fbpx

Uoči jučerašnje utakmice 2. kola HT Prve lige između HNK Gorice i Slaven Belupa, kojom se na Gradskom stadionu ponovno nakon 24 godine igra prvoligaški nogomet, predsjednik goričkog kluba Nenad Črnko prigodnim se poklonima oprostio od klupskih ikona, dugogodišnjeg kapetana Hrvoja Jančetića i Damira Milinovića. Kako je rekao službeni spiker na utakmici to su gorički Javier Zaneti i Demetrio Albertini.

Obojica su se u kluba vratili 2012. godine, a ljepši oproštaj od profesionalnog igranja nogometa od osvajanja naslova prvaka Druge lige nisu mogli poželjeti. Hrvoje Jančetić svoj je nogometni put započeo u Radniku pod vodstvom legendarnog Željka Plepelića- Belog, odakle ga je put kasnije odveo u Zagreb, uz čiji je dres odijevao i one Trnja, TŠK-a, Međimurja, Intera, a okušao se i u Mađarskoj te Grčkoj.

-Hvala klubu koji sada ide na profesionalan put, di je eto nažalost došlo vrijeme za oproštaj. Ovo vrijeme provedeno tu bilo je zaista lijepo- kratko nam je rekao Hrvoje Jančetić, koji još nije odlučio definitivno objesiti kopačke o klin.

Kao i Jančetić, i Damir Milanović na igrački je put krenuo iz Radnika odakle se otisnuo u Hrvatski dragovoljac. Preko Udarnika je stigao do Posušja, nakon čega je uslijedilo najbolje razdoblje njegove karijere u kojoj je branio boje Šibenika i Videotona, da bi povratkom u Veliku Goricu 2012. godine uz HNK Goricu, po jednu sezonu odradio u Segesti i Udarniku.

-Moram vam priznati kako sam sada ispunjen, što se to dogodilo u mom gradu i mom klubu. Teško mi je što se opraštam od toga profesionalnog nogometa, no svemu jednom mora doći kraj. Nadam se kako će klub i dalje samo rasti i biti sve bolji. Ja sam dao ono što sam mogao, sada je red na ovom mlađima. Iako mi je teško, sretan sam i ispunjen što je moj klub u Prvoj ligi te ću dalje biti najveći navijač- kazao nam je Damir Milanović, koji još nije rekao definitivno zbogom igranju nogometa, jer ovog je ljeta obukao dres četvrtoligaša Gradića. 

 

 

Objavljeno u Sport

Dok smo mu prilazili i čestitali veliki uspjeh 30-godišnji Ivan Prelec nije mogao, a da ne pusti suzu. Naravno, radosnicu, jer je potpisao veliki uspjeh goričkog nogometa osiguravši s HNK Goricom kolo prije kraja ulazak u 1. HNL.

-Jesu, to su ze radosnice, jer za mene je sve ovo dosta emotivno. Ja sam tu domaći dečko koji je poteknuo u ovom klubu, tako da gajim posebne emocije, pogotovo sada kada smo svi zajedno napravili ovaj uspjeh s domaćim kadrom. Mislim da je to velika stvar, a takvi trenuci kod nas nose onda posebne emocije- na prvu će trener šampionske Gorice Ivan Prelec, kojem je nakon posljednjeg sučevog zvižduka pao kamen sa srca.

-Sve što se događalo na terenu bilo je očekivano, jer ovo je utakmica za koju znaš da ti treba matematički malo, a zapravo je to jako puno, jer na terenu to treba potvrditi. Znali smo da će taj psihološki momenat biti najbitniji. Ušli smo u utakmicu u određenom grču, to se i odrazilo jer primili smo taj pogodak koji nas je u određenom trenutku malo i poljuljao, ali na kraju smo smogli snage, mirnoće, bili smo ustrajni i strpljivi, jer znali smo da se taj pogodak mora dogoditi. Upravo zbog toga, ovo je slađe, jer znam da smo to zaslužili. Upravo zbog toga sam sretan i ponosan- nastavio je Prelec koji je za kormilo goričkog drugoligaša stigao prošle jeseni umjesto Deana Klafurića koji je otišao put Poljske gdje je naslijedivši klupu Legije umjesto Romea Jozaka nakon Kupa vrlo blizu i osvajanja naslova prvaka.

Hrvoje Jančetić: Nitko nam ništa nije dao

Jedan od najiskusnijih, ako ne i najiskusniji u redovima HNK Gorice je njezin kapetan Hrvoje Jančetić, za kojeg je ovaj uspjeh također bio dosta emotivan. I on poput trenera Ivana Preleca, nije mogao u trenutku dok smo razgovarali, a da ne pusti suzu.

-Zaista je lijepo biti kapetan ove momčadi. Što da kažem nego da čestitam svima. Mislim da smo kroz ovih godinu dana zaslužili da budemo tu gdje jesmo. Pokazali smo najbolji nogomet od prvog dana do danas. To pokazuje i tablica. Nitko nam ništa nije dao, sve smo sami zaslužili- kazao je na rubu suza kapetan Hrvoje Jančetić, kojem je posebno drago što su se i na tribine vratili gledatelji.

-Nadam se da će i dalje nastaviti podržavati Goricu te da će ih biti još i više. Hvala im na tome, a nadam se da ćemo se zajedno veseliti i u budućnosti- zaključio je Jančetić.

Objavljeno u Intervju

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti