KORONA U 1. HNL: Netko iz Intera pozitivan na koronavirus

Posljednjeplasirani sastav Prve HNL, zaprešićki Inter, koji je porazom od Rijeke u subotu i teoretski izgubio izglede za ostanak, objavio je kako je jedna osoba u klubu pozitivna na koronavirus

Posljednjeplasirani sastav Prve HNL, zaprešićki Inter, koji je porazom od Rijeke u subotu i teoretski izgubio izglede za ostanak, objavio je kako je jedna osoba u klubu pozitivna na koronavirus.

-Sukladno preporukama stožera Civilne zaštite RH i radne skupine za povratak natjecanju HNS-a prilikom pojave pozitivne osobe na Covid-19 virus, odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je provela izvid i sukladno njihovom zaključku su kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju, a nad kontaktima niskog rizika će se provesti pojačani nadzor u idućem period, te će se promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije. Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica u subotu, ali je isti obaviješten od strane radne skupine za povratak natjecanju HNS-a o nalazu, te je preporučen pojačan nadzor u sljedećem periodu- stoji u Interovu priopćenju.

Kako se neslužbeno doznaje, radi se o pomoćnom treneru prve momčadi. Kontakti iz stručnog stožera nalaze se u samoizolaciji, ali ne i igrači, koji su procijenjeni kao kontakti niskog rizika.