Policija iz nabujale rijeke spasila migranticu, u tijeku potraga za djetetom

Pretpostavlja se da je dijete odvukla riječna struja

Policija je iz nabujale rijeke Dragonje kod hrvatsko-slovenske granice uspjela spasiti tursku državljanku, a u tijeku je traganje za djetetom za koje se pretpostavlja da ga je odvukla riječna struja, priopćeno je iz Policijske uprave istarske.

Kako se navodi, policija je u večernjim satima zaprimila dojavu da se u mjestu Dramac kod Buja nalazi dijete koje traži pomoć. Utvrđeno je da je riječ o stranom državljaninu, a kako su začuli povike nedaleko državne granice, uputili su se prema rijeci Dragonji te su primijetili da se na srušenom deblu, iznad nabujale rijeke, nalazi žena u lošem fizičkom stanju, navodi se u priopćenju.

Zbog jakog strujanja vode i visokog vodostaja, žena nije mogla sama doći do obale te je policijski službenik ušao u rijeku i pridržavao ženu, dok je jedan građanin donio ljestve te su hrvatski i slovenski policijski službenik i građanin uspjeli smjestiti ženu na ljestve i izvući je na sigurno na slovensku stranu obale, dodaju iz PU istarske.

Na slovenskoj strani Dragonje, pronađeno je još jedno dijete i 18-godišnjak, koje je žena uspjela prebaciti preko rijeke, a prema trenutno raspoloživim informacijama, s njima je bilo još jedno dijete koje je jaka riječna struja odnijela dok ga je žena pokušala prenijeti preko rijeke.

Ženi koja je bila pothlađena i pod šokom, kao i djeci i 18-godišnjaku, djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su liječničku pomoć odmah na graničnom prijelazu Plovanija. Žena je potom odvezena u pulsku bolnicu na daljnju medicinsku obradu, dok je djeci i 18-godinjaku nadležni centar za socijalnu skrb osigurao adekvatan smještaj.

Hrvatski i slovenski policajci nastavili su tijekom noći, zajedno s vatrogascima iz JVP Umag, DVD Buje, JVP Koper i JVP Piran, tragati za djetetom koje je nastalo, no potraga je zasad bila neuspješna. Mjere traganja nastavljaju se i tijekom današnjeg dana.