fbpx

Gradonačelnik Milan Bandić pridružio se sinoć građanima Ferenčice u otkrivanju umjetničkog plakata pod nazivom Na ovoj cesti koji je postavljen na pročelje zgrade u Ivanićgradskoj ulici, na samom ulazu u kvart. Plakat je rad umjetnice Ane Matijašić.

Prema riječima autora priče Vladimira Matijašića riječ je o "nadogradnji" na mural koji je napravljen u čast svim navijačima Dinama za koje je rat počeo na stadionu Maksimir na nikad odigranoj utakmici s Crvenom zvezdom.

-Na isti se nadopunjujemo i prikazujemo borbu za neovisnost kroz prepoznatljive simbole. Od Vatrenih pa sve do pripadnika 99. brigade HV-a i Jean Michel Nicoliera, Francuza koji je kao dragovoljac došao braniti Hrvatsku- objasnio je Matijašić.

Gradonačelnik Bandić čestitao je inicijatorima projekta što su ovjekovječili povijesni rezultat Vatrenih koji se nikada, naglasio je, ne smije zaboraviti. Simbolično otkrivanje Plakata popraćeno je uz ritmove navijačkih pjesama koje je uživo izvodila grupa Zaprešić boysi. 

 

 

 Matija Habljak/ PIXSELL

Objavljeno u Grad Zagreb

Dojmovi kod sudionika netom završenog Svjetskog prvenstva u Rusiji polako se sliježu. Još uvijek su nam svježe slike slavlja pobjeda koje su vratile kult reprezentaciji, koja nam je ovog ljeta donijela mnoštvo radosti i veselja. Spektakularni doček srebrnih Vatrenih ostat će trajno zabilježen i prepričavat će se generacijama. Jedan od onih koji je bio dio sjajne ruske priče je i aktualni predsjednik HNK Gorice te član Izvršnog odbora HNS-a Nenad Črnko s kojim smo odlučili popričati o brojnim nogometnim temama koje se proteklih dana protežu po gotovo svim relevantnim medijima.

Svi smo još uvijek pod velikim dojmom uspjeha reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje su naši Vatreni osvojili srebrnu medalju zlatnog sjaja. Žal za porazom zasigurno postoji, no kako sada s odmakom od nekoliko dana Izvršni odbor HNS-a gleda na taj povijesni rezultat hrvatskog nogometa i sporta.

Rezultata koji je naša nogometna reprezentacija ostvarila vjerojatno ćemo postati svjesni tek nakon nekog vremena. Gledajući s aspekta sporta ovaj rezultat daje ogromnu motivaciju sportašima, klubovima i sportskim djelatnicima u Hrvatskoj s obzirom na činjenicu da je velika većina igrača odrasla kroz hrvatske klubove. Za Hrvatski nogometni savez ovo je potvrda da se i u onom logističkom dijelu od odabira izbornika u najtežim trenucima krajem godine, pa do osiguranja pripremnih utakmica na turneji u Americi i kasnije do Svjetskog prvenstva i u konačnici osiguranja uvjeta za našu reprezentaciju u Rusiji odradio dobar posao koji nikako nije nevažan kada slažete kockice. Ipak kapa do poda igračima koji su ostavili baš u svakoj utakmici srce na terenu i omogućili nam da u ovih mjesec dana živimo svoje snove, a cijelom stručnom stožeru i posebno izborniku veliki naklon, jer su odradili lavovski posao i ukomponirali pregršt vrhunskih instrumenata u prekrasnu melodiju koja će još dugo odzvanjati u svakom kutku svijeta.

Na nama u Savezu tek je sada velika obaveza da u sportskom segmentu iskoristimo sve marketinške i druge opcije te osiguramo još bolje uvjete za sve uzraste hrvatskih reprezentativnih selekcija kako bi nam nogomet i dalje išao uzlaznom putanjom.

Proveli ste uz reprezentaciju tih nezaboravnih mjesec dana, možete li nam iz prve ruke reći kakva je bila atmosfera u Rusiji u samoj reprezentaciji, ali i kod navijača? 

