fbpx

Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 09:25

VIDEO: Bitka kod Samobora okupila više od 200 oružnika

Napisao/la Redakcija
VIDEO: Bitka kod Samobora okupila više od 200 oružnika Borna Filić/ PIXSELL

Uprizorenje 14. po redu Bitke kod Samobora iz davne 1441. godine iznijelo je ove godine u nedjelju, na Vugrinščaku, više od dvije stotine vitezova, kopljanika, kuburaša, mušketira i topnika - članova udruga Vitezovi Zelingradski, Družba vitezova zlatnog kaleža, Red Čuvara grada Zagreba, Red srebrnog zmaja, Viteški red svetog Nikole, Srednjeveška skupina Celjani, Povijesna postrojba ban Gašpar Alapić, Kuburaško društvo Gromovnik, Plesna grupa Burka, Umjetnička udruga Plemićka mladež, uz svesrdnu podršku samoborske Udruge Oživljena povijest Samobor i Samoborskog muzeja, koji su i ove godine bili njeni organizatori.

I prije i poslije okršaja borci su se krijepili na štandovima tradicionalnog srednjovjekovnog sajma, na kojem su se svojim zanatima i proizvodima predstavili klobučari, košaraši, krušari, travari, medičari, kovači s drvenim mačevima i štitovima, viteškom opremom od kože te raznim drugim predmetima koji su se koristili u srednjem vijeku. Svi su se također mogli okušati u streličarstvu, mačevanju ili dvorskim plesovima kroz radionice koje su, po paskom stručnjaka, za posjetitelje organizirale udruge, a najmlađe su na kraju dodatno svojim vatrenim nastupom razveselili domaći cirkusanti iz Cirkulture.

Kako je jučer bilo u Samoboru pogledajte u VIDEU.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti