KORONAVIRUS: Raste broj novooboljelih

Hrvatska zbraja novooboljele

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Sisačko-moslavačkoj županiji troje je novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19, po jedna osoba je s područja Popovače, Petrinje te Lekenika.

U Zagrebačkoj županiji oboljelo je šest osoba, dvije iz Svetog Ivana Zeline te po jedna s područja Samobora, Klinča Sela, Orlea te Rugvice.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 13 je novih potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom – pet iz Bjelovara, tri iz Rovišća, po dva s daruvarskog područja i Đulovca te jedan iz Velike Pisanice. Među novooboljelima je i učenik iz Rovišća koji je u samoizolaciji, kao i razred koji je pohađao.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a broj aktivnih slučajeva je 478, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite.

Od 252 pristigla nalaza, koji se odnose na testiranja na koronavirus zadnja dva dana, 19 nalaza je pozitivno – 15 novozaraženih osoba je s područja Karlovca, tri iz Slunja, a jedna iz Duge Rese.

ISTRA I PRIMORJE

U Primorsko-goranskoj županiji 11 je novozaraženih osoba koronavirusom, šest su kontakti prethodno zaraženih osoba, dvoje su povezani s već poznatim žarištima, a za preostalo troje epidemiolozi utvrđuju izvor zaraze i kontakte.

SLAVONIJA

Osam koronavirusom novozaraženih osoba bilježi Vukovarsko-srijemska županija – tri osobe iz Vukovara, dvije iz Vinkovaca te po jedna iz Bošnjaka, Gradišta i Borova. Također, jedna zaražena osoba je preminula.

U Požeško-slavonskoj županiji 16 novih osoba zaraženo je koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite, iz kojega povećanje broja oboljelih povezuju sa širenjem zaraze na maturalnim zabavama i svadbama.

U Brodsko-posavskoj županiji utvrđeno je 14 novooboljelih od koronavirusa, a zbog proboja u lokalne škole, još su dva razreda u samoizolaciji.

Za nove 23 osobe potvrđena je zaraza koronavirusom u Osječko-baranjskoj županiji, među njima i po jednom učeniku osnovne i srednje škole te djelatniku srednje škole, čiji se kontakti obrađuju. Osam novooboljelih osoba je s područja Osijeka, pet sa šireg područja Đakova, četiri iz Čepina, dvije iz općine Semeljci te po jednoj iz Belog Manastira, Viškovaca, Popovca i Bilja.

DALMACIJA

Na području Splitsko-dalmatinske županije utvrđena je 71 osoba zaražena koronavirusom. Iz Splita ih je 32, Sinja 11, Solina sedam, Supetra pet, Omiša troje, Dugopolja, Selca i Kaštela po dvoje te po jedan iz Imotskog, Lovreća, Makarske, Marine, Otoka, Segeta i Trilja. Jedna je osoba preminula.

U Zadarskoj županiji 11 je novozaraženih osoba koronavirusom, četiti na području Zadra, u Poličniku tri, u Pakoštanima dvije te po jedna u Sukošanu i otoku Viru.

Dubrovačko-neretvanska županija bilježi 15 novozaraženih koronavirusom – šest iz Dubrovnika, troje iz Metkovića, jedno iz Korčule te pet osoba koji nemaju prebivalište u županiji. Također, preminula je jedna osoba.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji četiri su novozaražene osobe koronavirusom i jedna osoba koja se samo administrativno vodi ovdje, a boravište ima u drugoj županiji.