fbpx

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian potpisao je ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni, koje je kupio Petar Djekić, vlasnik tvrtke Venera, koja na tom prostoru planira izgradnju poslovne hale za skladištenje i veleprodaju pića, ali i za uredske prostore. Ukupna vrijednost prodanog zemljišta je gotovo 450 tisuća kuna, a Djekić se nada kako će s ovom investicijom koja se planira završiti do 2020. godine proširiti i svoju djelatnost.

Zadovoljan odrađenim poslom je i gradonačelnik Nenad Panian, koji je istaknuo pogodnost lokacije, zbog blizine željezničke pruge koja će se proširiti novim kolosijekom i kolodvorom, čime će uz spajanje s postojećim cestovnim prometnicama u smjeru Zagreba, dovoz i distribucija robe biti brzo i pogodno u svakom pogledu.

Objavljeno u Dugo Selo
Ponedjeljak, 24 Prosinac 2018 14:16

Čestitka gradonačelnika Dugog Sela

Poštovane Dugoselke i Dugoselci!

U ovo vrijeme Adventa i mira, hladnih dana i pahulja snijega, u vrijeme kupovina poklona, kuhanja omiljenih jela, kićenja jelki i veselih dječjih lica, ne zaboravimo ono najbitnije. Poklonimo osmijeh susjedu i prolazniku, poklonimo sebe kao najljepši dar, obiteljima koje su sve više razdvojene vratimo mir. Samo tako će radost imati smisao. Zajedno gradimo ono što je najbitnije – ljubav.

Svima onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, djeci, nemoćnima i umirovljenicima, građani ovoga grada i ove godine skromno su pomogli. Iduće godine grad će još više oživjeti dolaskom novih stanovnika, gradnjom i obnovom, druženjem i radom.

U ime cijele gradske uprave želim svim stanovnicima Dugog Sela čestit Božić i sretnu novu 2019. godinu.

Vaš gradonačelnik Nenad Panian

Objavljeno u Dugo Selo

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian potpisao je danas novih dvanaest učeničkih te isto toliko stipendijskih ugovora o stipendiranju najboljih učenika i studenata. U odnosu na prošlu godinu Grad je na inicijativu gradonačelnika Nenada Paniana povećao broj stipendija kao i iznos istih, čime je njihov broj s deset povećan na dvanaest, od čega je njih šest za deficitarna zanimanja u slučaju učeničkih stipendija.

-Mladi i znanje u ovoj državi moraju ići naprijed, a moramo ih zadržati. Zadržat ćemo ih tako da im pružimo uvjete, a jedan od takvih uvjeta je i ovakva stipendija. Izvrsnost znači trud, volju i znanje, a po tome sam i odobrio ove dvije stipendije više kod učenika i studenata. Mladi su naša budućnost i time se trebamo ponositi, ali i potruditi da to tako i ostane, kako bismo postali grad, a ne samo selo na rubu grada. Ono što je najbitnije kod ovih stipendija je da vama i vašim obiteljima omogućimo lakše daljnje školovanje- istaknuo je gradonačelnik Nenad Panian.

Uz gradonačelnika Paniana svečanom potpisivanju ugovora nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir te zamjenica gradonačelnik Jasminka Kokot Bambić.

Objavljeno u Dugo Selo

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten i izvođač radova Hrvoje Merki ispred tvrtke Eurco potpisali su ugovor o EU projektu „Rugvica-Dugo Selo – sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda“. Prošle godine krajem listopada potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatskih voda te Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije.

Ukupna vrijednost projekta je 173 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose nešto više od 121,5 milijuna kuna, a projektom će se izgraditi 85 kilometara kanalizacijske mreže na području Rugvice i Dugog Sela.

-To je zapravo dovršetak sustava odvodnje za ovu Aglomeraciju, jer 2011. su započeli radovi na novom uređaju, koji će ovim projektom dograđuju u treći stupanj pročišćavanja, a tada je sagrađen i osnovni kostur cijelog sustava za Aglomeraciju Rugvica-Dugo Selo. Ovim projektom to se dovršava, a rješava se pitanje sekundarne mreže i pitanje gotovo 2 600 priključaka na ovom novosagrađenom sustavu- ispričao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten.

Realizacija projekta predviđena je u sljedeće tri godine, čime se uvelike poboljšava kvaliteta života na ovom području.

-Dugogodišnji interes građana danas je napokon ostvaren, jer na ovo područje dolazi kanalizacija. Bit će to jedan novi benefit za građane, čime će naša infrastruktura biti obogaćena- s ponosom je istaknuo gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Istog je razmišljanja i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, koji je kazao kako ovo podiže kvalitetu života na području cijele općine.

