fbpx

Četvrtak, 13 Prosinac 2018 16:11

Željko Karaula u Muzeju Matije Skurjenija izložio 31 djelo

Napisao/la Redakcija

Izložba Željka Karaule otvorena je u Muzeju Matije Skurjenija u Zaprešiću, a publici se autor predstavio s 31 recentnim radom, ulja na platnu, iz ciklusa „Cvjetna čarolija“ i „Sunčana strana“. Izložbu je otvorio predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan podsjetivši kako je ovo krasno vrijeme za ovako značajnu izložbu.

-Možete birati hoćete li ovu izložbu smjestiti u čizmicu za blagdan sv. Nikole, ili pod bor za blagdan Božića. Ja ću ju smjestiti duboko u srce- rekao je Mikuljan.

O autoru je govorio i Stanko Špoljarić ističući kako autor kistom uspješno donosi pejzažne slike, ljepote kamena i cvijeća, njihove oporosti i krhkosti, stalnosti i promjenjivosti. Odabrani motivi fasciniraju slikovitošću, ali i elementarnošću na različite načine.

Ravnatelj Muzeja Ante Žaja primijetio je kako su najnoviji radovi Željka Karaule podsvjesno sjećanje na djetinjstvo i bezbrižna ljeta provedena na cvjetnim proplancima.

Izložba se u Muzeju Matije Skurjenija može razgledati do 10. siječnja. 

 

 

 

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti