FOTO: Ministar Štromar otvorio dograđeni Dječji vrtić Proljeće u Kloštar Ivaniću

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja i graditeljstva Predrag Štromar zajedno s načelnikom općine Kloštar Ivanić Željkom Filipovićem otvorio je dograđeni Dječji vrtić Proljeće.

Dječji vrtić Proljeće čija je izgradnja trajala dvije i pol godine prvi je objekt izgrađen na području općine u proteklih 25 godina.

-Možemo se pohvaliti kako je ovaj objekt bio kandidiran na europske fondove te da će sredstva u naredno vrijeme doći. Također, pomogla nam je i Zagrebačka županija. Ovo nije kraj, jer radovi se nastavljaju postavljanjem nove ograde te postavljenjem solarnih kolektora te sprava za dječju igru- kazao je načelnik općine Željko Filipović poručivši kako je ovaj objekt budućnost općine.

Upravo je to istaknuo i potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja i graditeljstva Predrag Štromar kazavši kako je ulaganje u ruralna područja jedan od prioriteta.

-Ovo je prekrasna općina, koja će otvaranjem ovog vrtića vjerujem postati još poželjnija za život. U ovim ruralnim područjima treba zadržati ljude jer na tim se područjima ugodnije i ljepše živi- istaknu je Štromar.

Dogradnja vrtića omogućila je smještaj sve djece u neki od programa predškolskog odgoja na području općine. 

-Dogradnja je dala prostor za osnivanje dvije nove odgojne skupine jasličke dobi i djece do četvrte godine života. Tako da sada imamo osam redovnih odgojnih skupina predškolskog odgoja, te dvije skupine skraćenog programa predškole. Uz to zaposleno je i novo osoblje što je garancija ostanka ljudi u ovom zavičaju- rekla je ravnateljica vrtića Grozdana Jakovljević.

Kapacitet dograđenog Dječjeg vrtića Proljeće je 200 mališana, a trenutno ga pohađa njih 160.