-Ovime se 1 500 kućanstava priključuje na kanalizacijsku mrežu čime se podiže naš komunalni standard. To je jedna od najbitnijih infrastrukturnih investicija u našoj općini- kazao je načelnik Mato Čičak.

Sami radovi trebali bi započeti na proljeće, kada će spomenuto područje biti jedno veliko gradilište.

Objavljeno u Dugo Selo

Blagdan svetog Martina s posebnom se pažnjom štuje u Dugom Selu, kojem je ovaj svetac i zaštitnik. Tim povodom jučer je održana i svečana sjednica Gradskog vijeća kojom je proslavljen Dan Grada. Bila je to prilika da se zaslužnim pojedincima dodijele javna priznanja, ali i da se vodstvo grada pohvali rezultatima koji su postignuti u posljednjih godinu dana.

Naglasak na EU projektima

Pod sloganom od Martinja do Martinja, najlakše se može iščitati ono što je napravljeno na svim vitalnim područjima grada, kako bi se pospješio životni standard svih građana. Pogotovo se to odnosi na komunalne stvari, jer u posljednjih godinu dana puno se asfaltiralo, ulagalo u dječja i fitness igrališta. Naglasak je ipak bio na EU projektima, koji su i bili najveći realizirani projekti.

-Dugom Selu je napokon svanulo sunce. Napokon imamo i EU projekte gdje smo izgradili reciklažno dvorište, rekonstruirali Omladinsku ulicu, a dobili smo i sredstva za energetsku obnovu zgrade gradske uprave te Glazbene škole- s ponosom će gradonačelnik Nenad Panian koji je istaknuo kako se najvažniji planovi za 2019. godinu odnose na daljnje ulaganje u nogostupe, nathodnik u Puhovom preko pruge, jer dolaze novi nadvožnjaci. 

-Oni bi trebali biti gotovi do ljeta sljedeće godine. Mi već sada spremamo nove ceste kroz gospodarsku zonu, kako bi se pokrenula nova radna mjesta- kaže gradonačelnik Nenad Panian.

Suradnja s Gradskim vijećem

Kako bi se grad i dalje mogao razvijati u smjeru kao i do sada, i dalje će itekako važna biti suradnja s Gradskim vijećem.

-O prošlog Martinja održali smo devet sjednica te raspravili oko 150 točaka dnevnog reda. Odluke su bile kvalitetne, jer rebalansom proračuna osigurali smo veće naknade za novorođenu djecu, izgradnju dječjih igrališta, nogostupa te računala školama, a nastavili smo i realizaciju ranije započetih projekata od strane bivšeg gradonačelnika Stipe Velića- kazao je predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir koji naglašava kako Gradsko vijeće očekuje kvalitetne prijedloge.

-Vjerujem kako će proračun za 2019. godinu biti još kvalitetniji, te da će sadržavati još više mjera za naše poduzetnike i naše mlade- zaključio je Budimir.

Svečanoj sjednici odazvali su se brojni visoki dužnosnici predvođeni izaslanikom premijera Andreja Plenkovića, ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, saborskog zastupnika i izaslanika predsjednika Hrvatskog Sabora Dražena Barišića te zamjenice župana Nadice Žužak.

-Ovo što smo mogli vidjeti kroz film pokazuje da ste imali dosta uspjeha u proteklih godinu dana, vjerujem kako će toga za godinu dana kada se opet vidimo biti još i više- kazao je Bošnjaković, s kojim se složio i saborski zastupnik te gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

-Svi mi koji živimo u prstenu Grada Zagreba imamo iste probleme. To su problemi malih općina i satelitskih gradova koji imaju linearni urbanizam te s tim i takvim urbanizmom nastoje održati svoju autonomnost te stvoriti prekrasnu prihvatljivost života- zaključio je Barišić.

Objavljeno u Dugo Selo
Četvrtak, 08 Studeni 2018 18:28

Dugo Selo dobiva fitness park

U Osječkoj ulici u tijeku su radovi na postavljanju fitness sprava, čime Grad Dugo Selo stvara kvalitetne uvjete svima onima koji se žele rekreirati. U buduće će svi zainteresirani moći rekreirati na osam sprava, za čiju je nabavku i postavljanje Grad osigurao oko 80 tisuća kuna.

-To je samo jedan od dijelova grada koji ćemo urediti za rekreaciju, koja nedostaje našem gradu. Upravo zbog toga, rekreacija na otvorenom je onaj dio koji će obogatiti grad. Napravili smo street workout park, uredili smo dio biciklističkih staza, kao i dječja igrališta prilagođena sportskim sadržajima, a budućnosti nam je u planu uređenje pomoćnog igrališta NK Dugo Selo umjetnom travom- ispričao nam je gradonačelnik Nenad Panian.

Kako smo mogli čuti ovo je početak uređenja Osječke ulice, gdje je već napravljen park za pse, a postoje i planovi za uređenje staza, jezera s potokom, pozornice te dječjeg igrališta čime bi se stvorili uvjeti u kojima bi svaki mještanin mogao pronaći neki sadržaj za sebe. 

 

Objavljeno u Dugo Selo

Presijecanjem vrpce od strane gradonačelnika Nenada i Paniana i direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je i službeno otvoreno reciklažno dvorište u Andrilovcu. Dugoselsko reciklažno dvorište ogledni je primjerak reciklažnih dvorišta koja će uskoro imati i druge jedinice lokalne samouprave.

-Vjerujem kako će ovo reciklažno dvorište i ostalima dati poriv da naprave nešto slično ili bolje od ovoga. Ovaj objekt nam je izrazito važan, jer mi time krećemo u obnovu svijesti građana Hrvatske da su pripadnici europskog naroda, odnosno građanske kulture gdje moramo shvatiti da je razdvajanje otpada ono čime ostvarujemo ostavštinu za naše buduće generacije- kazao je gradonačelnik Panian.

Kako je istaknuo direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, reciklažno dvorište je jedan od bitnijih objekata u konceptu gospodarenja otpadom.

-Bez reciklažnog dvorišta čitav koncept neće funkcionirati. Uvjeren sam kako će ovo dvorište zaživjeti punim duhom kada budemo educirali naše građane. Ako ne budemo educirali građane koliko je otpad koristan resurs, tada ovo reciklažno dvorište neće imati smisla i ostat će kao građevina koja se ne koristi i gdje je novac potrošen uzalud- rekao je Ponoš.

Kad su edukacije građana u pitanju treba napomenuti kako je na području Dugog Sela tijekom provedbe projekta provedeno 29 izobrazno- edukativnih radionica s djecom osnovnih škola i djecom vrtićke dobi. Kroz te radionice pokušalo se utjecati na svijest djece da ih se educira o načinu gospodarenja otpadom.

Ukupna vrijednost radova iznosila je malo više od 3,7 milijuna kuna, od čega je 3 milijuna kuna osigurano kroz sufinanciranje od strane Europske unije , dok je preostalih 15 posto osigurano u proračunu Grada Dugog Sela. 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno u Dugo Selo

Novim sadržajima posljednjih tjedana obogaćen je Perivoj grofa Draškovića, gdje je uz postojeće igralište postavljena „pipa“ za vodu, klupa za dojenje za što je sredstva osigurala Zagrebačka županija, a izgrađene su i nove pješačke staze do Kule Drašković.

-Ne može se raditi samo na velikim projektima, trebaju se raditi i oni mali, svugdje po malo. Mi predviđamo da će taj Perivoj biti centralno mjesto okupljanja naše materijalne i nematerijalne kulturne baštine. Većinu zgrada u Dugom Selu koje su povijesnog značaja izgradio je Teodor II. Drašković, tako da se nadam da ćemo i njemu uspjeti podići spomenik u samom Parku- kazao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, najavivši nam kako uređenje Parka neće biti u modernom zdanju, što pokazuje i postavljena slavina čija je izvedba baroknog stila.

-U jednom predivnom Parku sve što našoj djeci i roditeljima treba sada je na jednom mjestu- zaključio je Panian.

Reciklažno dvorište u Andrilovcu i službeno otvara vrata

Reciklažno dvorište u Andrilovcu pred samim je otvaranjem. Krajem prošlog tjedna odrađen je tehnički pregled, te se sada još očekuje samo uporabna dozvola kako bi dvorište moglo i službeno otvoriti svoja vrata.

-To se može očekivati kroz nekih deset do petnaest dana. Intenzivno sam obilazio dvorište za vrijeme radova i mogu reći kako izgleda impresivno. Na posljednjem kolegiju definirali smo i pristupni put- rekao nam je gradonačelnik Panian.

Građevinska jesen u Dugom Selu

U ljetu za nama u gradu i njegovoj okolici radilo se punim intenzitetom. U vremenu koje je pred nama kako je najavio gradonačelnik u planu su završna asfaltiranja,te izgradnja potpornih zidova u manjim uličicama kako bi se zima dočekala spremno.

