U Gradskoj upravi otvorena izložba likovnih radova polaznika radionica zaklade “Zajednički put”

U povodu obilježavanja Europskog dana međugeneracijske solidarnosti u auli zgrade Gradske uprave zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić otvorila je izložbu likovnih radova Zagrebačke vizure, polaznika radionica zaklade Zajednički put.

Pozdravivši okupljene u ime gradonačelnika, zamjenica Majić je istaknula da je Grad Zagreb davno prepoznao te trajno podupire aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje kvalitete života starijih sugrađana kroz niz projekata i aktivnosti.

Želimo naše starije građane učiniti „vidljivijima“ i na taj način doprinijeti njihovoj uključenosti u društvo, jer vi ste dragi sugrađani izvor mudrosti za mlađe generacije, a razmjena energije između najmlađih i najstarijih je ono što ovaj svijet čini boljim, rekla je zamjenica te dodala kako je Grad Zagreb ponosan što upravo zaklada Zajednički put čini značajan “kotač” koji okuplja starije sugrađane, a oni su uzvratili na najljepši mogući način, likovnim djelima posvećenim svom gradu Zagrebu.

Izložba sadrži 38 radova slikara i slikarica u različitim slikarskim tehnikama i bit će izložena do 7. svibnja. (Zagreb.hr)