Donosimo aktualno stanje s koronavirusom u zemlji

Iz svih dijelova Hrvatske polako pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

Iz svih dijelova Hrvatske polako pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite vezanih za aktualno stanje po pitanju koronavirusa.

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Karlovačkoj je županiji pet novooboljelih od koronavirusa – četvero u Ogulinu, a jedna osoba u Karlovcu.

U Sisačko-moslavačkoj županiji dvije su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Oba bolesnika su s područja Grada Siska.

Na području Krapinsko-zagorske županije otkrivena je jedna novozaražena osoba, a ukupno ih je sedam, rečeno je na konferenciji za novinare Županijskoga stožera Civilne zaštite na kojoj je župan Željko Kolar rekao da “situacija još nije pobjegla kontroli”.

DALMACIJA

Još tri osobe pozitivne su na koronavirus vezano uz vjenčanje u Zadru koje održano prošlog vikenda, a riječ je o mlađim osobama.  Uz ove tri osobe, Stožer je potvrdio još četiri osobe pozitivne na koronavirus u Zadarskoj županiji. Od toga su tri povezane s nedavnim vjenčanjem, a jedna je zaražena na nekom drugome mjestu i epidemiološka služba utvrđuje njezina kretanja.

Sedam je novooboljelih od koronavirusa na području Splitsko-dalmatinske županije – troje iz Splita, te po jedna osoba iz Solina, Vrgorca, Baške Vode i Klisa.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih četiri u Dubrovniku te po jedan u Metkoviću, Janjini i Župi dubrovačkoj, a svima je epidemiološka obrada u tijeku.

ISTRA

Stožer civilne zaštite Istarske županije izvijestio je o čak devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod sedam osoba radi se o uvezenim slučajevima i to pet s područja Republike Srbije, jedna iz Republike Albanije te jedan iz Zagreba. Jedna osoba je kontakt s već pozitivnom osobom dok je u jednom slučaju još u tijeku epidemiološka obrada, a među novooboljelima je i jedan zdravstveni djelatnik pulske bolnice.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva koronavirusa. Jedna novooboljela osoba je iz Osijeka, jedna iz Višnjevca, a tri iz Đakova, gdje je od pojave virusa ukupno oboljelo 180 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od koronavirusa su oboljele tri osobe i to po jedna iz Županje, Cerne i Borova.

U Brodsko-posavskoj županiji 12 je novozaraženih. Od tog broja njih 11 su kontakti poznatih zaraženih osoba, a za jednu osobu utvrđuje se izvor zaraze.