-Malo po malo svakom mjestu u okolici nadoknađivat ćemo ono što se nije napravilo. Za sljedeću godinu u planu nam je izgradnja dječjeg igrališta u Kopčevcu za što je potrebno odrediti zemljište za kupovinu, a što se tiče ostalih programa dobili smo sredstva za obnovu fasade zgrade Gradske uprave i Glazbene škole čime ćemo uvelike uštedjeti energiju. Što se same izvedbe tiče, mislim da ćemo pričekati proljeće do kada ćemo pripremiti sve papire i dokumente kako bi radovi mogli i službeno započeti- o budućim projektima će gradonačelnik Nenad Panian.

Također, u obnovu će i zgrada Glavnog kolodvora, a u planu je i otkup zemljišta za ulice u gradu kako bi se objedinio centar Krležine ulice čime bi se investitorima omogućilo da izgrade nove zgrade, čime bi se izgradila i nova parkirna mjesta.

Objavljeno u Dugo Selo

Na prošlotjednoj dvanaestoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dugo Selovijećnici su jednoglasno usvojili izvješće o radu gradonačelnika Nenada Paniana za razdoblje od siječnja do lipnja ove godine.

-Kako je proračun prošao na sjednici u prosincu započeli smo s postupanjem i odrađivanjem posla- kazao je u uvodu gradonačelnik Nenad Panian koji je svoj rad u tih šest mjeseci iznio na 88 stranica gdje je naveo sve aktivnosti koje su poduzete u tom razdoblju.

Veće rasprave o radu nije bilo, vijećnica Anđelka Knezović Svetec tek je istaknula kako je raduje sve ono što je dobro.

-Iz vašeg izlaganja imam osjećaj kao da prije nismo bili grad. Vaš je rad cijenjen, no ponekad je oprečan- kazala je vijećnica Knezović Svetec, dok je Mara Mamuza zamolila gradonačelnika da lobira za treću školu koja je Gradu itekako potrebna.

-Tko radi taj i griješi. Nisam najpametniji, no trudim se da nam svima bude bolje- kazao je gradonačelnik Panian istaknuvši kako lobira za treću osnovnu školu, jer i njegova je želja da u Dugom Selu jednog dana bude jednosmjenska nastava.

Objavljeno u Dugo Selo

Iz drugog pokušaja na danas održanoj 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Dugo Selo vijećnici su s 13 glasova za i 2 protiv usvojili prve izmjene i dopune proračuna za ovu godinu. Izvorni proračun bio je 96,9 milijuna kuna, a ovim izmjenama povećan je na 108,3 milijuna kuna.

-Osnovna izmjena je zbog EU projekata čiji su se natječaji pojavili ili će se pojaviti. U odnosu na ono što je predstavljeno prije dva mjeseca većih promjena nema. KIC moramo prijaviti do 20. rujna, za što je prema troškovniku potrebno osigurati 13 milijuna kuna. Od Ministarstva gospodarstva dobili smo potvrdu da je obilaznica kroz poduzetničku zonu Puhovec prošla administrativnu provjeru, te se sada po tome postupa i čeka potpisivanje ugovora. Izmjena na prošli prijedlog je ta što je vraćeno projektiranje treće osnovne škole- uvodno je rekao pročelnik za financije i gospodarstvo Dean Dragičević.

Na predloženi rebalans proračun Klub vijećnika HDZ i BM 365 uložio je sedam amandmana, da bi kasnije odustali od jednog. Njihovih šest amandmana kojima su tražili povećanje sredstava za novorođenčad,logopedske usluge, nabavku školske opreme, za javne površine i dječja igrališta te nogostupe, gradonačelnik Nenad Panian je prihvatio.

-Budući da nismo bili zadovoljni predloženim izmjenama i dopunama proračuna, izradili smo kvalitetne amandmane teške 2,2 milijuna kuna, kojima smo našim sugrađanima osigurali ono što im je najpotrebnije- kazao je predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir.

Uz usvojene prve izmjene i dopune proračuna, usvojeni su i priloženi programi gradnje objekata i komunalne infrastrukture, program održavanje komunalne infrastrukture, program javnih potreba u kulturi, program javnih potreba u sportu, program javnih potreba u predškolskom odgoju, obrazovanju i školstvu, kao i program javnih potreba u socijalnoj skrbi.

-Ovo je značajan dan, prihvaćanjem rebalansa proračuna prihvaćeni su i svi EU projekti koji su i pripremi, kao i svi drugi važni projekti. Našli smo se zajedno, a to će donijeti još veću i bolju kvalitetu života- rekao nam je gradonačelnik Nenad Panian.

Amandmane na predloženi rebalans proračuna uložila je i inicijativa Drugo Selo, no njihovih devet amandmana gradonačelnik nije prihvatio, kao ni Gradsko vijeće.

Objavljeno u Dugo Selo
Stranica 1 od 5

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti