FOTO: Šesnaest najboljih muških i ženskih strijelaca u Dubravi započelo borbu za kristalne globuse

Dubrava je ovoga vikenda postala poprište pravog sportskog spektakla. Zahvaljujući uspjesima najtrofejnije obitelji hrvatskog sporta, obitelji Pereglin, ova mala Općina u srcu Zagrebačke županije domaćin je finala Svjetskog kupa samostrelom.

– Malo je reći da smo ponosni, rekao bih da bi to mogli opisati riječima “mali postali veliki”. Prije svega u maloj se općini organizira finale Svjetskog kupa samostrelom, ali jasno je da to nije slučajno, nego rezultat obitelji Pereglin koji su dugi niz godina ostvarivali sjajne rezultate na svjetskim prvenstvima diljem svijeta, proslavili hrvatsku državu i ovo streljačko društvo. Time su naši strijelci dobili priliku da na svojem terenu i pred svojom publikom poluče još koji dobar rezultat, dobiju još koju medalju i vjerujem da će to tako biti, poručio je na otvorenju župan Stjepan Kožić te uputio čestitke članovima Streljačkog društva Dubrava 1094 i organizatorima na odličnoj provedbi.

U borbi za kristalne globuse u sportskoj dvorani Osnovne škole Dubrava okupilo se tako 16 najboljih strijelaca u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji. Natjecatelji dolaze iz 8 zemalja svijeta, dok će brojni posjetitelji uz sjajan sportski i zabavni program imati priliku posvjedočiti ovom doista povijesnom trenutku za dubravski kraj.

– Prije svega bih se zahvalio i čestitao svim organizatorima na ovakvom prekrasnom događanju koje se upravo događa kod nas u Dubravi. Ovo je veliki zahvat koji mnogo znači i za Zagrebačku županiju, ali, naravno, i za nas ponosne Dubravce. Općina pomaže već dugi niz godina kako streljačkom društvu Dubrava, tako i našim strijelcima prilikom odlaska na sva natjecanja diljem svijeta jer oni pronose kako ime Dubrave, tako i ime Zagrebačke županije i Hrvatske, rekao je načelnik Tomislav Okroša, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora natjecanja.

Finalni mečevi za žensku konkurenciju započinju u 15:45, dok ćemo najboljeg ovogodišnjeg muškog strijelca upoznati nakon 16:15 sati.