Pijanom vozaču recidivistu oduzet automobil

Policijskom kontrolom, utvrđeno je da isti upravlja vozilom za vrijeme kad mu je izrečena zabrane upravljanja vozilima te u vrijeme kad mu je poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova

Policijski službenici zaustavili su tijekom jučerašnjeg dana pijanog 45 -godišnjeg vozača  u Breznici pri čemu je policijskom kontrolom utvrđeno da isti upravlja vozilom za vrijeme kad mu je izrečena zabrane upravljanja vozilima te u vrijeme kad mu je poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.

Također, utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 0.62 promila te da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja. Navedeni je doveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Na mjestu događaja, od navedenog je privremeno oduzeto osobno vozilo te pohranjeno do završetka prekršajnog postupka.

Uz optužni prijedlog, 45-godišnjak je istog dana doveden sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, koji mu je odredio zadržavanje u trajanju do 5 dana. Za navedene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 43 000 kuna i kazna zatvora do 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 19 mjeseci.