Rebalansom proračun Općine Dubravice povećan na 16,9 milijuna kuna

Općinsko vijeće Općine Dubravica odradilo je zadnju sjednicu prije ljetne stanke, a glavna tema bila je donošenje II. rebalansa Proračuna za ovu godinu. Rebalansom su prihodi povećani za šest posto i novi planirani iznos je 16,9 milijuna kuna.

Iznos koji se ne planira ostvariti samo izvornim prihodima Općine Dubravica, već su tu sadržani i planirani prohodi nekoliko projekata prijavljenih na razne natječaje u Županiji i ministarstvima. Jedan od razloga je i osiguranje sredstava za energetsku obnovu općinske zgrade ta zamjenu krovišta, a u planu su još neki radovi na komunalnoj infrastrukturi.

Vijećnici su usvojili i IV. Izmjene i dopune Prostornog plana Općine Dubravica kojima su izašli ususret građanima i gospodarskim subjektima.

-Nama je u interesu da netko dođe i izgradi kući. Ovim izmjenama omogućili smo dodatne prostore, a nadam se da će na naše područje doći i neki gospodarski subjekti- rekao je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof.

Vijećnici su pretresli i nekoliko pitanja građana, a iduća sjednica zakazana je nakon sezone godišnjih odmora sredinom rujna.