Ljubica Ambrušec: Bili su sretni što su još uvijek popularni

Svekoliku hrvatsku javnost jučer je rastužila smrt neponovljivog Martina Sagnera. Njegov lik, Draža Katalenića, Andrija se pišem ili ti Dudeka iz Gruntovčana ostat će nam svima duboko urezan u sjećanje.

A po lijepom će ga se sjećati i u Općini Gradec, gdje su Martin Sagner i njegova Regica Smiljka Bencet Jagarić imali jedno od posljednjih zajedničkih pojavljivanja u javnosti. Tom prilikom proglašeni su i počasnim građanima Općine. Od preminulog glumca putem društvene mreže oprostila se i načelnica Ljubica Ambrušec koja je napisala sljedeće;

„Danas me jako ražalostila vijest o smrti neponovljivog glumca, Martina Sagnera koji je utjelovio i dan danas popularni lik “Dudek” iz serije Gruntovčani. Prije dva mjeseca Martin Sagner (Dudek) i Smiljka Bencet Jagarić (Regica) bili su u našem Gradecu, povodom obilježavanja dana naše općine, jer je to ujedno Smiljkin (Regičin) rodni kraj. Došli su zajedno gdje su im uručene zahvale u promicanju kulture te su proglašeni počasnim građanima naše Općine.
Bili su toliko sretni kaj su još uvijek “popularni”…i puno toga lijepoga i poučnoga su izgovorili, a Dudek je napomenuo kako još uvijek ne vjeruje da je prošlo skoro pola stoljeća od emitiranja prvih Gruntovčana, a Gruntovčani su i dalje hit! I zaista, hit serija koja nikad neće izgubiti taj status, upravo zbog legendarnih glumaca.
G. Sagner je tog dana održao vrlo dirljiv govor u kojem je iskreno rekao kako ga ljudi i dalje prepoznaju i poštuju. I on je to zaslužio! Neka mu bude laka zemlja. Bila mi je iznimna čast poznavati ga i što su ga u tim aktivnim zadnjim danima njegovog života imali priliku upoznati i mještani našeg područja.“