FOTO: Rakovcu i Stupniku najrealnije po bod

Po teškom i klizavom terenu papirnati favorit Stupnik se na početku utakmice nametnuo kao bolja momčad i vršio pritisak prema domaćim vratima. Međutim, prvu 100% šansu imao je Rakovec u 9. minuti jer je Grgović idealno dodao Novoselcu koji je malo iskosa s lijeve strane pucao s 10 metara, ali je njegov udarac izvanredno obranio Brkić.

Pogrešku Jaića u 16. minuti kaznio je Nemanić koji je utrčao u prazni prostor i rutinski s 11 metara pogodio u lijevi donji kut za vodstvo Stupnika. Perić se u 19. minuti oslobodio nekoliko domaćih igrača i potom sa 16 metara silovito tukao, a lopta prohujala tik uz desnu vratnicu. Najatraktivniji moment na utakmici zbio se u 31. minuti kada je Perić s 11 metara škaricama pogodio prečku. U teškim trenucima za Rakovec veliku borbenost i požrtvovnost pokazao je Dominik Baček koji je uspješno sprečavao gostujuće napada prema svojim vratima.

U drugom poluvremenu domaći trener Jurić ubacio je Babića, Frana Bačeka, Martinjaka i Stjepanovića pa je Rakovec uspostavio ravnotežu zbog čega je Stupnik bio primoran i na obranu svojih vrata. Novoselec je u 63. minuti dodao loptu Grgoiću koji je bio srušen u kaznenom prostoru pa je sudac Jokić opravdano dosudio kazneni udarac za domaćina. Siguran realizator najstrože kazne bio je Simonović koji je pogodio u lijevi donji kut za izjednačenje rezultata.

U naizmjeničnim napadima u samoj završnici utakmice bio je opasniji Rakovec koji je imao prigodu i da preokrene rezultat u 83. minuti, jer je Simonović pucao, a odbijenu loptu zahvatio je Novoselec, ali je njegov mlaki udarac sa 7 metara obranio Brkić. Na kraju zaslužena podjela bodova, jer je svakoj momčadi pripalo po jedno poluvrijeme, bez obzira na to što je bolji dojam ostavio Stupnik, ali u konačnici jedan bod više znači Rakovcu u borbi za očuvanje petoligaškog statusa.

JŽNL, 16. kolo
NK RAKOVEC – NK STUPNIK 1:1 (0:1)
STRIJELCI: 0:1 Nemanić (16) 1:1 Simonović 11m (63)
NK RAKOVEC: Mihalic, Brlečić (od 46. Stjepanović), D. Baček, Jaić, Jendriš, Badenić (od 46. Martinjak), Pavlović (od 31. Krvarić, od 46. Babić), Korenika (od 59. F. Baček), Novoselec, Grgoić, Simonović. TRENER: Goran Jurić
NK STUPNIK: Brkić, Roguljić, Pranjić-Kaurin, Šepac, Buden, Marijan, Šporčić, Perić, Perković (od 59. Patljak), Nemanić (od 54. Brakus), Adžemović. TRENER: Siniša Roguljić
Igrač utakmice: Dominik Baček