fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: kud granicar

Proslavu 110 godina KUD-a Graničar uveličala je i Vera Svoboda, koja je okupljenu publiku počastila s nekoliko tradicionalnih pjesama. Mi smo zabilježili izvedbu "Sjela cura na sokak".

Poslušajte kako je to bilo u Križu

Objavljeno u Događanja

KUD Graničar iz Križa, sinoć je tradicionalnim Božićnim koncertom proslavio 110 godina rada. Na slavljeničkom koncertu uz sve generacije Graničara, nastupili su i gosti iz Vrbovca, HKUD Petar Zrinski te KUD Kolo iz Starog Grabovca, a posebna gošća večeri bila je Vera Svoboda.

-Malo smo odužili ove večeri, no jedan od povoda je naših 110 godina čuvanja tradicije i baštine, ne samo našeg kraja već i cijele nam Hrvatske. To je ono što je izrazito bitno da čuvamo sve ono naše što je izvorno. Drago mi je da mogu vidjeti svake godine ovoliko djece koja se od malena uče upravo tome, da čuvaju tradiciju. Dok je sve te djece ovdje, strpljivih roditelja i svih onih koji rade s njima bit će i KUD-a Graničar- istaknuo je ponosni predsjednik Stevo Turčinović.

Uz brojne posjetitelje koji su u velikom broju ispunili školsku dvoranu u Križu, u programu koji je potrajao više od dva i pol sata uživalo je i općinsko vodstvo predvođeno načelnikom Markom Magdićem.

Kako je bilo na koncertu možete vidjeti u našoj FOTOGALERIJI.

Objavljeno u Događanja

KUD Graničar iz Križa sinoć je u lijepo ispunjenoj školskoj dvorani održali tradicionalni Božićni koncert, koji je imao i slavljeničku notu, budući da su folkloraši Graničara ovim koncertom proslavili i 110 godina rada. Prisutnim posjetiteljima između ostaloga predstavili su se i tamburaši KUD-a, koji su izveli splet pjesama.

Mi smo snimili izvedbu pjesme „Zadnja želja“, a kako to zvuči možete pogledati OVDJE.

Objavljeno u Događanja

KUD Graničar Križ ove godine obilježava 110 godine djelovanja, nastavljajući tradiciju rada i djelovanja Hrvatskog pjevačkog društva Kumičić osnovanog 1908. godine. Proslavu te velike obljetnice najavili su proteklog petka, izložbom u Galeriji Križ posvećenom svima koji su u KUD-u provodili sate i dane na probama, nastupima, putovanjima družili se kroz pjesme i plesove. Izložbom stoljetnih nošnji, folklornog ruha te izložbom slika generacija ljudi, isplesanih koreografija i fundusa nošnji iz drugih krajeva lijepe naše, Graničarci su nam još jednom dočarali lijepa sjećanja iz prošlosti KUD-a u nadi za bolju budućnost što im je na otvorenju izložbe poželio i općinski načelnik Marko Magdić.

Posebna gošća izložbe bila je etnologinja, voditeljica etnografskog odjela Muzeja Moslavine i muzejska savjetnica, gospođa Slavica Moslavac koja je predstavila i govorila o bogatstvu nošnji Moslavine koje su nosile članice KUD-a Graničar. Sa željom za očuvanjem narodnog blaga Graničar je kroz svoje dugogodišnje postojanje uspio očuvati dio stoljetnog folklornog nasljeđa, te obnoviti fundus nošnji Moslavačkog kraja.

110 godina djelovanja KUD-a Graničar obilježit će se velikim božićnim koncertom 22. prosinca s početkom u 19 sati u Školskoj sportskoj dvorani u Križu, a na koncertu će nastupiti i gostujući KUD-ovi te gost iznenađenja.

Objavljeno u Događanja
Srijeda, 27 Prosinac 2017 15:43

Božićni koncerti u Općini Križ

Božićne koncerte već tradicionalno su održali KUD Graničar i Vatrogasna limena glazba Općine Križ. 

U do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani Doma kulture Josip Badalić Križ, uz domaćine, KUD Graničar, nastupili su i gosti KUD Obreška iz Obreške i KUD Češka Obec iz Bjelovara. Nakon koncerta KUD-a Graničar, 22. prosinca, na istom je mjestu svoj tradicionalni koncert na blagdan Svetog Stjepana, održala i Limena glazba Općine Križ. Uz domaćine koncerta nastupili su i gosti; KUD Graničar i Zbor Župe Uzvišenja Sv. Križa koji su svojim nastupom oduševili sve posjetitelje.

Objavljeno u Križ

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti