Odgođena utakmica Hajduk-Lokomotiva

Utakmica je odgođena je na zahtjev zagrebačkog kluba kod kojeg su na posljednjem testiranju na Covid-19 četiri igrača bila pozitivna

Luka Stanzl/PIXSELL

Utakmica 9. kola Prve HNL Hajduk – Lokomotiva, koja je trebala biti odigrana u subotu, 24. listopada, odgođena je na zahtjev zagrebačkog kluba kod kojeg su na posljednjem testiranju na Covid-19 četiri igrača bila pozitivna.

Uz četvoricu zaraženih igrača Lokomotiva ima još dvojicu kojima je izrečena mjera samoizolacije te je klub zatražio odgodu utakmice s Hajdukom, a povjerenik natjecanja HT Prve lige Josip Brezni je taj zahtjev uvažio.

-Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. kolovoza 2020. godine, kojom je dano ovlaštenje povjerenicima natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istog kluba, na osnovu zahtjeva NK Lokomotiva donesena je odluka o odgodi utakmice- stoji u obrazloženju odluke povjerenika natjecanja.

Prema važećim pravilnicima i propozicijama natjecanja odgođena utakmica se mora odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, a taj će biti naknadno određen.