Mislim da još uvijek nemam kvalitetnih riječi kojima bi se opisalo doista neopisivo. Bio je to nezaboravan mjesec. Ja osobno koristim svaki trenutak da gledajući druge učim za svoj klub i nogomet uopće. Organizacija je bila doslovno savršena, stadioni i sve usputno bilo je na razini divljenja, a gostoprimstvo na svakom koraku neopisivo. Atmosferu u momčadi ne treba posebno opisivati jer igrači su sve govorili na terenu, a to je nemoguće bez čvrstog zajedništva, a naši navijači su još jednom potvrdili kako naša reprezentacija ima najbolje navijače na svijetu. 

Iako nismo postali svjetski prvaci, cijelom smo svijetu pokazali kako se dočekuju naši heroji. Slike prepunih trgova i ulica zasigurno će svima zauvijek ostati u lijepom i trajnom sjećanju.

Ako je u Rusiji bilo neopisivo, doček u Hrvatskoj bio je dosad neviđen i nedosanjan san. Nisam siguran da će se ikad više ponoviti, ali sam siguran da ako se ikad i ponovi da to može napraviti jedino – nogomet. Drago mi je da je Hrvatska potvrdila da može biti jedinstvena, a trenutno mi je jedina želja da takvi i ostanemo.

Brojni gradovi diljem Hrvatske nakon Zagreba priredili su dočeke za svoje Vatrene. Velika Gorica nažalost nije bila u njima, iako je doček bio najavljen. Vidimo da ste vi bili spona u pregovorima s obitelji Brozović i Gradom, možete li nam objasniti što se tu dogodilo, da su Velikogoričani ostali uskraćeni da pozdrave Marcela Brozovića?

Ako netko može reći da mu je žao zbog toga više od nekog drugog onda sam to ja sigurno. Ne želim govoriti o izboru lokacija za doček, jer ja u tome nisam sudjelovao, moj zadatak bila je ona posljednja komunikacija nakon što je Marcelo odbio doček. No, nažalost tu komunikaciju nisam uspio privesti u korist onih zbog kojih je taj doček i trebao biti organiziran, a to su brojni navijači u Velikoj Gorici. Meni osobno je još uvijek teško, jer mi nije ostavljeno ni milimetra prostora za daljnji nastavak dijaloga iako sam ja od samog početka inzistirao i svi su to prihvatili da se iz svega izmakne politika te da se pozornica isključivo prepusti Marcelu, glazbenicima i navijačima iz Velike Gorice. I dalje smatram da se komunikacija mora nastaviti i da dok postoji želja s obje strane da se građani Velike Gorice moraju dostojno zahvaliti Marcelu Brozoviću na promidžbi regije i kraja u kojemu je rođen i uvjeren sam da će se to i dogoditi. 

Uspjeh reprezentacije ponovno je u prvi plan gurnuo i izgradnju nacionalnog stadiona, Velika Gorica spominje se kao potencijalna lokacija. Koliko je izgledno da upravo Velika Gorica dobije tu čast da se na njezinom terenu izgradi stadion?

Već sam nekoliko puta govorio o tome. Ako ćemo gledati zemljopisno, uzimajući u obzir prometnu infrastrukturu i veličinu zemljišta Velika Gorica je najidealniji izbor i u Hrvatskoj nema boljeg. Čast Zagrebu i svim pozitivnim aspektima koje Zagreb nudi, ali ne razumijem da to ljudi gledaju toliko usko. Pa Velika Gorica je po svemu dio Zagreba osim administrativno i ne vidim niti jedan minus po nijednom pitanju od ekonomičnosti, pristupa, blizini smještajnih kapaciteta, prometnoj infrastrukturi ili aspektu budućeg širenja, da se to ne napravi ovdje. Gdje ćemo odmah pasti ako napravimo stadion na Kajzerici? Pa zar nam je normalno da se na utakmicu putuje 6 sati prije na udaljenost 15 ili 20 kilometara od stadiona i da prometno začepimo grad? Bili smo u Americi i sada u Rusiji. Devedeset posto stadiona je na periferijama. Velika Gorica ima pet pristupnih pravaca do stadiona i svi su u formatu autoceste odnosno višetračnih prometnica i pristup do budućeg stadiona bi bio doslovno u 20 minuta iz svakog pravca u krugu 15 kilometara. Meni osobno je to daleko najvažniji podatak, a hotelski kapaciteti su svi u krugu od 15 kilometara. Zračnu luku ne trebam ni spominjati. Ako zanemarimo te činjenice tada iskreno mislim da nam nacionalni stadion na koji nitko neće moći pristupiti automobilom u dane najvažnijih utakmica doista nije ni potreban.

