fbpx

Hrvatska košarkaška reprezentacija u Svetom Martinu na Muri priprema se za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Kini. Nakon pobjeda u lipnju protiv Italije i Rumunjske, Hrvatska je ostala u igri za plasman na Svjetsku smotru. Kako bi se u tome i uspjelo u naredne dvije utakmice protiv Litve koja je na rasporedu 14. rujna u Osijeku te Poljske s kojom se igra 17. rujna u Gdanjsku bit će potrebno izvući pozitivan rezultat.

O nadolazećim utakmicama, kao i o nastupu reprezentacije na turniru u Kini gdje je osvojeno prvo mjesto, ali i o sjajnom uspjehu kadetske vrste porazgovarali s trenerom KK Gorice Josipom Sesarom, koji je i dio stručnog stožera izbornika Dražena Anzulovića.

Velika vam je čast ukazana što ste se našli u stožeru izbornika Anzulovića. Nakon dobrog odrađenog posla u lipnju, sada vas očekuje novi izazov, susreti protiv Litve i Poljske pred vratima su. 

Za svakog trenera i svakog igrača velika je stvar nastupati za svoju zemlju. Ja sam dobio tu čast da budem njegov pomoćnik. Iza nas je dobar prvi ciklus gdje smo pobijedili Italiju i Rumunjsku, no sada je pred nama glavni posao. Ove dvije utakmice od iznimne su važnosti. Vjerujem kako to možemo izvući, te da ćemo uzeti te dvije pobjede te lakše gledati prema Kini i Svjetskom prvenstvu.

Kina je reprezentaciji ovog ljeta ostala u lijepom sjećanju jer je takozvana B reprezentacija nedavno bila najbolja na turniru Borislava Stankovića

Momci koji su bili tamo prezentirali su zemlju u pravom stilu. Odigrali su sjajan turnir, što pokazuje i to da su Karlo Žganec i Josip Bilinovac bili u petorci turnira. Uz to Bilinovac je proglašen za MVP-a turnira. Sve u svemu možemo biti zadovoljni , jer smo dobili uvid u igrače koji nisu u prvom planu za A selekciju.

Hrvatska košarka ovog je ljeta imala dosta razloga za zadovoljstvo, koje je dodatno upotpunjeno osvajanjem zlatnog odličja na Europskom prvenstvu za kadete koje je održano u Novom Sadu.

Kod nas nikada nije nedostajalo talenata. Sada s njima treba samo raditi, jer ovo što su napravili je sjajan rezultat i velika stvar. Njih sada treba pravilno usmjeravati, a ja se potajno nadam da bi neki od tih momaka mogao doći kroz godinu dvije i tu kod nas u Veliku Goricu i odigrati jednu sezonu, kao što su ti napravili Žižić ili Zubac. Ovakvi rezultati daju nam s pravom da se ne bojimo za budućnost hrvatske košarke.

Objavljeno u Intervju

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić primio je danas u gradskoj palači Dverce hrvatsku košarkašku reprezentaciju uoči skorašnjih kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. Prvi susret naše reprezentativce očekuje u petak u gostima protiv Nizozemske, dok u nedjelju dvorani koja nosi ime Dražena Petrovića ugošćuju Italiju. 

Gradonačelnik Milan Bandić poželio je našim dečkima puno sreće u nadolazećim utakmicama, naglasivši kako će ih posebno nagraditi u slučaju da se kvalificiraju na svjetsku smotru. Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković zahvalio se na prijemu i podršci koju im gradonačelnik pruža, a što im, naglasio je, puno znači, dok se novi kapetan Filip Krušlin nada kako će on i suigrači ispuniti sva očekivanja navijača.

Zanimljivo je kako je prijemu hrvatske košarkaške reprezentacije prisustvovao i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić koji je već ostvario ono čemu se nadaju i košarkaši predvođeni novim izbornikom- plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti