fbpx

Subota, 01 Prosinac 2018 13:30

Gdje Djed Božićnjak boravi ove godine?

“Čarolija Adventa može započeti”, rekao je Djed Božićnjak kada je sa svojim vilenjacima ovog tjedna posjetio Westgate Shopping City i napravio 'inspekciju' božićnih dekoracija omiljenog trgovačkog centra.

Westgate Shopping City, obiteljski centar shoppinga i zabave, ove je godine pripremio bogati adventski gastro i zabavni program, a za najljepšu dekoraciju ovog adventa, angažiran je MK Illumination, austrijska tvrtka svjetskog glasa poznata po dekorativnom uređenju ukrasnim lampicama.

Novo ruho Westgatea među prvima je pogledao i sam Djed Božićnjak koji nam je rekao da jedva čeka završetak svojih obveza na Sjevernom polu. “Westgate je uređen tisućama svjetala koja stvaraju čaroban osjećaj i sreću. Danas sam u Westgateu sa svojim vilenjacima, a družit ćemo se i tijekom Adventa jer ću svaki vikend i slobodan trenutak iskoristiti za posjet ovom obiteljskom centru shoppinga i zabave”, najavio je Djed Božićnjak.

Čarolija Adventa u Westgateu

Kuhano vino i kobasice, klizanje, pjesma i ples spremni su ovog adventa za posjetitelje Westgatea. Veliki gastro i zabavni program u samom centru ili u Božićnom selu, posebno uređenim baroknim paviljonima uz Westgatea, ovaj Božić i advent će napraviti čarobnim. "Čarolija Adventa u Westgateu” počinje već ovu subotu i traje svaki dan do 6. siječnja.

Advent u Westgateu je ugodan spoj shoppinga i adventske zabave na toplim temperaturama i uz gotovo 7.500 parkirnih mjesta te besplatni javni prijevoz (Westgate bus) iz Zagreba i Zaprešića.

MK Illumination

MK Illumination osnovan je 1996. godine u Innsbrucku u Austriji, a od tada do danas radili su u gotovo 120 zemalja osmišljavajući “True Light Experiences” (igru svjetla) i tako čineći ljude sretnima. Godišnje osmisle više od 1200 projekata, a već tradicionalno u božićnom duhu uređuju i najveći trgovački centar u Europskoj Uniji, Wes_ield Shopping Center u zapadnom Londonu.

Nakon izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske Unije, MK Illumination će se i dalje moći pohvaliti da uređuju najveći centar u Europskoj Uniji jer od ove godine njihova kreativnost upotpunjuje i hrvatski Westgate Shopping City - danas drugi, a za koji tjedan i najveći shopping centar u Europskoj Uniji.

Jučerašnja nemogućnost formiranja kvoruma u Skupštini Grada Zagreba dovela je do pregovora vladajućih i oporbe. Nakon pregovora oporbeni zastupnici su se vratili u vijećnicu i s vladajućima utvrdili kvorum. Prvo su oporbeni klubovi, a zatim i vladajući povukli sve točke s dnevnog reda te je utvrđen kraj sjednice.

Sve se ovo događa zbog odluke NZH da prestanu podržavati Milana Bandića koji je njihovu podršku izgubio nakon što je u Zagrebu ugostio Arkanovog bliskog suradnika Palmu.

Da situacija nije sasvim jasna govore iduće dvije izjave.

Zlatko Hasanbegović je konstatirao da ako oporba skupi 21 potpis za raspuštanje Skupštine oni mogu očekivati i pet potpisa NZH. No činjenica je da oporba to još nije napravila i nitko nije pokrenuo postupak raspuštanja. Druga jednako zanimljiva izjava je ona aktualnog predsjednika Gradske Skupštine Andrije Mikulića koji tvrdi da postoji većina.

Ove dvije izjave uz činjenicu da oporba nije predočila 21 potpis (26 uz potpise NZH) upućuju na to da se s nekim pojedincima u oporbi vode razgovori. Postoji nekoliko 'slobodnih strijelaca' koji su svojim izlascima iz većih stranaka sigurno postali 'meta' za vladajuće.

Za komentar smo pitali predsjednika HNS-a Grada Zagreba, Tomislava Stojaka:

"HNS Grada Zagreba, ni ja osobno, nismo ni do sada, niti ćemo ubuduće biti bilo kakva podrška skupštinskoj većini sadašnjeg gradonačelnika! Politici koja se bavi fontanama, bistama i spomenicima, umjesto rješavanjem ključnih problema Zagreba i Zagrepčana konačno treba reći dosta!"

Nameće se pitanje s kojim od oporbenih klubova bi Bandić mogao slagati novu većinu?

