FOTO: Ministar Butković u Zaprešiću otvorio južnu obilaznicu

Nakon otvorenja ceste, u Vršilnici Novih dvora pristupilo se potpisivanju Sporazuma o izradi Studije za izgradnju prometnice Bestovje - most na Savi- Zaprešić

Ministar Oleg Butković danas je u Zaprešiću pustio u promet dionicu državne ceste u sklopu projekta izmještanja D225 od Zaprešića do Prigorja Brdovečkog. Zajedno s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i gradonačelnikom Zaprešića Željkom Turkom obišao je novoizgrađenu poddionicu u sklopu projekta izmještanja državne ceste D225, te se iz prve ruke upoznao s obavljenim radovima, ali i najavom za daljnji nastavak gradnje prema Prigorju Brdovečkom.

Projekt izmještanja D225 podijeljen je na dvije poddionice, a I. poddionica sastoji se od dvije faze, dok se II. poddionica sastoji od četiri faze.

-Vrijednost radova dvije poddionice duljine oko 800 metara, koje se puštaju u promet, iznosi 50 milijuna kuna, dok ukupna vrijednost do sada izgrađene DC 225 u duljini 2,4 kilometra iznosi 120 milijuna kuna bez PDV-a. Do kraja godine idemo s raspisivanjem natječaja za novu dionicu čija vrijednost je procijenjena na 31 milijun kuna- rekao je ministar Butković.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk nije krio zadovoljstvo što je južna obilaznica stigla do ove faze, a posebno kad se zna da su planovi za ovu prometnicu prvi puta ugledali svjetlo dana početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća.

-Dovršetak ovih poddionica podrazumijeva završetak faze radova kojom se rasterećuje centar Zaprešića. Južna obilaznica će stanovnicima okolnih naselja skratiti put do Zagreba, poboljšati vezu ovog dijela Zagrebačke županije i Republike Slovenije, a novom će se županijskom cestom ostvariti osnovni uvjet za povezivanje sa Samoborom. Osim toga, nova dionica omogućit će lokalnom stanovništvu veću sigurnost u prometu- zaključio je gradonačelnik Željko Turk.

Nakon otvorenja ceste, u Vršilnici Novih dvora pristupilo se potpisivanju Sporazuma o izradi Studije za izgradnju prometnice Bestovje – most na Savi- Zaprešić.

Potpisivanjem ovog Sporazuma stekli su se uvjeti za realizaciju projekta izgradnje nove dvotračne prometnice između naselja Bestovje u Svetoj Nedelji i grada Zaprešića, mosta preko rijeke Save, te nadvožnjaka iznad željezničke pruge i državne ceste DC225.