Što sama izgradnja nacionalnog stadiona znači za HNS? 

Pa s obzirom na sadašnje stanje stadionske infrastrukture u Hrvatskoj jedan moderan stadion kapaciteta do 30.000 sjedećih mjesta bila bi revolucija. Ali, Hrvatska je vrlo emotivna zemlja i bojim se da bismo lokalno još više međusobno zamjerili sami sebi na centralizaciji stadiona na kojem igra reprezentacija. S druge pak strane dokazali smo da nam nije teško potegnuti ni do Brazila ili Moskve kad se radi o podršci nacionalne reprezentacije pa ni jedan nacionalni stadion ne bi trebao biti nikakav problem. Još kad bismo mogli preskočiti neke vlastite predrasude i održati jedinstvo kakvo smo imali ovih dana i okupiti se svi na dan utakmice pred stadionom i roštiljati i zabavljati se prije utakmice nacionalne selekcije, tada bi doista bilo svima svejedno gdje u Hrvatskoj imamo nacionalni stadion.

Može li se na temelju ovog rezultata doprinijeti i daljnjem prosperitetu nogometa u Hrvatskoj, ali i sportu općenito?

Hrvatski sport je na granici izdržljivosti i ovo je prilika politici da poentira i da dokaže da put u Rusiju nije bio samo na razinama osobnih promidžbi. Problema u sportu je mnogo. Od financiranja stručnog rada, ulaganja u sportsku infrastrukturu, pa do oporezivanja sportaša. Netko to mora početi rješavati. Ideja je bilo mnogo, obećanja s jedne strane i očekivanja s druge. Ne smijemo zaboraviti ni na Opatijsku inicijativu koju su podržali svi granski sportovi i vjerujem da je ovo više nego pogodan trenutak da s riječi konačno pređemo na djela.

Posljednjih dana svjedoci smo i novinskih natpisa da Zlatko Dalić možda napušta kormilo reprezentacije, kakav je stav Izvršnog odbora HNS-a po tom pitanju, jer svi znamo koliko Daliću znači biti na čelu ove sjajne generacije.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza jednoglasan je u punoj podršci Zlatku Daliću. Unatoč Ugovoru koji imamo s našim izbornikom i nagradi koju će za ovaj rezultat podijeliti igrači i stručni stožer svi se slažemo da moramo učiniti sve te uložiti i dodatna financijska sredstva kako bi Dalić ostao do 2020. godine. I nemojte uopće sumnjati da to nećemo učiniti. No, mi smo mala zemlja, gospodarski gotovo nemoćna, genetika nam je velik problem jer javnost i mediji će vrlo brzo zaboraviti ovih nezaboravnih mjesec dana u Rusiji i prvi poraz možda neće, ali već drugi će krenuti kritike na račun Saveza, pa onda i izbornika. I to svi znamo i ja osobno razumijem Zlatka Dalića da će sve prespavati i donijeti najbolju moguću odluku. Ako ćemo zanemariti sve ponude koje će dobivati iz bogatih zemalja i klubova, kojima mi u HNS-u ne možemo konkurirati, a uzeti u obzir emocije i ponos Hrvatske koji je Dalić najviše od svih nas prvo izazvao, a onda i osjetio, ne bih se uopće iznenadio da Zlatko Dalić ostane na čelu naše reprezentacije ne pitajući za novac, a isključivo zbog navijača, cijele nacije i u konačnici reprezentacije. Pred nama je vrijeme, koje nam je uvjeren sam saveznik i ja osobno vjerujem da ćemo iz svega svi zajedno izaći još jači te da ova reprezentacija na čelu s Dalićem može ozbiljno konkurirati za europski naslov za dvije godine i da tu godine nekih naših igrača sigurno nisu prepreka.

I na kraju, znamo Vas kao predsjednika HNK Gorice koja će ove sezone po prvi puta zaigrati u prvoligaškom društvu. Bojite li se tih izazova, jer mnogi sa sumnjom gledaju na Goricu u 1. HNL. Za mnoge ste jedan od kandidata koji će se grčevito boriti za ostanak.

Pa, kad vidite u kakvoj konkurenciji igramo, normalno je da ćemo se grčevito boriti za ostanak. Onaj koji misli drugačije pili naopako. Nemamo iskustvo igranja 1. HNL, promijenili smo mnogo igrača, imamo najmanji proračun u ligi i ništa od navedenog nam u ovoj početnoj sezoni ne može biti plus već samo minus. No, ne bojimo se „potući“ s nikim i bit ćemo tvrd orah i skupo ćemo prodati svoju kožu. U svaki novi dan ulazimo ozbiljniji i čvršći, a mnogo toga će biti i na leđima naših navijača koje i ovom prilikom pozivam na stadion da nam daju podršku. Prvenstvo je dugo, a prognoze nikad nisu bile onakve kakve su mnogi predvidjeli, pa je tako i naša želja pokazati cijeloj Hrvatskoj da Gorica može, a ako već i moramo poginuti neka to bude hrabro.

Objavljeno u Intervju

Velika prašina digla se oko organizacije dočeka Marcela Brozovića u Velikoj Gorici koji je trebao biti održan u ponedjeljak na SRC-u Kurilovec, no tijekom dana je otkazan. Marcelo je sinoć imao obiteljsko i prijateljsko druženje u Okujama, a nakon svega mnogi prstom upiru u Grad odakle su se javili priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

-Grad Velika Gorica ponosan je na Marcela Brozovića, ne samo sada nakon Svjetskog prvenstva. Priznanje za njegov doprinos i promociju sporta Zajednica sportskih udruga Grada Velike Gorice dodijelila mu je još 2013. godine. Sada je vrijeme i za veću i prestižniju nagradu Grada. U trenucima gledanja utakmica i na otvorenom u našem gradu bodrili smo i podržavali našeg sugrađanina, što dokazuju i brojni plakati posvećeni upravo njemu. Naš Turopoljski top zaslužio je doček i isti je bio pripreman od strane Grada Velike Gorice i Turističke zajednice Grada. Žao mi je sto se dogodio splet okolnosti u kojem ovo postaje priča, umjesto da su priča naši nogometaši– kaže gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić uz napomenu kako je otvoren za svaki razgovor s Marcelom i obitelji Brozović.

Dogovor o dočeku započeo je još u Moskvi u čemu su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, član Izvršnog odbora HNS-a Nenad Črnko i Ivan Brozović, otac Marcela Brozovića.

Što se događalo oko organiziranja dočeka Marcelu Brozoviću u Velikoj Gorici detaljno je pojasnio Nenad Črnko, član Izvršnog odbora HNS-a:

-Vidim da je krenula kampanja dezinformiranja oko dočeka Brozovića u Velikoj Gorici pa bih volio da se zna istina. Osobno sam sudjelovao od srijede u svim komunikacijama. Dobavljao izvornu HNS-ovu fotografiju za plakat, spajao zamjenika gradonačelnika s ocem. Doček je dogovoren za ponedjeljak u Parku dr. Franje Tuđmana. Nakon što su stigle prognoze za loše vrijeme u najavljeno vrijeme dočeka u ponedjeljak prije podne je sve prebačeno u Kurilovec pod krov kako ljudi ne bi pokisli. Osim krova i gradske četvrti Kurilovec je bio logičan izbor jer je Marcelo tamo napravio prve nogometne korake. No, vrlo brzo nešto prije podne Marcelo je otkazao. Iz grada su me kontaktirali za svu moguću pomoć i uspjeli su me dobiti u avionu iznad Lomnice pri spuštanju. Kako sam ja bio u avionu s njegovim ocem i suprugom odmah po spuštanju sam zamolio obrazloženje odbijanja gdje mi je tata decidirano odgovorio „Kakav sad Kurilovec, mi to odbijamo.“ Obrazložio sam mu da je to zbog loše prognoze i da nam je u interesu da ljudi ne pokisnu no on nije želio ni čuti. Predložio sam utorak ili srijedu, što je također odbio. Zamolio sam ga da još jednom razmisli i kontaktira Marcela jer to nije u redu prema ljudima koji ga poštuju kao sportaša. On mi je rekao doslovno ovako: „Ja ti tu ne mogu pomoći niti se hoću miješati, Marcelo je tako odlučio i to se više ne može promijeniti.“ Nazvao sam u grad i zamolio da se zaštiti Marcelo te da se u priopćenju napiše da se otkazuje doček zbog njegovih protokolarnih obaveza. I to vam je jedina istina.

O organizaciji dočeka oglasio se i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec:

-Naša je reprezentacija ostvarila veličanstven rezultat i svi smo izuzetno ponosni na naše Vatrene, a posebno me veseli što je na sugrađanin dao svoj obol da Hrvatska ostvari ovaj povijesni rezultat. Osobno sam sudjelovao u dogovorima za doček s Ivanom Brozovićem. Organizirali smo sve – glazbeni sastav, izrađen je film o najljepšim trenucima Marcela na svjetskom prvenstvu, angažirali smo posebno opremljeno vozilo koje s razglasom poziva na doček, vatromet i sve ono što Marcelo zaslužuje. Naše su namjere bile najbolje, a iza toga i dalje stojimo. Kao Grad ponosni smo na sve što je Marcelo postigao -zaključio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Da je Grad organizirao doček i da je obitelj Brozović bila upoznata s time svjedoči i objava Marcelove supruge Silvije Brozović na Facebook-u.

Objavljeno u Velika Gorica

Slavljenička euforija ne stišava se. Nakon Zagreba srebrni reprezentativci dočekuju se u svojim sredinama. Mateo Kovačić dočekan je u Sesvetskim Selima gdje su župlajni Župe svetoga Antuna Padovanskog pripremili doček koji je započeo misnim slavljem, nakon čega je ispred crkve započelo slavlje.

-Hvala vam svima na ovome- kazao je Kovačić, dok je velečasni Antun Sente tek kratko poručio „kako ne treba puno govoriti, jer ova pjesma i okupljanje govori više od tisuću riječi“.

Kako je bilo u Sesvetskim Selima pogledajte OVDJE.

 

Objavljeno u Sport

Vlasta Toth je na društvenima mrežama poručila kako je ponižena i revoltirana dočekom Vatrenih. Sukus jednog ogorčenog statusa je da se nije spomenuo Zagreb, niti mu se itko zahvalio.

-Kao rođena Zagrepčanka, osjećam se poniženo. Nitko od nogometaša, organizatora, i sveg ostalog svijeta koji je blokirao grad od 10 ujutro nije se sjetio pozdraviti i zahvaliti stanovnicima Zagreba. Ni riječju, ni kakvom pjesmom. Pjevalo se Dalmaciji, Zagori, Hercegovini, zlatnoj Slavoniji, a Zagreb koji ih je sve ugostio ostao nespomenut. Mi kao nismo Hrvatska, mi im dođemo kao pozornica, kulise gdje će doći, izdivljati se, ponapiti, i urlati od nostalgije za svojim kamenjarem, zaključila je revoltiranodonosi Zagreb.info

