Proračun Stupnika za 2020. godinu iznosi 55,1 milijuna kuna

Ukupni prihodi i rashodi Općine Stupnik za 2020. godinu planirani su u iznosu od 55,1 milijun kuna. Tako predloženi proračun usvojilo je i Općinsko vijeće, koje je tim činom donijelo najvažniji općinski akt za sljedeću godinu kojim su definirani daljnji koraci u realizaciji brojnih projekata.

-Proračun između ostaloga donosi niz razvojnih projekata koji u pravilu čekaju samo svoje građevinske dozvole. Isti je povećan zbog kreditnog zaduženja koje uključuje gradnju groblja i pristupne ulice. Realizacija i početak gradnje očekuje se već iduće godine- rekao je načelnik Bruno Perković.

Između ostaloga u proračunu su osigurana i sredstva za uređenje ostalih ulica, kao i Parka Svetog Benedikta, gdje se očekuje i priljev određenih sredstava iz drugih izvora financiranja.

-Tu je i cijeli niz komunalnih projekata gdje imamo četiri velike građevinske dozvole za kanalizaciju. Radi se o projektima koji su vrijedni gotovo 60 milijuna kuna, a gdje imamo sufinanciranje od strane Hrvatskih voda. To je krucijalna stvar, koja se možda ne vidi fizički, no jako je skupa i rješava veliki problem odvodnje naših mještana- o daljnjim aktivnostima će načelnik koji nije zaboravio niti na nastavak radova u Ulici Svetog Benedikta.

-Tu smo već dogovorili sufinanciranje Županijske uprave za ceste, koja će ovaj projekt sufinancirati u iznosu od 60 posto. Trenutno smo u fazi projektiranja te ulice za čiju je izgradnju već sada osigurano milijun kuna za prvu fazu- otkrio nam je načelnik Perković, rekavši kako su radovi podijeljeni u četiri faze te će trajati kroz dvije do tri godine.

Nisu zanemareni niti ostali programi i potrebe, jer značajna su sredstva osigurana za udruge i njihove programe, kao i za socijalne programe.