Četvrtak, 25 Listopad 2018 10:46

Sukob u SDA Hrvatske prelio se i na BiH

Da je situacija u SDA Hrvatska, stranci bošnjačke nacionalne manjine, uzavrela nije novost. Zanimljivo je što se ovdašnja situacija preljeva i u BiH, gdje pojedini mediji zauzimaju strane u pitanju koje je evidentno Hrvatsko.

Donosimo reakciju SDA Hrvatske na tekstove objavljene u tjedniku Stav.

"Budući da je sedmičnik Stav objavio više netočnih i nepotpunih informacija o događanjima u Stranci demokratske akcije Hrvatske, sukladno Zakonu o informisanju, SDA Hrvatske zahtijeva objavu demantija na članak pod naslovom „Malo je ko očekivao da će rehabilitacija SDA Hrvatske biti ovako teška i mučna“ novinara Hamze Ridžala, objavljen na internetskim stranicama Stava 7. oktobra 2018., te redakcijski članak naslovljen „Borba za SDA Hrvatske ne jenjava“ od 8. septembra 2018. U skladu sa Zakonom o informisanju, također zahtijevamo da ovaj demantij bude objavljen bez promjena i dopuna i to na isti ili istovrijedan način navedenim člancima u tiskanom i internetskom izdanju:

Stav je u više navrata proteklih mjeseci pisao o događanjima u Stranci demokratske akcije Hrvatske, počev od intervjua s tada generalnim sekretarom SDA Hrvatske Arminom Hodžićem naslovljenim „Bošnjaci u Hrvatskoj trebaju promjene i resetiranje na svim razinama“ od 24. maja 2018., zatim komentara izvjesnog Damira Hadžića pod naslovom „Mirsad Srebreniković želi bošnjački interes prodati Albancima“ od 11. juna 2018., redakcijskog teksta „Borba za SDA Hrvatske ne jenjava“ od 8. septembra 2018. do, konačno, članka pod naslovom „Malo je ko očekivao da će rehabilitacija SDA Hrvatske biti ovako teška i mučna“ Hamze Ridžala, objavljenim 7. oktobra 2018.

U sva četiri članka Stav je o legalnom i legitimnom vodstvu Stranke demokratske akcije Hrvatske pisao: maliciozno, neobjektivno i pristrano. Time je, smatramo, ciljano i planski obmanjivao javnost. Meta je Stava, naime, aktualno vodstvo stranke na čijem je čelu i dalje legalni i legitimni predsjednik Mirsad Srebreniković, a ne kako bi Stav želio – mlađahni Armin Hodžić."

Cijelu reakciju možete pročitati OVDJE

Ponedjeljak, 22 Listopad 2018 10:24

Pokušale opljačkati turistkinju, ali su uhvaćene

U petak, 19. listopada oko 12,30 sati na Trnju, Avenija Marina Držića, na autobusnom stajalištu, policijski su službenici zatekli dvije maloljetnice u krađi novčanika na štetu 24-godišnje državljanke Japana i doveli ih u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem.

Ponedjeljak, 22 Listopad 2018 10:23

99 prometnih nesreća u posljednja 72 sata!

U posljednja 72 sata obavljen je očevid kod 99 prometnih nesreća. U 17 prometnih nesreća dvije osobe su teško ozlijeđene, a 19 lakše ozlijeđene. Kod 82 prometne nesreće nastala je samo materijalna šteta.

Četvrtak, 18 Listopad 2018 09:13

UPOZORENJE policije zbog lažnog predstavljanja

U ponedjeljak, 15. listopada oko 16 sati (prijavljeno 17. listopada) na Peščenici u Kosorovoj ulici, 87-godišnjak je nepoznatom počinitelju koji se lažno predstavio predao više desetaka tisuća kuna. Jučer, oko 13 sati u Dubravi, u Ulici Antuna Krizmanića, 85-godišnjakinja je nepoznatoj ženskoj osobi koja se lažno predstavila predala nekoliko desetaka tisuća kuna.

Samozaštitno ponašanje jako je bitno i može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela,  upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192.

Četvrtak, 18 Listopad 2018 09:09

Opljačkana ljekarna u Ulici Ede Murtića

U Novom Zagrebu u Ulici Ede Murtića sinoć oko 19,50 sati , u ljekarni, nepoznati je počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 23-godišnjom zaposlenicom i otuđio nekoliko tisuća kuna.

Istog dana je u 10,45 sati u Novom Zagrebu u Ulici Božidara Magovca, u trgovini, nepoznata je ženska osoba počinila razbojničku krađu uporabom tjelesne snage nad 45-godišnjom  zaposlenicom i otuđila artikle, pričinivši štetu od nekoliko tisuća kuna. Zaposlenica je lakše ozlijeđena.

Nema Magnolija! Tako bi se mogla sažeti sveukupna kritika dijela oporbe upućena Milanu Bandiću. Naravno bilo je tu jako puno inicijativa kojima se pokušalo napasti Bandića u Skupštini, ali ni jedna nije odjeknula kao Magnolije. Mogli bi reći da u svojoj inačici hit pjesme "U mom dvorištu" Milan Bandić se može diviti svome zelenom travnjaku na kojemu više ne cvjetaju magnolije, ali zato cvjetaju zastupnici.

Na društvenim mrežama se šale kako je on ostvario najbolji pojedinačni rast izbornog rezultata na parlamentarnim izborima 2016. Naravno to Bandić čini retroaktivno. Iako je osvojio svega jedan zastupnički mandat, nepokolebljivi raspodjelitelj zagrebačkih milijardi u svoj je saborski klub uvukao desetu jubilarnu članicu. I to ni manje ni više nego iz HNS-a, partnera u vladajućoj koaliciji. Ovime je postao četvrti najveći klub zastupnika u Saboru. Nakon HDZ-a, SDP-a i Mosta. Iako je u njegovom klubu službeno 8 zastupnika on ima itekako utjecaj na barem dvoje zastupnika iz redova Kluba zastupnika nacionalnih manjina.

Bandić osim što je demoralizirao oporbu u Zagrebu i što je ovladao značajnim brojem mandata u Saboru trenutno se nalazi u situaciji gdje može komotno tražiti i pokoje ministarstvo mjesto. Neobično je što to do sada nije učinio. Ako HNS sa svojim skromnim 'mirazom' u broju zastupnika ima čak dva ministarstva, onda bi bio red da Milan Bandić ima barem toliko, ako ne i više.

Daleko od toga da priželjkujem Bandićeve ministre u Vladi, ali realno je da bi on mogao to tražiti i vrlo vjerojatno dobiti.

Čovjek koji godišnje upravlja s milijardom eura u Zagrebu, koji u Skupštini dobacuje i spušta zastupnicima te koji je najveći koalicijski partner vladajućem HDZ-u na nacionalnoj razini još uvijek nije u cijelosti konzumirao vlast. Možda će to nekome zvučati neobično, ali sve je očitije da se Bandić priprema na napuštanje politike, ali ne podvijena repa, već s ostavštinom nove stranke na lijevom centru. Nameće se pitanje tko će ju voditi kada on ode i može li ta stranka oduzeti primat SDP-u? Naravno taj potencijalni novi lider Stranke rada i solidarnosti mogao bi kapitalizirati taj saborski miraz.

Kako se u nedjelju u vremenu od 9,00 do 15,30 sati održava 27. Zagrebački maraton, privremeno se zatvaraju za sav promet sljedeće ulice i trgovi: Ilica /od Selske do Trga bana J.Jelačića/- Trg bana J.Jelačića – Jurišićeva – Trg hrvatskih velikana - Draškovićeva - Vlaška - Maksimirska - Ul. Dubrava /od Štefanovečke do Ul. II Poljanice/.

U navedeno vrijeme obustavlja se i tramvajski promet na cijeloj trasi održavanja maratona, a ovom prilikom organizatori sugrađane upozoravaju na moguće poteškoće u prometu te mole za strpljenje i razumijevanje.

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas delegaciju Općine Bajina Bašta predvođenu predsjednikom Radimirom Filipovićem. Na sastanku u Gradskoj upravi gosti su informirali gradonačelnika o dugoročnim planovima lokalne samouprave za razvoj turizma u toj srpskoj općini koja je poznata po prirodnim ljepotama.

-Želimo zahvaliti gradonačelniku Bandiću na prijemu i na konstruktivnom razgovoru. Zagreb je jedan od najljepših i najčišćih gradova u regiji koji je prepoznatljiv po bogatoj turističkoj ponudi i kontinuiranim porastom turista. Općina Bajina Bašta jedna je od najljepših u Srbiji, smještena je nadomak Nacionalnog parka Tara, a turistički potencijal tog područja još nije realiziran. U Zagrebu smo kako bismo započeli dijalog i razmijenili iskustva u vidu razvoja turizma u našoj općini- izjavio je nakon sastanka predsjednik Filipović.

Pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić je naglasio da Općina Bajina Bašta ima veliki potencijal za razvoj sportskog i prirodnog turizma te da je Grad Zagreb spreman pružiti pomoć tamošnjim organima vlasti da razviju svoje potencijale.

-Razgovarali smo o načinima na koje Grad Zagreb ulaže u turizam i urbanizam, iskustvima s promocijom turizma i o ulozi infrastrukture u razvoju sportskog turizma. Nacionalni park Tara ima ogromne potencijale za vodene sportove na Drini i jezeru Zaovine ili sportove u prirodi poput biciklizma ili orijentacijskog trčanja, a uz sve prirodne ljepote može postati i jedna od najatraktivnijih lokacija za posjetitelje željne bijega u prirodu- rekao je pročelnik Pavelić.

Stranica 1 od 19

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti