FOTO: Nova 42 proizvoda od sada ponosno nose oznaku “Plavi ceker”

Na svečanosti održanoj u restoranu Gastro Globus na Velesajmu, gradonačelnik Milan Bandić uručio je ugovore o licenci oznake "Plavi ceker" najzaslužnijim proizvođačima tradicijskih prehrambenih proizvoda

Na svečanosti održanoj u restoranu Gastro Globus na Velesajmu, gradonačelnik Milan Bandić uručio je ugovore o licenci oznake “Plavi ceker” najzaslužnijim proizvođačima tradicijskih prehrambenih proizvoda.

Riječ je o oznaci Grada Zagreba koja je namijenjena označavanju najboljih tradicijskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda s ciljem poticanja malih i srednjih gospodarstava da lakše nađu put do zagrebačkog tržišta. Kako se čulo, uz garanciju kvalitete, na ovaj način otklanjaju se i eventualne nedoumice prema različitim oznakama prisutnim na tržištu, a kupci su sigurniji u odabiru proizvoda.

Projekt se odvija pod motom “Od hrvatskog polja do zagrebačkog stola – jamči Zagreb”, a na javni poziv javilo se 40 proizvođača sa 106 proizvoda te je u skladu s propisanim parametrima iz Pravilnika odabrano 42 proizvoda od 23 proizvođača za licenciranje ovom prestižnom oznakom.