FOTO: Samobor proslavio 777. rođendan

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća kojom su nazočili brojni visoki dužnosnici Samobor je proslavio 777. rođendan. Sjećanje je to na bogatu povijest Samobora, koja je započela 1242. godine kada je kralj Bela IV. Dao Samoboru Povelju slobodnog kraljevskog trgovišta.

Kako je istaknuo predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, već se tada nadzirao razvoj Samobora u sredinu kakva je danas.

-Pred nama gradskim vijećnicima uvijek je izazovan zadatak odlučiti o projektima za razvoj grada. Želim da složni budemo i nadalje, jer nas čeka puno posla- istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić.

Između ostaloga tu je donošenje strateškog dokumenta za daljnji razvoj grada od 2020. do 2025. godine, proračuna za sljedeću godinu, izrada projektne dokumentacije za novi gradski bazen, ali i projekti nadogradnje gradskih vrtića.

-U proteklih godinu dana Samobor je potvrdio svoje mjesto u vrhu po uspješnosti hrvatskih gradova. Ta priznanja i nagrade nisu nas uspavale, već nas to tjera da još jače i snažnije radimo- rekao je gradonačelnik Krešimir Beljak.

Čestitke Samoborcima uputili su zamjenici župana Hrvoje Frankić i Nadica Žužak, gradonačelnik njemačkog Wirgesa Andreas Weidenfeller koji je samoborskom kolegi uručio medalju kao spomen na punih 45 godina iskrenog prijateljstva između dva grada, te izaslanici Vlade i Sabora, ministar Marko Pavić i Mato Čičak.

-Ne moramo se slagati u svemu, no moramo razmišljati o tome da našim mještanima mora biti bolje. Samobor je jedan od najljepših gradova u kontinentalnoj Hrvatskoj, koji se može pohvaliti brojnim sjajnim manifestacijama- rekao je izaslanik Hrvatskog Sabora Mato Čičak, dok je ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić poručio kako je politika ovo vlade ravnomjerni regionalni razvoj, kako bi svi dijelovi Hrvatske imali isti standard.

Istaknutim pojedincima i udrugama dodijeljene su Plakete i Godišnje nagrade Grada Samobora, dok su Nagradom Grada Samobora za životno djelo nagrađeni Dragutin Marović i doktor Slavko Lovasić.