Krenimo od očite neistine, pošto sam bio na dočeku, a vjerujem i ogromna većina vas koji ovo čitate, s punom odgovornošću tvrdim da je Zagreb spomenut, da su se Vatreni s pozornice zahvalili i građanima i gradonačelniku. Gdje je bila i što je Vlasta Toth radila teško je utvrditi, a niti bi to ikoga trebalo zanimati. Nekad je sudjelovala u radu stranke ORAH, znate one koja je svojevremeno osvojila cijeli jedan mandat na izborima za EU parlament, a pretendirala je preoteti lijevo biračko tijelo SDP-u, Živi zid prije Živog zida u neku ruku. Kao pojedinka nije ostavila značajniji trag u javnom životu Hrvatske i da ju nije prenio jedan zagrebački portal vrlo vjerojatno ni ja ne bhi znao tko je. No, sada kada se maća lača to jest tipkovnice, red je da joj se razmjerno odgovori.

Ono što možemo vrlo izvjesno reći je da Vlasta Toth ili nije bila na dočeku Vatrenih ili naprosto nije pratila program. Osim što se spomenulo Zagrepčance i gradonačelnika Grada Zagreba pjevala se pjesma, za nju omraženog Thompsona koji njenim riječima 'reva' (očito je postala glazbena kritičarka za svjetskog prvenstva), a radi se o Lijepa li si. Pjesma koja spominje sve krajeve u kojima Hrvati žive, koja svojim tekstom dira svakog Hrvata u srce je bila dovoljan dokaz da se radi o događaji koji je Hrvatskog karaktera. Ovo je važno jer ovo nije bio 'zagrebački doček' ovdje su došli svi reprezentativci i izbornik zajedno, ovo je bio hrvatski doček. Hrvatski doček!

No, ni to očito nije bilo jasno, moralo se napasti Hrvate iz krajeva koji nisu zagrebački. Pa se tako dići 'rođena Zagrepčanka', što je dokaz da nije rođena u nekoj drugoj bolnici. Uzmimo za primjer da dvije osobe koje žive zajedno u Zagrebu i od kojih je jedna trudnica odu u npr. Makarsku na more, i gle sretnog čuda trudnica rodi. Naravno ona nije rodila 'u Zagrebu'. Čini li to dijete Zagrepčana manje zagrebačkim od Vlaste Toth? Ovo je očiti šovinizam i pokušaj podređivanja drugih sebi na osvnovi mjesta rođenja. I ja sam rođeni Zagrepčanin pa od toga ne radim frku i zna da tko pjeva zlo ne misli. Zašto je to tako bitno Vlasti Toth? Zar bez toga ne bi bila 'dovoljno velika' purgerica? Ne znam, niti me zanima, ali na retoričkoj razini je porazila samu sebe i pokazala da nije u stanju tolerirati drukčije, a to je tužno. Tužno jer se dičila strankom koja je trebala propagirati toleranciju i suživot, ali očito je to samo za jednu arenu, onu političku.

Nisam ovaj tekst pisao da bi Vlasti Toth nanio štetu, nelagodu ili je uvrijedio. Samo želim ispraviti neistinu izrečenu u njenoj objavi koju su neki mediji odlučili 'pogurati' i upozoriti da ovaj stil govora samo zaguđuje prostor javnog diskursa. Bio bi najsretniji kada bi i Vlasta Toth mogla jednog dana živjeti toleranciju sa svima koji su jučer pljeskali kada se zahvalilo Zagrebu.

Objavljeno u Grad Zagreb

Kreativnost i izdržljivost opet su potvrđene kao najveće hrvatske vrline. Vatreni su to potvrdili na svakoj utakmici ovoga prvenstva, a mi jučer na ulicama i trgovima Zagreba. Generacijama su dali nešto prelijepo. Osjećaj je doista neopisiv, skoro svaki dan kada bi prošetao gradom ili kada bi pogledao društvene mreže vidio sam to nešto 'naše,' to nešto što nas sve spaja. Ova ljubav, nada, ponos i sreća koju svi osjećamo je nešto što moramo uvije nositi sa sobom. Ovo je priča koju moramo ispričati, ova je priča već postala dio kolektivnog sjećanja svih Hrvata. Svijet se divi, gleda i ne vjeruje, sluša priču o Hrvatima. O zemlji koju se ne podcjenjuje, koju se opisuje u superlativima, koja nosi nadu i bori se kada je najteže.

