike i investitore osigurano je 600 tisuća kuna poticaja, osigurana su i sredstva za poljoprivrednike, ali i sredstva za nabavku udžbenika za sve učenike. Također, umirovljenici koji su ovog Božića ostali bez božićnice, sljedeće godine bi je trebali dobiti. Za tu je namjenu u proračunu osigurano 200 tisuća kuna.

Osim toga, značajna sredstva uložit će se u podizanje komunalnog standarda boljom prometnom povezanošću, izgradnjom novih parkirnih mjesta, izgradnjom nogostupa u naselju Stjepana Radića za što je već gotov i projekt, a nastavit će se i s održavanjem nerazvrstanih cesta. Spomenu je gradonačelnik u svom izlaganju i projekt izgradnje novog vrtića, kao i ponovno stavljanje Nerezina u funkciju.

I kada se očekivala žustra rasprava, do nje nije došlo. Vijećnici opozicije tek su poručili kako će podržati proračun uz poruku kako su im na prvom mjestu građani. Shodno tome ruku za predloženi proračun od 53,175,294,56 kuna podiglo je svih 17 vijećnika nakon čega se vijećnicom prelomio pljesak. Nezabilježen je to slučaj u vrbovečkoj politici.

Objavljeno u Vrbovec

Kako bi zahvalili gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suradnicima na pomoći koju je Hrvatski judo savez dobio za organizaciju Judo Grand Prixa i Svjetskog juniorskog judo prvenstva vodstvo Saveza predvođeno predsjednicom Sandom Čorak ugošćeno je u zagrebačkoj Gradskoj upravi. Ova dva natjecanja privukla su u Zagreb preko 1500 sportaša kojima je Zagreb bio uzoran domaćin. 

-Iduće nas godine čekaju velika natjecanja koja nose bodove za Olimpijske igre, a to su Grand Prix turnir te natjecanje za kadete, kojima će Zagreb također biti domaćin- najavila je predsjednica Čorak.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić naglasio je kako se možemo ponositi što će Zagreb po peti puta u svojoj povijesti biti domaćin velikog međunarodnog natjecanja poput judo Grand Prix-a, koje je, kako je rekao, drugo najveće judo natjecanje na svijetu nakon Olimpijskih igara. (www.zagreb.hr)

Objavljeno u Grad Zagreb

Svečanim koncertom u Glazbenoj školi Jastrebarsko, članovi tamburaškog orkestra DVD-a Čabdin proslavili su 20 godina rada. Sada već uspješna priča započela je 1997. godine zahvaljujući maestru Stanku Filkoviću i vodstvu čabdinskog društva. Tamburaši su zahvaljujući velikom entuzijazmu svih opstali do dana današnjeg, a o njihovom je radu snimljen i video materijal kao i glazbeni CD. 

Orkestar danas vodi maestro Natko Gaberc, član tamburaškog orkestra HRT-a, koji je sjajno pripremio čabdinske tamburaše za slavljenički koncert, u kojem je okupljena publika mogla uživati u raznim žanrovima glazbe, od drmeša do klasike te popularnih tema iz tv serija. Posebno je dobar bio zajednički nastup tamburaškog orkestra i pjevačkog zbora Ad hoc i njihove izvedbe poznatih pjesama legendarnih Novih Fosila.

Tamburaškom orkestru DVD-a Čabdin, vrijednu obljetnicu čestitao je zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar, uručivši im zahvalnicu. (FOTO: Grad Jastrebarsko)

Objavljeno u Jastrebarsko

Još su tri dana ostala za prijave na 26. izdanje HVIDRA-inog malonogometnog turnira koji starta 3. siječnja i traje sve do 14. siječnja. Kao i proteklih godina turnir će se igrati u Srednjoškolskoj dvorani u tri kategorije. Uz limače za koje kotizacija iznosi 300 kuna, već po običaju na turniru sudjeluju seniorske i veteranske ekipe za koje učešće iznosi 700 kuna. 

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 2. siječnja do 17 sati, dok je u 18 sati izvlačenje parova. Veterani igraju po skupinama, dok poražene seniorske momčadi u prvom kolu mogućnost popravnog imaju kroz repasaž.

Ukupan nagradni fond je 44 tisuće kuna, a nagrade su osigurane za prve četiri momčadi u svakoj kategoriji. Pobjeda kod seniora donosi 20, a kod veterana 8 tisuća kuna.

Sve ostale informacije za turnir mogu se dobiti na broj; 098/909-0523 i 099/426-0505.

Objavljeno u Sport

Izuzetno radno tijekom prosinca bilo je na području Općine Rakovec koja je uredila javne prostore pored društvenih domova u Brezanima, Mlaki i Baničevcu.

Sredstva za izvođenje ovih radova osiguralo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a dio sredstva osigurala je i sama Općina. Završetkom radova u ovim mjestima, radit će se na uređenju i sanaciji prostora u Dropčevcu i Golom Vrhu.

Osim ovih radova, Općina je uz pomoć Zagrebačke županije osigurala i sredstva za sanaciju i opremanje društvenih domova na širem općinskom području. Novi izgled tako su poprimili domovi u Baničevcu, Rakovcu, Mlaki, Hruškovcu, Dvorišću i Hudovu.

Objavljeno u Rakovec
Nedjelja, 31 Prosinac 2017 12:36

Radna zima u Dubravi Pušćanskoj

Pogodne vremenske prilike za ovaj dio godine omogućuju i brojne komunalne radove. Radno je tako proteklih dana bilo na području Općine Pušća gdje se radilo na asfaltiranju cesta i sanaciji mosta. 

Spomenutim radovima bilo je obuhvaćeno naselje Dubrava Pušćanska čime je tamošnjim mještanima podignuta kvaliteta života. Uz završetak radova na asfaltiranju Dubrovačke ceste, završili su i radovi na sanaciji mosta Žirovnica čime je prometovanje podignuta na višu i sigurniju razinu.

Objavljeno u Pušća

39. izdanje memorijalnog malonogometnog turnira Čedomil Drvenkar u Vrbovcu, a u vrlo dobroj organizaciji NK Lonje ide prema unaprijed određenom rasporedu. Najmlađi su odigrali svoje utakmice i poznati su sudionici završnice, dok seniorske i veteranske momčadi još uvijek razigravaju po skupinama kako bi se doznale momčadi koje će nastaviti s turnirom u 2018. godini. 

U dosad odigranim utakmicama prikazan je efikasan nogomet, čime su najviše profitirali gledatelji koji rado dolaze do II. osnovne škole gdje se turnir i odigrava.

Što se tiče njegova nastavka poznato je kako će se 6. siječnja započeti nokaut faza seniora, koji će dan kasnije odigrati i susrete osmine finala. Četvrtfinalni susreti u konkurenciji seniora i veterana na rasporedu su 13. siječnja, dok je velika završnica na rasporedu 14. siječnja kada će biti poznati pobjednici u sve tri kategorije.

Objavljeno u Sport

Savski lađari iz Rugvice odjeveni u Djede mrazove darivali su danas djecu iz Općina Rugvica i Orle. Riječ je o već tradicionalnom darivanju koje je ove godine održano po peti puta. Iako im previsok vodostaj rijeke Save nije dozvolio vožnju čamcima rijekom, tradicija nije iznevjerena te su Savski dedeki kombijem i kočijom obišli sedam lokacija s jedne i druge strane rijeke Save darivajući svu okupljenu djecu. 

-Djeca su uvijek vesela i nasmijana, a to nas najviše raduje- rekao nam je tajnik Savskih lađara Branko Velen- Žuti koji je i sam bio odjeven u Djeda mraza.

Poklon pakete osigurale su Općine Rugvica i Orle, a Savski su ih dedeki podijeli preko 800, što je kod djece prihvaćeno s oduševljenjem. Zauzvrat su im mališani otpjevali pjesmu po kojoj su Dedeki i najpoznatiji.

Objavljeno u Orle

Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice proglasila je u četvrtak na tradicionalnoj večeri goričkog sporta održanoj u Pučkom otvorenom učilištu najbolje sportaše i kolektive u 2017. godini. Nagrade najboljima uručene su u 12 kategorija, pa su se tako među nagrađenima našla čak 34 laureata. 

Najbolji od najboljih su karatistica Ines Grdenić (KK Velika Gorica) koja je po peti puta proglašena najboljom sportašicom, dok je Marko Germin (SD Gord) najbolji sportaš Velike Gorice. Najbolja momčad je HRK Gorica koja je jesenas premijerno zaigrala u EHF Kupu, dok su šahistice Poleta najbolja ekipa.

Nagrada za životno djelo pripala je županijskoj nogometnoj instituciji Željku Mihalju kojem je prestižnu nagradu uručio gradonačelnik Dražen Barišić.

Osim ovih nagrada proglašeni su i najbolji sportaši s invaliditetom (Mirjana Lučić, Velimir Šandor), najbolji trener (Goran Živković), djelatnici godine kao i nade godine, a za 25 godina predanog rada u sportu Anti Mariću, Vladimiru Stepaniću i Branku Kauriću uručene su zlatne plakete. Priznanja su također uručena i udrugama za posebna dostignuća i promidžbu goričkog sporta.

Objavljeno u Sport
Subota, 30 Prosinac 2017 17:55

Prikaz živih jaslica u Zaprešiću

Sve više sredina u Hrvatskoj povodom Božića organizira uprizorenje živih jaslica. Za njima ne zaostaje niti Zaprešić, gdje je za njihovo uprizorenje najzaslužnija udruga Stepinčeva oaza zahvaljujući kojoj je Trg Ivana Pavla II. postao pravi mali Betlehem. Kroz „Najljepšu priču o tri kralja“ ova je udruga unijela duh Božića u srca mnogobrojne publike.

-Zahvaljujući Stepinčevoj oazi mira, uprizorenje živih jaslica postalo je dio rođendanskog slavlja Kralja svih kraljeva u našem gradu. Čestitam članovima Udruge, kao i svim župljanima Župa sv. Petra apostola, Zaprešić I, koji su se uključili u pripremu- poručio je gradonačelnik Željko Turk.

A kako je to izgledalo ove godine pogledajte u galeriji slika koja najbolje opisuje cijeli događaj.

Objavljeno u Zaprešić
Stranica 1 od 16

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti