Toni Nakić u Ciboni

Košarkaški klub Cibona potpisala je trogodišnji ugovor s 21-godišnjim reprezentativcem Tonijem Nakićem

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Košarkaški klub Cibona potpisala je trogodišnji ugovor s 21-godišnjim reprezentativcem Tonijem Nakićem.

– Velika je stvar za Cibonu da smo ga uspjeli dovesti. Također, važno je da smo nastavili s politikom koju smo zagovarali otkako sam došao u Cibonu, a to je pomlađivanje ekipe. Ove sezone imat ćemo veći broj mladih igrača i morat ćemo istrpiti njihovo sazrijevanje, no, kad jednom sazriju bit će stroj koji će moći puno toga dati, izjavio je trener Ivan Velić.

Rođeni Šibenčanin, krilni igrač visok 203 cm, dosadašnju karijeru proveo je u Šibenki. Bio je jedan od nositelja igre u reprezentaciji U-20, koja je osvojila srebro na Europskom prvenstvu. Svojim je igrama u veljači ove godine zaslužio i poziv u A reprezentaciju za kvalifikacijske utakmice za Eurobasket 2021. godine.

– Interes Cibone se pojavio još prošle godine i uistinu sam se nadao da ću doći ovdje još prošlo ljeto. Imao sam želju i ambiciju otići u jači klub i viši rang tako da mi je ovaj dolazak nakon godinu dana još draži. Drago mi je da je Cibona pokazala veliku želju da me dovede, a sad ja imam jednaku želju da to opravdam, kazao je Nakić.