Milijarda ljudi nas je pratila u finalnoj utakmici pred malim ekranima, četiri puta više ljudi je pratilo slijetanje naše reprezentacije nego li Francuza, pola milijuna ljudi na ulicama i trgovima Grada Zagreba i nastavak fešte u drugim gradovima diljem Hrvatske dokaz su da je priča o Vatrenima i priča o Hrvatskoj postao planetarni hit. Vatreni su na ovom prvenstvu oborili nekoliko rekorda, upisali su se u povijest prvenstva i dali nam cilja. Cilj je ovdje najvažniji. Vatreni su pokazali da Hrvatska može što hoće, kada to doista želi.

Ovaj zanos sigurno neće nestati, on će se prenijeti i u druge sfere života. Ponovo se priča o obnovi sportske infrastrukture i izgradnji nacionalnog stadiona. Potrošnja za vrijeme trajanja prvenstva bila je veća nego u prosincu. Dokazano je kako se osjećaji potrošača prenose na ekonomske trendove i ponašanje. Osjećaji su bili i više nego fenomenalni, pa je sasvim razumno očekivati da će i ekonomija nastaviti rasti uz poticaj tih osjećaja.

Na kraju možemo reći da je Hrvatska pobijedila. Pobijedila je svojom poštenom igrom, srčanošću i ljubavlju koju cijeli narod pokazuje. Hvala Vatreni! Generacijama ste dali poklon koji nikada nećemo zaboraviti.

Objavljeno u Sport

Iza nas je vjerojatno najljepših mjesec dana u životu. Cijela je zemlja živjela i disala kao jedno tijelo. Lijep san pokvarili su nam tek Francuzi, no bez obzira na to, biti drugi na svijetu u najpopularnijem sportu, rezultat je vrijedan svakog divljenja.

Iako se na mnogim licima kod sviju nas nakon jučerašnjeg poraza u finalu vidjela i osjetila tuga, jutro nakon svi smo ipak svjesni kako su naši nogometaši ispisali jednu od ljepših priča hrvatskog sporta. Upravo ubog toga i sinoć se slavilo diljem Lijepe naše. Više desetaka tisuća navijača okupilo se na središnjem zagrebačkom trgu gdje je u posljednjih mjesec dana bila fan zona. Kako je to izgledalo pogledajte u VIDEU.

Danas će zasigurno biti još veselije, jer ovi dečki su to zaslužili slavlje kakvo će se pamtiti cijeloga života. Upravo zbog toga izađimo svi na ulice i još jednom ih pozdravimo, za sve one trenutke radosti koje su nam donijeli u zadnjih mjesec dana.

Objavljeno u Grad Zagreb

Fontane u ulici Hrvatske bratske zajednice zasvijetlile su sinoć u hrvatskim bojama uz čestitku Grada Zagreba hrvatskim nogometašima koji su ušli u finale Svjetskog prvenstva u kojem će danas od 17 sati igrati protiv Francuske.

Kako to izgleda pogledajte u VIDEU.

 

Objavljeno u Grad Zagreb
Petak, 13 Srpanj 2018 16:21

Doček Vatrenih na Trgu bana Jelačića

U povodu dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva iz Rusije, a čiji se dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman očekuje u ponedjeljak, 16. srpnja u 14.00 sati, pozivaju se svi građani, navijači i ljubitelji nogometa da naše Vatrene dočekaju i glasnim navijanjem pozdrave na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do Trga bana Josipa Jelačića na kojem je organiziran doček.

Autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom: Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

S ciljem što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade INE), a od 8.00 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.

Okupljanje navijača na središnjem gradskom trgu očekuje se već od jutarnjih sati, a dolazak reprezentacije na središnji zagrebački trg očekuje se oko 14.30 sati. Vatrene će na Trgu dočekati Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice “Moja domovina”. U vrijeme izvođenja te pjesme u nebo će se pustiti i tisuće crveno-bijelih balona.

Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Hrvatski nogometni savez, a redatelj je Krešo Dolenčić.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti