Održana Skupština OO HSS-a Rugvica- Željko Vojković novi predsjednik

Željko Vojković novi je predsjednik Općinske organizacije HSS-a Rugvica, odlučila je tako većina izaslanika na izbornoj skupštini organizacije održanoj 20. veljače u Obedišću. Vojković nije imao protukandidata za čelnu funkciju rugvičkoga HSS-a, a za njegove potpredsjednike, također bez protukandidata, izabrani su Đurkan Veselko i Marko Petek, dok je za tajnicu izabrana Željkica Cesar, a za blagajnika Ivica Kuzmec. Osim njih, u Općinski odbor HSS Rugvica izabrani su i Mladen Čvorig, Dražen Rumenčić, Stjepan Petek, Kruno Antoljak, Nedjeljko Grđan i Anto Tokić. 

U ime stranačke središnjice nazočne članove skupštine pozdravio je predstavnik Županijske organizacije HSS-a Vlado Kruhak koji je rekao kako su postojali određeni problemi u stranci te kako je iz tih razloga došlo do osipanja dijela članstva, ali kako su svi projekti koji se trenutačno realiziraju u Općini Rugvica najvećim dijelom zasluga HSS-a koji ih je pokrenuo dok je bio na vlasti te kako HSS Rugvice treba vratiti na mjesto na kojem je bio i prije nekoliko godina.

Dosadašnji predsjednik OO HDZ Rugvica Siniša Kušeković podnio je izvješće o svom radu u protekla dva mandata rekavši da je HSS uvijek predstavljao glas malog čovjeka i njegovih potreba. Dodao je kako je vodstvo stranke često lutalo i griješilo te kako je nedorečena politika i nedostatak stava, kao i prilagođavanje drugim strankama, uz izostanak prezentiranja vlastitog puta, dovelo do negativnih posljedica unutar stranke i nepovjerenje prema biračima. Kušeković je dodao kako je do međusobnog nepovjerenja došlo i unutar rugvičkoga HSS-a. Dogodilo se, rekao je Kušeković, da stranačka organizacija u Rugvici nije imala povjerenja u svog predsjednika, optuživši ga da je bio preblag i uoči izbora je donijela odluku o promjeni kandidata za načelnika općine, što je rezultiralo izrazito lošim izbornim rezultatima.

Stav bivšeg vodstva HSS-a Rugvice bio je da se politikom treba baviti na dostojanstvenoj razini i ne spuštati se na razinu blaćenja političkih protivnika, a izrazio je i žaljenje što su se mnogi pristaše HSS-a nakon izbornog poraza okrenuli pobjedniku kao suncokreti. Kušeković je također podsjetio na velike zasluge HSS-a u razvoju Općine Rugvica te uputio kritiku HDZ-u da na temelju HSS-ovog rada poentira i stvara privid o velikim uspjesima i radovima samo u svom mandatu te izrazio bojazan da Općina Rugvica ne postane bankomat za izvlačenje novaca od strane vladajućih struktura. Na koncu, izrazio je mišljenje da HSS neće nestati sa scene kao neke druge stranke u Rugvici koje su kalkulirale i surađivale s HDZ-om te kako će se stranka na političku scenu vratiti još jača nego što je bila.

U svom nastupnom govoru novoizabrani predsjednik HSS Rugvice Željko Vojković rekao je kako se što prije treba prihvatiti posla na jačanju stranke, a kao osnovu toga vidi u pomlađivanju stranke i osnivanju organizacije žena Hrvatsko srce. Vojković se zahvalio dosadašnjem rukovodstvu stranke i rekao kako treba podvući crtu, vezano uz dosadašnje prijepore, i vratiti stare članove kojih je bilo čak 250 na području Rugvice. Rekao je također kako je smanjenju broja članova pridonijela i odluka središnjice da se punopravnim članovima smatraju samo oni koji su platiti članarinu, koja je došla u loše vrijeme.

Vojković se kritički osvrnuo i prema sadašnjoj vlasti u Općini Rugvica rekavši da se neprimjereno ponaša prema oporbi koju dijelom kupuje, a dijelom se prema njoj postavlja tako da s visine gleda prema drugačijim stavovima. (N.H.M.)