Oni su uspješni mladi Jaskanci

Gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, primio je učenike Osnovne škole Ljubo Babić, Karla Prepelića i Višena Pavlicu koji su ostvarili značajan uspjeh na ovogodišnjem državnom natjecanju iz fizike, te studenticu druge godine Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, Elizabetu Nemec, koja je od dekanice fakulteta primila priznanje za Najvolonterku.

-Djecu i mlade potrebno je motivirati za daljnji rad i nove uspjehe u školovanju- poručio je gradonačelnik Novosel čestitavši mladim fizičarima Karlu Prepeliću i Višenu Pavlicu, te mladoj Jaskanki velikog srca, Elizabeti Nemec.

Naime, Karlo Prepelić, učenik 8.e razreda jaskanske osnovne škole, državni je prvak u eksperimentalnoj fizici! Na državnom natjecanju iz fizike, koje je od 10. do 13. travnja održano u Poreču, Karlo je u kategoriji samostalnih eksperimentalnih radova bio najbolji. Osim natjecanja u eksperimentalnoj fizici, održano je i natjecanje u kategoriji znanja fizike, na kojem je Višen Pavlica, učenik 8.f razreda jaskanske osmoljetke, osvojio 6. mjesto.

Prijemu je nazočila i Elizabeta Nemec, studentica druge godine Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, a koja je od dekanice fakulteta primila priznanje za Najvolonterku. Naime, u svoje slobodno vrijeme Elizabeta volontira u sklopu Plavog telefona – linije pomoći koja postoji za tisuće onih koji nisu u stanju ili ne žele tražiti pomoć u tradicionalnim savjetovalištima.

-Svi se ponekad na životnom putu susrećemo s izazovima, a hrabrost je u tim situacijama potražiti pomoć i podršku. Mi smo tu za vas- poručila je Elizabeta Nemec.