Sutra predstavljanje projekta “Izgradnja prometnice s komunalnom i ostalom infrastrukturom u Poduzetničkoj zoni Rugvica – sjever”

Uz svečano potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnine u svrhu izgradnje radne zone „Rugvica sjever“

Svečano potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnina Općini Rugvica od strane Vlade Republike Hrvatske održat će se u srijedu, 21. srpnja ispred zgrade Općine u Rugvici (Trg dr. Franje Tuđmana 1) s početkom u 9:30 sati.

U tijeku je provedba EU projekta pod nazivom “Izgradnja prometnice s komunalnom i ostalom infrastrukturom u Poduzetničkoj zoni Rugvica – sjever” u sklopu kojeg će se izgraditi dvije prometnice sa cjelokupnom infrastrukturom u poduzentičkoj zoni Rugvica-sjever. Izgradnjom prometnica ostvariti će se uvjeti za pristup i poslovanje na građevinskim parcelama namjenjenim poduzetničkim aktivnostima.

Općina Rugvica dobila je i zemljišta koja će se koristiti za razvoj poduzetničke klime na svom području. Ukupna površina darovanih nekretnina iznosi 348.609 m2. Nakon darovanja ovolike površine zemljišta, Općina Rugvica postat će jedina općina u Zagrebačkoj županija koja posjeduje ovoliku površinu zemljišta u poslovnoj zoni. Općina Rugvica zadnjih godina ubrzano napreduje i razvija se, a razvojem svoje nove poslovne zone “Rugvica sjever” napredak će se dodatno ubrzati.

Mogućnosti koje Općina može ponuditi investitorima otkrijte na svečanom potpisivanju Ugovora o darovanju nekretnina. Ugovor će u ime Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine potpisati ministar Darko Horvat.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj