KREŠO BELJAK NAKON 12 GODINA NAPUŠTA GRADONAČELNIČKO MJESTO: Mislim da je vrijeme za nove snage

Beljak je u svome govoru rekao da se više neće kandidirati na lokalnim izborima te ocijenio da je nakon 12 godina Samobor danas bitno bolji, moderniji grad i grad primjer te zahvalio svima s kojima ga je vodio u protekla tri mandata

Emica Elvedji/PIXSELL

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, kojoj je nazočio predsjednik Republike Zoran Milanović, Samobor je obilježio 778. rođendan, a sjednica je bila i svojevrsni oproštaj gradonačelnika Kreše Beljaka koji se nakon 12 godina na čelu grada više neće kandidirati za tu dužnost.

Beljak je u svome govoru rekao da se više neće kandidirati na lokalnim izborima te ocijenio da je nakon 12 godina Samobor danas bitno bolji, moderniji grad i grad primjer te zahvalio svima s kojima ga je vodio u protekla tri mandata.

-To nije zasluga mene kao gradonačelnika, nego prije svega političke ekipe koja zajedno sa mnom vodi grad u zadnjih 12 godina- rekao je.

Beljak je u izjavi novinarima nakon svečane sjednice rekao da se neće više kandirati na lokalnim izborima jer smatra da ne bi mogao dovoljno kvalitetno obavljati dvije političke funkcije. Beljak je i saborski zastupnik te šef HSS-a.

-Ne bi bilo korektno da budem pro forma gradonačelnik. Samobor zaslužuje najbolje, a ja to više ne mogu pružiti. Mislim da je vrijeme za nove snage- dodao je.

Kao pozitivan primjer naveo je odnos Vlade kojoj je premijer bio sadašnji predsjednik Milanović za kojega je rekao da je jedina svjetla točka hrvatske političke scene.

-Mislim da političara, lidera, predsjednika kakvog imamo danas, nismo imali. Ne govorim to zbog ulagivanja, ulizivanja. Milanović me jako dobro poznaje… Govorim jer to iskreno mislim- rekao je.